| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti - ostatní

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 490] Názory 491500 z 3407  [Dalších 2907 >>]
Ropucha + 2 120300
17.8.2019 18:25:08
Kosatko, já ale vůbec netvrdím, že děti se snad mají chovat podle knížek.
Jen tvrdím, že dítě ve dvou letech je natolik chytré, aby poznalo, že dostatečnou vytrvalostí lze dosahovat cílů.
A že rodič by neměl váhat začít s učením poznávání hranic, neměl by váhat s učením rozpoznat okamžiky, kdy "ne" je prostě "ne" a neexistuje jinak.
A jistěže nelze očekávat, že každé dítě okamžitě poslechne, ale lze očekávat, že se postupně naučí poznat, kdy rodič něco myslí vážně a nepovolí přes jakékoliv pokusy dítěte. A to je důležité do budoucna, ne jen proto, aby dítě ve dvou letech nedělalo jednu konkrétní věc.
Eudo 146355
17.8.2019 18:22:46
"Zrovna jako ve skole se svymi zaky, ruzneho veku" - nikde jsem nepsala o zacich dvouletych.

Jinak by nebylo na skodu ….. kdyz uz…. Nikde jsem nepsala nic o "prevychove". Dokonce ani o nejake vychove, kdybys to cetla… Chapes, ze se nevystavuju problemum, ktery muzu predpokladat? A resim je pokud mozno predem (coz se hodne casto da). Napr nechodim s ditetem bez pudu sebezachovy na mista, kde je necemu vystavovany, a tak dale a tak dale.
Okolík 129526
17.8.2019 18:08:40
Eudo, dvouletí žáci? Fakt?
Chápu, že si neumíš živé, neposedné, zvídavé batole bez pudu sebezáchovy představit. Též jsem neuměla, než se mi takové narodilo. S celou "prevýchovou", která na jiné děti skvěle fungovala, jsem si mohla ..... víš co ...
Ropucha + 2 120300
17.8.2019 18:08:38
Mariano, samozřejmě že zrcátko.
Ale ono i pár vteřin do zrcátka je riziko, když je to každou chvíli, nebo stačí o vteřinku déle se zahledět ... To asi každý dobře zná z běžného provozu.
Eudo 146355
17.8.2019 18:03:12
Okoliku.... ja jsem jaksi zivot neprozila JEN s bezproblemovymi detmi….

S vlastnimi jsem od narozeni zila prave tak, jak jsem popsala, cili MOJE mi problemy nedelaly. Postupem casu jsme vzdycky o vsem mluvili PREDEM. KDyz teda dozraly na ten stupen a chapaly, proc ruzne veci jsou vhodny a ruzny ne. Vidis ten rozdil? Problemum (hlavne u vlastnich deti) jsem predchazela tim, ze jsem si dovedla predstavit konsekvence a resila jsem JINAK. Ne zakazy a prikazy, ale proste "prepedagogicky".

Zrovna jako ve skole se svymi zaky, ruzneho veku. Abych nebyla nucena resit problemy, ktery ruzne vyvstavaj a travit tim zbytecne cas. Dosahla jsem svyho JINAK (a to vzdycky). A tim padem mi byli pridelovani zaci, se kterymi malokdo neco svedl.
Okolík 129526
17.8.2019 17:52:38
Eudo, to jsou skutečně vynikající rady od někoho, kdo v diskusi uvádí, jak měl bezproblémové, hodné děti.
Život s malým raubířem (raubíři) bez pudu sebezachovy by ti ukázal netušené nedostatky běžného předvídání.
Okolík 129526
17.8.2019 17:49:51
Známých dcera takhle podle svědků zabila sebe a 2 lidi v protijedoucím autě. Ohlédla se dozadu na dítě a strhla omylem volant při rychlosti asi 100 km/h.
Strašná tragédie.
Okolík 129526
17.8.2019 17:47:37
Kat, tak jedině košile se zipem na zámeček, nebo dítěti svázat ručičky. Obojí však, obávám se, hraničí s týráním dítěte, přesněji, už je to za hranicí....
Mariana +2 135342
17.8.2019 17:43:10
"Ono hledět stále dozadu také nepřispívá k bezpečnosti."

Tak otáčet se dozadu netřeba, to jsem myslela že snad ani nikdo během jízdy nedělá, na to se dá pořídit zpětné zrcátko.
Mariana +2 135342
17.8.2019 17:40:12
Jo Marko vida na tu pojistku jsem i zapomněla, no to tím tuplem dopředu v žádným případě.

A to druhý je taky pravda, jízdu vpředu děti co jezdí vzadu vnímají jako "vyšší level", pro ty velký.
Super odměna pro neposluchu ... to bych teda nedělala.
Spíš teda naopak, snížit level k miminům - přikurtovat, dát tu košili nebo co to je.
[<<Předchozích 490] Názory 491500 z 3407  [Dalších 2907 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.