Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| kosatka2 | 89902 |
|
|
17.8.2019 17:35:58
Když ony ty děti tu vývojovou psychologii nestudovaly, taže nevědí, jak se mají podle knížek chovat a jak na o správně reagovat.
Nebo ta finta s šáhnutím na kamna: popálený dítě mi usánalo s rukou v kýblu, no a co udělalo druhý den? šlo si šahnout znovu. Ne omylem se dotknout, ale cíleně položit druhou dlaň. Nebo přecházení přes přechod - vždy za ruku. Musela jsem snad 2000x táhnout řvoucí dítě za ruku, než zapomnělo, že mu to vadí. Vysvětlování nanic. Nebo odejít, že ho tam nechám. Nezájem. Nevšimla jsem si ale bezdomovců za popelnicemi, co hned začali řešit, jen co spatřili opuštěné dítě, které si vesele dělá svoje (číhala jsem za rohem) |
| Eudo | 146355 |
|
|
17.8.2019 17:35:45
Teda ja ty pravidla nastavuju JINAK: ze dite nenecham prijit do situace, kdy muzu predpokladat, ze na ni neni zraly (=napr. nezakazuju lezt po schodech, ze kterych muze spadnout, ale zamezim moznost na nich lezst, dokud nevim, ze je zvladne, a tak podobne.) Nezakazuju a nedavam prikazy, ktery muzu predpokladat, ze nechape a nevi, proc se mu davaj a na vysvetleni je moc mlady. TOHLE nepovazuju za vychovu. Dite nenecham delat, co chce, ale konsekvence chovani, ktery se mi nelibi, predem pokud mozno promyslim a nevystavim ho tomu.
|
| K_at | 121378 |
|
17.8.2019 17:30:04
Kosile je super. Jak rychle se je mladoch nauci rozepnout? Schvalne! Tipuju max 3. kratsi jizdu. Velsice, dej mu radeji ty kosile 2 pres sebe! Nejde to zapnout na zadech?
![]() |
| Okolík | 129526 |
|
|
17.8.2019 17:23:19
Dvouletý dítě moc dobře chápe, když rodič řekne NE. Jen některé deti nejsou schopné se "ovládnout" a respektovat to. V případě život ohrožujících aktivit batolete je na rodiči nežádoucímu chování zabránit a tím vybudovat hranice.
Po přečtení diskuse a probrání všech rad i "rad", které v ní jsou, bych zvolila metodu "košile", kterou sem dala tuším magrata i s fotkou.... |
| Eudo | 146355 |
|
|
17.8.2019 17:16:22
No nastavovat si klidne pravidla muzes. Zavisi na (dvouletym) diteti, jestli se mu bude chtit je dodrzovat, nebo si najde neco zabavnejsiho..
|
| Eudo | 146355 |
|
|
17.8.2019 17:14:41
Libiku, dvoulety dite zije TED. Na te urovni je jeho mozecek. TED zkousi, co zrovna TED funguje a z ceho ma radost. Ldyz se mu v tom brani, vysiluje. Konsekvence neodhaduje.
|
| Eudo | 146355 |
|
|
17.8.2019 17:13:00
Ono vepredu kontrolovani bezpecnosti ditete taky neprispiva k bezpecnosti provozu… Ridic se ma zabyvat rizenim a ne kontrolou, co se kde deje v aute - protoze jak "ja" k tomu prijdu, kdyz do mne nalitne?
Cili zahodny je vyreseni pripoutani ditete a dite v klidu. |
| libik | 142094 |
|
|
17.8.2019 16:46:49
Magráto, když mi teď pes rozcupuje polštář a já ho vyhodím z postele a zároveň mu řeknu, že večer nepůjdeme házet míček, maximálně mi olízne hlavu na usmířenou.
Fakt jste si jisty, že dvouleté děti se někam těší? Já bych si s malou nevolí uměla představit, že dvouleté dítě pocítí dyskomfort toho, že není s matkou, která odjela a ještě byla naštvaná. Ale nechtěla bych ho tímto způsobem vychovávat. šéf je poprděnej ze synátora, kterému je dva a půl, nezaujatě jsem konfrontována s tím, jak přemýšlía jedná normální dvouletý chlapeček. |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
17.8.2019 16:33:50
....evidentne dovode vyuzit chvili, kdy je ridic zamestany rizenim... a holt usoudi, ze omezeni uz bylo dost, kdyz je ten velkej
|
| Pam-pela | 97353 |
|
|
17.8.2019 16:31:59
Velsice, ale je fajn, ze je sikovnej a ze si poradi. Akorat v aute je k nehode mzik, kdyz ridice upouta takova nebezpecna aktivita prtouse. O to bych teda mela strach, ze se ohlidnu...
Za par mesicu poslechne....ted bych ho narvala do pultikocy sedacky, z ty nevyleze, ale kvuli nemu, sobe i ostatnim ucastnikum silnicniho provozu. Kludne bych koupila bazarovku, je teda do 18kg s tim pultem, ale to by melo stacit. A proste bych mu rekla, ze ma takovouhle kvuli tomu, ze z tamtech vyleza 🙂. Treba si pak vybere tu s pasama 🙂 |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.