| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti - ostatní

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 800] Názory 801810 z 3407  [Dalších 2597 >>]
TaJ 81121
3.10.2016 19:02:47
Delete a jinak já jsem právě moc ráda, že u nás chodí děti o velké přestávce společně svačit do jídelny, takže přece jen aspoň něco sní....a odpoledne chodí s družinou svačit taky do jídelny, nebo když bylo hezky, tak jedli teda venku, mají na zahradě lavičky se stolem...
Dana 143148
3.10.2016 19:00:59
Někomu stačí ráno kakao a svačinu nejí dopoledne vůbec. Ve škole se pořád něco děje, tak kdo by myslel na nějakou svačinu, když nemá hlad. Tak jsem to měla já. Svačiny jsem ve škole nikdy nejedla, v první třídě a druhé, když mi je máma cpala, tak jsem je nosila zpátky nebo vyhazovala. Prostě jsem dopoledne neměla hlad. Pak to vzdala a přestala mě nutit svačit a byl klid. Tak to mám dodnes, dopoledne nic nejím, protože nemám hlad.
TaJ 81121
3.10.2016 18:59:05
Delete - tohle je podle mě naprosto vyčerpávající a dokonalý popis, jak to s tím jídlem o přestávkách a ve škole vůbec, je...co vím od syna, tak takhle nějak to mají on i jeho spolužáci:-)
Renka + 3 26652
3.10.2016 18:55:23
Janinko, můj osmiletý syn by dvě vejce ke svačině sníst nedokázal. Snědl by tak jedno. Oběd někdy jí, někdy ne, podle toho, jak mu to chutná. A to opravdu dost sportuje, 3-4 x týdně má trénink a o víkendech závody. Mě to připadá v pohodě, jak to popisuješ. Dítě snad ví, jestli má hlad nebo ne. Třeba se chce najíst v klidu doma. Ve škole čas na to sníst tak velkou svačinu asi opravdu není.
Anna K. 151410
3.10.2016 18:54:12
Šuplíku, troufám si tvrdit, že to není standard.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
3.10.2016 18:48:19
Tak jí dej na co má chuť, lepší jíst sladký dopoledne než večer. A obědy zruš, když jí nechutnaj. Ať si dá doma pořádnej oběd, pak nebude odpoledne hladová.
Delete 8214
3.10.2016 18:42:39
Jako učitelka docela vidím do toho, co děti mívají ke svačině a taky kdy a proč jí.

Ono je potřeba nezapomínat na to, že ve škole se děti moc nehýbou, takže ani nemají takovou chuť k jídlu, spíš potřebují hodně pít (lépe jim to pak myslí). K jídlu se hodí něco, co stihnou v klidu sníst za 10 minut (i když je přestávka 20 minut, tak víc jak 10 minut tomu čas nevěnují). Takže jablko a jakékoliv ovoce a zeleninu ideálně nakrájené, protože sníst celé většinou nezvládnou a další přestávku do nakousaného už se jim nechce. Celý rohlík mám na svačinu já coby dospělá, moje hodně "žravé" holky si na prvním stupni vystačily s půlkou, když k tomu bylo to ovoce nebo zelenina. Vajíčka jsou nepraktická, pokud se musí loupat, zabere to dost času.

Dvouhodinový interval mezi jídly je poměrně krátký a opravdu při tom minimálním pohybu, co ve škole je, není potřeba (ani chuť) se nacpat.

Další můj postřeh je, že většina dětí jí prostě z nudy. Hlad mívají děti, co doma nesnídají (chápu, že hned po vstanutí nemusejí mít chuť), ty jedí většinou ještě před začátkem vyučování. O velké přestávce aby je člověk k židlím přivazoval, aby se alespoň 10 minut tomu jídlu věnovali, protože už jsou plni zážitků a potřebují dělat tisíc jiných věcí, využít ten delší čas na mnohem zajímavější činnosti než jídlo. Takže snědí jen to nejnutnější a pryč od toho. O třetí přestávce pak tihle jedí z hladu, ale zase potom po té 4. hodině nechtějí jíst oběd, protože jsou plní. Na to je fajn těch 5 vyučovacích hodin, že v půl jedné už zase mají trochu hlad.

Ono je to také o tom, že se ve škole vlastně jí na povel. V půl desáté ještě být hlad nemusí, a v deset, když už by byl, tak to najednou nejde, protože už se zase učí. Někomu prostě tenhle režim nevyhovuje a aby se ho naučil, musel by ho mít zachovaný i doma o víkendech, což mi přijde dost nereálné.

Takže já bych dala holce předpřipravené ovoce a zeleninu, kousek pečiva, dostatek pití. Pokud je vstřícná učitelka, poprosila bych ji o dočasnou spolupráci, že dá dítěti pokyn, aby se najedlo (opravdu některé děti zapomínají a pak hlad mají, stejně jako zapomínají na wc a pak nestíhají dobíhat), a u obědů bych sledovala, co je v jídleníčku, aby se podle toho dala svačina upravit, oběd třeba odhlásit...
Anna K. 151410
3.10.2016 18:23:00
Je otázka, jestli je opravdu hladová, nebo jestli jí ze zvyku/z nudy. Zatrhni vyjídání lednice, stanov doma ohledně jídla pravidla (svačina v tolik, večeře v tolik mezitím max. ovo/zele - ale jenom přiměřeně), jak píšu výš, a uvidíš, že se to všechno upraví. Jak jí ve škole ovlivníš málo. Jak jí doma můžeš mít pod kontrolou.
TaJ 81121
3.10.2016 17:59:33
Tulipanko - na tom s těmi podněty taky něco je....syn se asi ve škole taky v klidu nenají, pořád se kolem něj něco děje, pořád sleduje všechny a všechno kolem, stejně to bývá když třeba jíme někde v restauraci, tam tomu taky moc nedá....ale když je pak v klidu doma, nebo prostě to množství podnětů opadne, tak to jakoby začne dohánět a začne se hlásit o jídlo a i celkem něco sní...
kája+dva 65364
3.10.2016 17:54:35
Mě se tedy nezdá, že by jedla moc. Syn ve škole také moc nejedl, svačiny ano, ale obědů se vůbec nedotknul. Pomohlo dávat mu menší svačiny a takové po kterých má on brzo hlad. To znamená, že dostával jen ovoce s jogurtovým mlékem. Teď je ve třetí a jí jak kobylka.
[<<Předchozích 800] Názory 801810 z 3407  [Dalších 2597 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.