| Cloe | 124120 |
|
20.2.2012 12:40:51
Ja to vim, ze byla hodna, to na me nemusis vyplazovat jazyk
Ale ten ritual je urcite vhodny (stejne jako jine ritualy), ze dite vi, co ho ceka.Mala byla totalne netulive dite, radsi byla v lehatku nez v naruci, takze to bylo urcite i tim. |
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
20.2.2012 12:40:49
Zkusila bych dudlík. Naše nejmladší usínala hezky v postýlce (respektive odpadla u prsu a po položení se ani moc nebudila), kolem 3 měsíců ale už byla moc velká a jakmile jsem ji položila, řvala. S dudlíkem se naučila usínat během cca týdne (vracela jsem jí ho když jí vypadl).
Prostřední ale usínala špatně až do 8 měsíců, nejstarší zase dobře až do 8 měsíců a pak špatně, záleží na dítěti. |
| KoproFka | 76193 |
|
|
20.2.2012 12:38:28
![]() můžu ti říct, že to nebylo tebou, ani rituálem který popisuješ, ale jen a pouze tvým hodným dítkem.Já u synka dodržovala také takový rituál (v podstatě ho máme dodnes), ale bohužel u něj to nemělo pražádný úspěch... Byl prostě řvací, nebyl spací a nebyl jedlík... tak je do dosud... ale jinak je naprosto úžasnej!! ![]() Blbý je, že když jsou ty prťata fakt maličký a člověk je s nima doma, v podstatě je to, hlavně z počátku, hodně o tom spaní/řvají, jídle a pití a taky o kakání/čůrání. Mě synek začal spát sám celou noc až přesně na dvou letech - do té doby prospal celou noc bez přerušení jen 1x... upozorňuji, že se tak rozhodl sám, dobrovolně. Já na tom nemám žádnou zásluhu - to ale neznamená, že jsem to před tím nezkoušela - např. metoda nechat vyřvat nezafungovala ani náhodou - vydržela jsem to 2 noci, pak už jsem lezla po čtyřech z nevyspání...páč on nespal, řval a já nespala taky... a taky z toho ![]() |
| susu |
| • |
20.2.2012 12:28:25
Přes den v postýlce nebyla, měla jsem ji u sebe, ať už v náručí, na klíně, nebo na koberci.
|
| adelaide k. | 20327 |
|
|
20.2.2012 12:28:24
Ještě... starší bezproblémů usínala v postýlce po nakojení, prostě jsem nakojila, položila a ona vytuhla. Ovšem pouze v noci jinak bylo uspávání peklo (i po té co jsme ji naučili usínat v postýlce). Spala s námi tak do roku a půl sna 2x, jinak jen ve své postýlce. Přesto to bylo a je naše nejhůř spící dítě, které má problém se spaním i v první třídě. Na rodzíl od prostředního, který spal s námi od porodnice do cca roku a pak tak napůl a od odstavení v 18m spí sám ve své posteli, usíná sám a klidně zaspí i noční courání a "strašení" své starší sestry
![]() Ono to samostatné spaní není vždycky výhra ![]() |
| susu |
| • |
20.2.2012 12:26:57
Dceřina postýlka byla vedle naší postele a uspávali jsme ji až do usnutí. Když se probudila na krmení, tak opět udyndat až do usnutí. Prostě, do postýlky jsem dávala až spící dítě, jinak taky řvala.
|
| Cloe | 124120 |
|
20.2.2012 12:24:51
Ja jsem ji davala hned od narozeni do postylky.
Ritual : 19h koupel, 19h30 jsem ji nakojila v leze v loznici a pak dala do postylky, nekdy spici, nekdy ne. Kdyz nespala, pustila jsem ji "kolotoc". Nikdy neplakala, ale ona byla celkove hodne miminko. |
| adelaide k. | 20327 |
|
|
20.2.2012 12:22:40
Palečku, určit ějsou mimina který usínají ve dvou měsících samy v postýlce ale moc jich nebude a nejspíš jsou to ty které s tím od začátku neměly problém
Pokud je jediný problém v tom že se vám zdá nevyužitá postýlka, tak je to ještě dobrý. Nedělejte si násilí ani vy ani mimčo. Pokud se ti sním špatně leží tak doporučuju přirazit postýlku k posteli a odstarnit bočnici. Po nakojení (případně uspání) tam mimišoupneš a budete mít každý svůj prostor. |
| Katka +3 | 77171 |
|
|
20.2.2012 12:22:19
Upřímně? Nenaučila. Úžasná dětská postýlka sloužila jako skladovací místo prádla na žehlení. Ve dvou letech se děti dobrovolně přestěhovaly do svých velkých postelí.
|
| Zuuuza | 66577 |
|
|
20.2.2012 12:21:56
Ale když se kluci budili v noci na kojení, už zůstávali u nás v posteli (teda ne najednou, jsou od sebe tři roky
). |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.