| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti - ostatní

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 910] Názory 911920 z 3407  [Dalších 2487 >>]
tři pifka 128975
13.11.2014 17:36:56
Ráda si přečtu vaše zkušenosti a názory...
Nějak si nevím rady. Jako mladá holka jsem děti v oddíle učila spoustu věcí docela brzo, sekat dřevo, vařit, rozdělávat oheň... a těšila se, jaký to bude jednou s vlastníma - až budou rozbíjet ořechy, dělat oheň, vyřezávat loďky, pomáhat v kuchyni, v dílně.... Ale - nejstarší synek je ADHD, osmiletý. Je to děsný zmatkař a navíc docela motoricky nešikovný. Vlastně ho doma neučím nic :-( nějak to nedávám (tedy, mixuje mixérem aspoň). Ani ho nepouštím samotného ven, skočí pod první auto (vyzkoušeno). Prostřední dcera čerstvě šestiletá je ale "normální", šikovná. Ráda bych naučila něco jí, ale vlastně nemám nikdy jen jedno dítě, ale vždycky všechny na krku. Kluk to nerozdejchá, když dělám něco se ségrou. Nechá čehokoli a hned je u nás. Jenže jakmile jsou u toho oba, tak je sobě i jí životu nebezpečnej (natož když potřebuje něco mrně a musím odběhnout.) Stačí, že i z běžných věcí udělá kluk totální ródeo (a dcera se ráda přidá). Už jsem rezignovala i na to, aby si sami mazali rohlíky :-( nemam na to už nervy. Dceru bych i pouštěla ven samotnou s kamarádkou, ale je mi to nějak blbý vůči klukovi, kerýmu to nedovolim. Přichází dcera o něco? Dožene to asi... Nebude se cítit blbě ve srovnání s kamarádkami? A co kluk, kdy jsou takových věcí schopné děti ADHD? Furt to řeším, jak je učit samostatnosti za těchto podmínek.
Fren 117315
26.10.2014 22:47:18
mě jako dítě i manžela,když byl dítě prudili rodiče např.s nutným stlaním peřin a neexisdtovalo si lehnout třeba v oblečení do postele.

Tak si ted chrochtáme a stále na to se smíchem vzpomínáme - když ležíme v neustlaných posteelích a v oblečení.

Mě s úklidem máti strašně prudila a se stlaním zvlášt,takže to byla první věc,kterou jsem vesvé rodině odbourala.
Federika 14090
25.10.2014 15:51:22
já bych řekla,že vrozená,že výchovou moc nezmůžeš..
Jsme tři sestra, jedna z toho pedant, uklízecí maniak, druhá tak nějak napůl, třetí (já,ehm), jak to označit, zkrátka naprostej opak tý první.
Výchova stejná, požadavky na úklid atd v dětství stejný.
Ropucha + 2 120300
25.10.2014 12:52:07
Myslím, že nucení k úklidu KAŽDÉ dítě nesnáší.
A některé se v dospělosti vymezí tím, že neuklízí (konečně už nemusí) a některé uklízí, ale ne proto, že to do něj někdo v dětství hustil, ale proto, že prostě chce mít svůj prostor uklizený.
Touha po pořádku je podle mě vrozená nebo okoukaná (dítě vyrůstající v příjemném čistém prostředí ho může považovat za standard, který v dospělosti napodobí, i když v dětství se na jeho vytváření nepodílelo).
Len 108740
25.10.2014 12:23:28
Mam oba rodice extremne poradne a sama jsem bordelar. Respektive, ve srovnani s nimi jsem bordelar. Ve srovnani treba s mym tchanem jsem extremne poradkumilovna~t~
Ananta 97295
25.10.2014 12:17:04
Myslím, že větší část lidí to dělá +,- jak to viděla doma s tím že okolo puberty a vůbec mládí má "výpadek".
Mandara 137771
25.10.2014 11:55:42
Souhlas. Vyrostla jsem v docela extrémním bordelu (moji těžce pracovně vytížení rodiče neměli na takové banality jako péči o domácnost a děti čas) a bordel nesnesu, uklízela bych i na smrtelné posteli.
Winky
  • 
25.10.2014 10:38:46
U nás byly uklizeci čtvrtky - mama chtěla mít o víkendu klid. Tj uklízet jsem musela, stvalo mě to (hlavně proto, ze NIKDY to nebylo dost dobre). Pak jsem bydlela na private se 3 kluky - prasata hadr, to jsem byla za geroje i s tím svým minimalistickym úklidem :), a pak s přítelem (nyní manželem) první společný podnájem - a to si pamatuju ze 3 týdny jsem nesahla vůbec na nic :)), a chlap byl první koho napadlo, ze bychom mohli vyprat :) (on bydlel po privatech asi 2 roky, super zkušenost, zhejckanej rozhodne od maminky nebyl).
No a od té doby se úklidem snažím tak nějak popasovat po svém, někdy mánie a cistoskvouci byt, jindy laxní přístup a bordylek.

Segra, vychovávána asi +- stejně, žije s megabordelarem ve starém minibaraku, jak nejsem cimprlich tak u nich mě to pokaždé zaskočí (ale nikdy neříkej nikdy, kdoví jak jednou dopadnu). Mámy mama na pořádek nikdy nebyla, hromadky si u ni pamatuju taky, teď je ji 90, zdraví slouží, ale pořádek uz udržovat nechce, normálně to vzdala (ma nárok, o tom žádná)
Velšice 92803
25.10.2014 10:15:56
Přesně tohle mě napadlo. Jak já to nenáviděla.
Klarisanek 111002
25.10.2014 10:07:47
Díte které má rodiče kuřáky jednou v dospělosti bude:
Ćudit jako komín.
Zapřísáhlý odpůrce kouření.
Dá si občas když půjde za zábavou.

Neboj tvoje dětátka budou určitě milovat úklid a nic se u nich nezmění, jestli jsi tímto výzkumem chtěla dosáhnout tohoto ujištění ~;)
[<<Předchozích 910] Názory 911920 z 3407  [Dalších 2487 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.