Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Bberi | 40972 |
|
|
25.10.2014 9:37:55
Bych řekla,že je to vrozené,doma se uklízelo tak nějak normálně,sestra je fanatik na pořádek,já jsem bordelář....Doma se snažím uklízet,je to strašné úsilí a zdá se mi to tak zbytečný čas...
![]() |
| neznámá | 91073 |
|
25.10.2014 8:54:14
Já bych řekla, že mění časem.
Já jsem jedno z těch dětí, co nemusely doma nic. Teda měly jsme si uklízet pokojíček, ale nikdo to nedělala když nebylo kam šlápnut, mamka to psychicky nevydržela a uklidila. Měla jsem pověst humusáckého bordeláře. Teď, ve vlastní domácnosti, miluji uklizeno, vše musí být dokonalé. Bohužel moje děti jsou bordeláři po mne a nejsou schopné si udržet pořádek ani ve vlastní pokoji. Věřím, že z toho vyrostou. A bráchové měli stejnou výchovu jako já a doma normálně uklízí jak manželky pískaj. ![]() |
| Dari79 | 114243 |
|
25.10.2014 8:27:09
Taková úměra podle mě není, podle mě to v dospělosti záleží:
a) na osobnostním nastavení člověka b) na člověku, se kterým žije a jeho nastavení c) na okolnostech - lidech, kteří k němu domů chodí, jak často má návštěvy atd... d) na množství volného času My jsme z "klasické" rodiny - principiálně byl v baráku bordel, který se uklízel jednou týdně v sobotu (ono to jinak nešlo, máma na nás byla sama, na tři děti, chodila normálně do práce, nedivím se, že a) my jsme nadělali bordel b) nechtělo se jí to každý den večer po tom šrumci uklízet). Měli jsme rozpisy,abychom se pravidelně prostřídali,, ale celkově se prostě v sobotu uklidilo, máma vyprala, vařilo se, peklo... Sama nejsem moc povahou uklízecí, takže to nepřeháním, ALE mám muže, který je proti mě velice velice pořádkumilovný a tomu jsem se tedy musela přizpůsobit a společnou domácnost holt máme naklizenou (takovým tím až sterilním způsobem). Taky lidé, se kterými se stýkáme, mají naklizené domácnosti, takže bych se fakt cítila blbě, kdyby k nám někdo přišel na návštěvu a byl tu binec. Ve svém domě, kam muž nejezdí a kam návštěvy nechodí (resp. jen málo a ohlášeně, takže je čas uklidit), mám podstatně větší stupeň nepořádku |
| Abigail* | 76789 |
|
|
25.10.2014 7:13:41
U nás doma se pořád mlelo o pořádku - uklizeno celkem bylo, ale pořád se to u nás řešilo a mě to děsně štvalo. Teď jsem bohužel bordelář, ale protože jsem doma pořád slyšela, že je na prvním místě pořádek, tak teď to tak nemám
Možná trošku výmluva, ale mě na tom uklízení nejvíc vadí to, že je to nekonečný proces, nesmí se polevit, jinak je hned zas bordel. Dělám radši věci, který mají trvanlivější výsledky. |
| withep | 93862 |
|
|
25.10.2014 6:40:51
Ještě bych dodala, že výchova a vrozenost nejsou jediné faktory, které nás ovlivňují. V této věci bude hrát větší roli kulturní norma. A to, s jakou nechutí uklízíme, ovlivní spíš to, JAK nás naše matky k uklízení vedly (ne ŽE to dělaly).
|
| withep | 93862 |
|
|
25.10.2014 6:33:34
![]() Moje matka dnes přijede . Jelikož míra špíny nepřesáhla kritickou mez, žádné vytírání neplánuju. Sobotní úklidy dirigované matkou jsem vždy nesnášela, přesto nemyslím, že by mě to ovlivnilo do jednoho či druhého extrému. Uklízím proto, že chci mít čistěji a uklizeněji já. Dospěla jsem tomu v určitém věku sama. Třeba na VŠ kolejích jsem zjistila, že mám tu mez níž než ostatní. A nebo jsem koleje brala jako svůj domov, kde se chci cítit dobře, zatímco ostatní jako kutloch, kde chtějí jen přežít od víkendu k víkendu... |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
25.10.2014 0:52:00
Muj manzel mel od tchyne perfektni servis, ale pak bydlel sam a staral se o vsechno. Me to naucil taky
, tak se starame nejak napul. Nase deti servis nemaji zadny, od batoleciho veku je vedu k samostatnosti. Delam, ze to je vychovny, ale spis jsem na nejaky poskakovani kolem zdravych jedincu lina a nenaplnuje me to . |
| NovákováM | 120401 |
|
25.10.2014 0:07:37
stejně to svedu na geny nebo psychické potíže :-D
Jsou lidi, co mají rádi ladno... ale manžela bych vystřelila na Mars, on je trochu metrosexuál a pak to ladno. jeho hromádkování z jeho pracovního stolu jsem právě zlikvidovala a projela šroťákem po 15-ti !!! letech. Jinak chaotik. Já jsem rychlá, divoká, adrenalin a chaotik, ale úplně jiná verze. Když čistím, tak to lítá. |
| vertigo | 92133 |
|
|
24.10.2014 23:27:42
Taky jsme mívali uklízecí soboty, já jako starší jsem uklízela víc, mladší brácha toho měl méně (barák velkej, takže jsme si mákli a kolikrát nám dopoledne nestačilo). A v dospělosti to máme tak, že já jsem ráda, že k nám neohlášené návštěvy nechodí, na poličkách mám prach a nikterak mě to netankuje, podlahu vytírám až když už je fleků přespříliš... no na uklízení mě zkrátka neužije. A brácha je takový, že má rád doma naklizeno, nadává na švagrovou, že uklízí málo a je fakt, že je u nich čisto poklizeno. Takže je to o vnitřním nastavení. A taky o okolnostech - mám 2 děti, takže se všude válí hračky, drobečky, sem tam rozlitý pití, oblečení kde z nich zrovna odpadne... kdežto brácha má 5-měsíčního kojence, který ještě nepořádek nenadělá.
|
| nordica | 81215 |
|
24.10.2014 23:24:18
U nás se to zlomilo odchodem syna po maturitě do samostatného bydlení. Do té doby byl schopen vyložit nádobí z myčky na linku a dál ne, kromě obýváku, kde se držel zpátky, byly jeho věci všude. Do jeho pokoje jsem raději nechodila - tzv. hromádkoval - bylo to jako slalom mezi krtincemi. Nepomáhalo nic, ani vyházené věci z okna na trávník
Jakmile začal bydlet sám (tedy v sharu), najednou nastolil pečlivý úklid a dnes se střídá se slečnou - pere, žehlí, vytírá, vaří - nic není problém. Takže bordelářské robátko doma se klidně může změnit v pořádkumilovného jedince pod vlastní střechou. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.