Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
3.10.2016 21:22:42
Ve škole není příliš vhodné prostředí na jídlo. Hluk, chaos, ruch, spousta jiných lákadel ... Některým dětem to nepřekáží a najedí se, ale jiné to prostě "nestihnou".
Já sama jsem ve škole moc nejedla, co si pamatuji, ale po příchodu domů jsem byla schopná sníst všechno, co jsem našla, přestože jsem šla přímo z oběda. Konečně byl klid a tělo se ozvalo, že potřebuje doplnit energii. Dávala bych dcerce menší svačinky a hlavně takové, které jsou lákavé a dají se sníst rychle - nakrájené ovoce, banán, cereální tyčinky, domácí sladké pečivo, jogurt ... |
| Gajka + 2 | 13976 |
|
|
3.10.2016 21:13:54
Mám 2 syny. Jednomu je 12, sportuje a hodne roste tj . litr mleka po treninku neni problem.Ale snida kakao plus napr. toustovou topinku s necim.Ke svacine pulku rohliku s lucinou a treba actimel nebo presnidavku v sacku.Pred rokem mel napr.jen jogurt.Vice nechtel. Mladší 7 lety ma nakrajene jablko, pulku kolacku/malou mufinu nebo pulku rohliku. Casto nedoji. Zda se mi to normalni. O vikendu snidaji.pak ke svacine ovoce nebo jogurt a pak az obed kolem 12.30. Odpoledni a vecerni jezeni az doma po skole je zvyk - doma je mozne si vzit,co mi chutna vice a vice si to jidlo "uziju".Dokud to doma bude v nabidce.neni co resit. Ja to takhle mela tez. Do ted s tim bojuji.ze si chci pockat az domu a přes den nic nejim.jedina moznost je doma nemit k dispozici jen ten "vyber". Napr.spise zeleninove polevky, co zasyti nez pecivo.
|
| *Owls* | 35567 |
|
|
3.10.2016 20:47:56
Jak naučit jíst? Nevím? Moje dítě ví, že po škole doma dostane odpolední svačinu a večer večeři. Naučila se sníst v jídelě alespoň něco. Uznává, že většinou to není vyloženě hnusný a jen to chutná jinak než doma a nemá na to chuť. Aby neměla hlad, sní většinou polévku nebo část druhého jídla.
Snídá mléko s cereáliemi (trošku) a k svačině má většinou zeleninu (ovoce) a kus sýra. Jako zálohu dávám müsli tyčinku. Většinou si něco z toho vybere. Často někomu něco dá. Někdy si řekne, že chce k svačině 1/2 rohlíku s nějakou uzeninou. Spíš než hlad ji odpoledne honí mlsná ![]() ![]() ![]() |
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
3.10.2016 19:40:45
Jo jo jasný, tak to jo
![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
3.10.2016 19:35:00
Margotko - jo, některé děti jsou tam přes týden a domů jezdí na víkendy...syn chodí do logopedické třídy, které fungují v rámci školy pro sluchově postižené děti...a je tam právě i internát pro základku a střední školu - je tam dohromady školka, základka i střední škola pro neslyšící nebo nedoslýchavé děti...ale ty logopedické třídy jsou pro normálně slyšící - jsou tam třeba děti s dysfáziemi apod...jsme tam moc spokojení - logopedická péče, je tam cca 8 dětí ve třídě, individuální přístup apod...
|
|
|
3.10.2016 19:31:07
Internátní základka? To tam jako některé děti přebývají v týdnu?
|
| TaJ | 81121 |
|
|
3.10.2016 19:27:55
Delete, u nás by teoreticky asi ty svačiny šlo taky objednat, v naší škole je totiž i internát a v přihlášce ke stravování jsme zaškrtávali, která jídla chceme objednat, takže asi by šly i ty svačiny....jenže oni s družinou někdy chodí na celé odpoledne ven a svačí venku (taky kolem té 15h), takže by to asi bylo komplikovanější...ale aspoň si chodí všichni do té jídelny sednout a najíst se, to se mi líbí, protože naše dítě zrovna je z těch, kteří sice hlad mají, ale když je někdo nedonutí se zastavit a najíst se, tak to sami neudělají...a pak řešíme scény z hladu apod. - takže i doma to trochu hlídáme...
|
|
|
3.10.2016 19:21:55
Nápad je to výbornej.
Naše holka, když ještě chodili v 1. třídě na oběd o půl 12 a brala jsem ji z družiny až kolem 16.15 - kvůli v hudebce, měla vždycky v autě hroznej hlad. Musela jsem vozit koláček nebo něco. Letos už chodí z jídelny každý den až o půl 2, takže to není tak strašné. A svačiny ve škole jí. |
| Delete | 8214 |
|
|
3.10.2016 19:17:20
Tino,
u nás jednu dobu šlo na odpoledne objednat svačinu dělanou ve školní jídelně. Některé děti bývají v družině dost dlouho, tak svačina kolem třetí odpoledne je tak akorát, a málokteré dítě, i když mělo z domova, to dokázalo do té doby nesníst, správně si rozložit, případně už na tu z rána neměly chuť. Takže z té jídelny to bylo fajn. Akorát loni už to, myslím, nebylo, letos to taky nevypadá....ale mně se to jako nápad líbilo. |
| Bouřka | 7675 |
|
|
3.10.2016 19:13:04
Já musela být asi divný dítě, já se vždycky těšila, až si konečně tu svačinu budu moct sníst a jen tak něco mě od jídla neodradilo
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.