Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Janinka a dvě princezny | 132403 |
|
|
3.10.2016 14:40:04
opravdu vám 200ml kakaa, dvě vejce a trocha brambor připadá jako dostačující příjem energie od 7h do 12:30 kdy 4 hodiny z toho se dítě učí? pak mám asi problém já a ne ona
![]() |
| perko | 104605 |
|
3.10.2016 14:39:55
Takhle velkou svačinu nesní ani moje dítě v 11 letech. Běžně jeden rohlík s něčím+ovoce nebo zeleninu. Ráno někdy nic, někdy kousek něčeho. To co popisuješ mi přijde hodně.
|
| perko | 104605 |
|
3.10.2016 14:36:29
Sníst dvě vařená vejce je málo?
|
| Epepe | 89236 |
|
|
3.10.2016 14:35:52
Tak za prvé, dvě vejce jsou podle mého pro druhačku naprosto dostačující svačina. Stejně jako kakao k snídani. Mám prvňáka a to, co popisuješ by mu postačilo na snídani, svačinu i oběd. Zamyslela bych se, jestli dcera nepřibírá proto, že jí přiliš.
Ale chápu, že pokud má pak dcera hlad, vypadá to, že toho přece jen nejí dost. A co jí chutná? Moje mladší zase nejí vůbec pečivo. Lidi mají chutě různé, třeba jí ty rohlíky nejedou. |
| Janinka a dvě princezny | 132403 |
|
|
3.10.2016 14:30:13
Zdravím, jdu se poradit. Mám druhačku a už opravdu nevím jak ji přimět, aby ve škole jedla a to jak svačinu tak obědy. Opravdu se snažím, aby měla ke svačině věci, které jí a zároveň, aby to nebylo každý den stejné. Přesto mi nosí většinu zpět většinou s výmluvou, že neměla hlad nebo, že neměla čas. Ráno vypije jen hrnek kakaa a víc do ní nedostanu. Dnes měla ke svačině rohlík s Kiri, dvě vařená vejce a jablko. Snědla jen ta vejce a párkrát kousla do jablka a rohlíku se ani nedotkla. K obědu dle jejích slov snědla jen pár brambor, protože polívka byla hnusná a k těm bramborám bylo maso plněné špenátem. Rovněž hnusné. Asi nemusím říkat, že po příchodu domů okamžitě sedá k obědu případně leze do lednice, ale to hlavní je, že chodí opravdu hodně unavená a dojídá to odpoledne a večer. To pak chce jíst co hodinu a přirozeně tak přibírá. Vysvětlovala jsem mockrát, už jsem i přistoupila k vyhrožování trestem, že něco zakážu atd. ale výsledek nula. Chci aby pochopila, že najíst se během dopoledne je věc naprosto běžná a navíc nutná. Kdyby musela být ve škole denně až do tří nebo déle jako jiné děti nevím jak by to zvládala. Dá se s tím něco dělat?
|
| ***** |
| • |
11.11.2015 22:33:11
Můžete ji zkusit naučit něco ze sebeobrany. Mohlo by to být ale velké riziko pro ostatní děti. Mohla by například někoho trochu silněj bouchnout a dopadlo by to zlomeným nosem, monoklem, apod. Proto bych spíše doporučil aby se pohybovala blízko učitelky. Děti by ani nenapadlo ji obtěžovat pod dohledem.
|
| jentak |
| • |
14.11.2014 9:25:12
Mladší syn je dyspraktik se špatnou hrubou i jemnou motorikou. Doktorka říkala - on až si bude jistý, sám si řekne, nenuťte ho.
Teď je na druhým stupni, na škole mají vaření, takže se do toho pouští i doma - třeba do řezání a škrábání čehokoli - vždycky se něco stane - popálí se, pořeže apod. Zatím se ještě nožem nezabodnul a na ty svoje úrazy - no jo, jsem už velkej a mně to nevadí. Já bych to nehrotila. |
| Seyla+1 | 116169 |
|
14.11.2014 9:23:36
Své děti ještě nemám, ale učím neteře a synovce vždy když je hlídám různé věci - krájet brambory na plátky, mrkev, okurky, mazat chleba, krájet rohlík (podle toho, co chtějí), šít knoflíky, mýt nádobí - jsou ve věku od 3-6 let
![]() |
| Girili | 117849 |
|
|
13.11.2014 22:29:39
A jak to bere starsi? Ja se naopak tesim z toho, kdyz starsimu muzu zduraznit, ze on uz neco muze, zatimco segra jeste ne, ze on uz muze prevzit nejakou zodpovednost. Mam pocit, ze benjaminkovi se vzdy clovek venuje vic at chce nebo nechce, tak chci pro starsiho taky nejake vyhody.
|
| Girili | 117849 |
|
|
13.11.2014 22:19:18
Syn:
loupal vajicka - rok a ctvrt mazal jednohubky pomazankou (priborovym nozem) - rovne dva roky louska orechy - louskackem a kladivkem - asi od 2,5 - sroubovakem (naucil dedecek ) - od necelych 3kraji mekke veci priborovym nozem - od dvou striha detskymi nuzkami asi od 2,5 vrta aku vrtackou - od 2,5 zatlouka hrebiky - od necelych 3 strouha na struhadle (obycejne, zadny WS krouhac) - od necelych 3 Za tyden mu budou 3 - kurna, co ja ho ted budu ucit? ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.