| Čumča. | 160024 |
|
|
24.9.2024 15:45:09
přesně, obchod s bílým masem, loupežná přepadení, tonoucí na pravoboku, ponorková nemoc a navrch kurděje
![]() |
| ~•~Missy~•~ | 4201 |
|
|
24.9.2024 15:43:28
V posledku samé prima zprávy a obzvlášť dneska je to legrace, před obědem "nic se nemění a makáme" (co tam dělali doteď?) a po obědě "Bartoš končí ve vládě". Fiala mě asi prvně v životě opravdu překvapil, že mu tu pirátskou pazouru držící se křečovitě koryta, urazil. Též doufám, že potáhnou, všichni, včetně toho nejlepšího ministra zahraničí na světě. Kupuju si popcorn a usedám na gauč sledujíce tu komedii.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
24.9.2024 15:43:09
no je to pirát, no
![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
24.9.2024 15:39:12
zřejmě to není Vinnetou ani Old Shatterhand
![]() |
|
|
24.9.2024 15:36:16
čumčo, ok, nechce se mi zveřejňovat detaily a tak jen napíšu, že by to bylo vytunelování a že by to nebylo vypovězení smlouvy, ale prostě podraz... a jak jsem psala, u bartoše mě to prostě nemile překvapilo - nic víc, nic míň
![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
24.9.2024 15:28:10
"že se nejdřív pokusí vytunelovat projekt a teprve když zjistí, že jím nastrčená firma to nedokáže, tak se zase stáhne a tváří se, jako že nic... nehledě na to, že ta firma nebyla naprosto nijak vysoutěžená, neproběhlo žádné výběrové řízení, žádná oficiální informace o tom, že by ministerstvo chtělo audit nebo předání projektu někomu jinému..."
Rose, já o vašem konkrétním projektu nic nevím a ty používáš silná slova jako "vytunelovat", "nastrčená" Nemůžeš přeci vědět, jestli výběrko připravovali a potom couvli. Zákazník (ministerstvo) nemusí chtít audit, může chtít ukončení spolupráce, tak auditovat není co. Zaplatí sankce dle smlouvy a najde si jiného partnera, se všemi starostmi, které s tím souvisí. A ano, že odchází se původní dodavatel dozví poměrně pozdě, to se taky děje dnes a denně, a je to život. Není nezbytné pokračovat se spolupráci s tím, kdo projekt začal, pokud nejsem spokojený s cenou, vývojem a dodavatelem jako takovým. Někdo nemá problém od smlouvy odstoupit, zaplatit sankci/kompenzaci, ukončit spolupráci. To vytváří zdravé napětí, díky kterému se dodavatel zdravě snaží si zákazníka udržet, vyvíjet se dopředu a být lepší. Ty ve svém příběhu používáš rétoriku jako z Foglara ![]() |
|
|
24.9.2024 15:09:43
čumčo, ale ministr snad není konkurence? jasně, že může vypovědět smlouvy, ale ne, že se nejdřív pokusí vytunelovat projekt a teprve když zjistí, že jím nastrčená firma to nedokáže, tak se zase stáhne a tváří se, jako že nic... nehledě na to, že ta firma nebyla naprosto nijak vysoutěžená, neproběhlo žádné výběrové řízení, žádná oficiální informace o tom, že by ministerstvo chtělo audit nebo předání projektu někomu jinému...
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
24.9.2024 15:02:19
Rose, tohle kulhá na všechny tlapky, a já o té vaší kauze vím málo, říkám jenom, že každou smlouvu lze vypovědět, každou spolupráci přerušit, pokud nejsou strany spokojené - etika s tím přímo nesouvisí
, zákony ano. Je to ale konkurenční prostředí, ne skautský tábor... |
| ehm | 145751 |
|
24.9.2024 14:59:15
Sam, ty máš k této problematice nějak blíže? Já v rámci své výdělečné činnosti sem tam zpovzdálí sleduji probíhající stavební řízení a přišlo mi to dost zoufalé již před 1.7. Takže např. hlášky o tom, jak se budou jednotliví aktéři domáhat po státu náhrady škody zazdržení, beru jako čirý populismus. Jako názor z opačného spektra doporučuji Reportéry z minulého týdne na téma digitalizace stavebního řízení. Celkem jsem čekala, že budou do Bartoše tepat, ale po shlédnutí jsem nabyla dojmu, že se snažil na rozdíl od minulé ministryně šetřit a narazil na byznysové zájmy. Pročež nejde tolik o manažerskou neschopnost a žádný Kupka team to nyní nespasí.
|
|
|
24.9.2024 14:55:25
"když refinancujete hypotéku, taky vypovídáte smlouvu - když dostanete lepší nabídku
"ale tady by to bylo jako kdyby ministr financí té bance zkusil sebrat její portfolio a převést ho na firmu, která v bankovnictví nikdy nic nedělala... bez toho, aby tu banku informoval, že chce aby její portfolio spravoval někdo jiný... (nemluvě o tom, že ta banka si to portfolio vystavěla od základů sama) |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.