| Čumča. | 160024 |
|
|
25.9.2024 13:01:49
už se konečně budeme bavit o poslání do zadele, nebo stále o té formě?
![]() jak říká dr. Cvach v NnKM: "Važme si nepřátel, kteří dávají fér údery." |
| Čumča. | 160024 |
|
|
25.9.2024 12:55:01
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
25.9.2024 12:51:44
Čumčo, beru, že tvůj pohled je tento.
Já už bych se jen opakovala, že poslání do temných míst napřímo bych viděla jinak. Koneckonců, jsou nějaké zákonné postupy, které musí být dodrženy, tak předpokládám, že budou. Na lidské rovině je to holt věc vkusu a stylu. Stabilita na ministerstvu zahraničí, zdá se, bude zajištěna nějakou pragmatickou kličkou (podání demise, výstup ze strany, nepřijetí demise, setrvání ve funkci) a příští volby převálcuje ANO. |
| *Hany | 30864 |
|
|
25.9.2024 12:37:37
To ho ale měl odvolat 1.9. a mezi čtyřma očima, ne po telefonu. Jenže v té době byl IB předseda strany a bylo před volbama.
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
25.9.2024 12:21:57
"současné řešení vyznívá podivně, vládě neprospívá a dává munici do rukou opozici"
Fialovo řešení situace vyznívá "dle vkusu každého soudruha" (převzato z Tankového praporu), kdo v tom chce vidět podraz, tak ho vidí atd. Já to chápu jako tzv. výchovný řez, a ten Piráti potřebovali jako prase drbání - svou reakcí na tiskovce jen prokázali, že jsou zcela mimo, že se vymkli z kloubů a trpělivost si dál už nezaslouží nejde všechno donekonečna přehodnocovat jako "ne/munice pro opozici", něco je prostě správné nebo špatné - Piráti rádi jednají napřímo, ne? Tak tady mají napřímo: "už jdi, Bartoši, do háje a dospěj" |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
25.9.2024 12:01:38
Hany, jak jsem psala, nevím, jaká je realita uvnitř vlády, co jsou pomluvy z jedné nebo druhé strany.
Všichni máme k dispozici jen mediální výstupy. A ty teď asi budou reflektovat vášně z obou stran. Jestli je pravda, že práce Pirátů byla neprofesionální, určitě bylo na místě to řešit, ale současné řešení vyznívá podivně, vládě neprospívá a dává munici do rukou opozici. |
| *Hany | 30864 |
|
|
25.9.2024 11:54:31
"A podle jeho slov jim ani nikdo nebyl ochotný pomáhat, spíše naopak."
Tak po včerejšku už spíš věřím opačným zprávám, které jsem občas zaslechla. Potvrzuje to i článek v Lidovkách. https://www.lidovky.cz/nazory/piratska-strana-digitalizace-bartos-vlajkova-lod-e-government-ai-kmotri.A240924_184034_ln_nazory_lgs "Sám předseda Bartoš se stal vedle šéfa resortu místního rozvoje i vicepremiérem pro digitalizaci. Ovšem bez ministerstva, jen s hrstkou nadšených mladých kádrů na úřadu vlády. Ti mu naslibovali spoustu pozitivního PR z digitálních a evropských témat a začali arogantně zasahovat do práce jiných ministerstev. Tedy se jim pokoušet šéfovat a navíc se fotit u výsledků jejich práce. Pracovitost, kterou se Piráti tak rádi chlubí a žehrají, že ji neumí prodat, se tady naopak projevovala ve snaze prodávat cizí přesčasy." "Mezitím ale odstartovala AI revoluce s ChatGPT a dnes zcela zásadní agenda u Bartoše zůstala. Mladé kádry se rozprchly, mimochodem na lukrativní místa nedošlo, nicméně zůstala otázka, kdo tedy vyřeší onu regulaci AI v Česku. Kde se vezme úřad a zejména odborníci, kteří budou dohlížet na umělé mozky a především dávat certifikace podnikatelům v češtině. Tady se Bartoš a jeho lidé pokusili přehodit práci zase na jiná ministerstva, konkrétně na končícího kolegu Jozefa Síkelu v čele resortu průmyslu. Dozvěděl se prý něco v tom smyslu, že když to dřív tak moc chtěl, má si to teď laskavě dořešit až do konce." |
| Čumča. | 160024 |
|
|
25.9.2024 11:29:42
Hany, souhlasím, včera jsem při sledování záznamu tiskovky přišla o veškeré iluze i naděje, které jsem do nich vkládala
Ten Michálek byl naprosto šílenej, ta Richterová, ježiši to bylo ostudný![]() Jestli se ta strana má nějak obrodit, tak se musí vedení jinak poskládat a dozrát (k tomu jsou právě dobré krize), a Lipavský to dělat nechce - oni od sebe sebevražedně odehnali i jeho, no jsou na svěrací kazajku |
| *Hany | 30864 |
|
|
25.9.2024 11:21:21
Nevzal? Už kolikrát jsem četla, že Dostálová měla připravený zákon i digitalizaci, ale nebylo to podle Pirátů dobré. Mimo jiné se nelíbil návrh na jeden stavební superúřad. Při schvalování nastaly velké obstrukce a neprošlo nic. Takže ani ta digitalizace se nekonala.
"Bartoš zcela po právu vyhodil návrh z dílny Aleny Dostálové, jeho předchůdkyně z ANO, za nehorázné 2mld a rozhodl o novém VŘ". Takže pokusy byly, ale neúspěšné. Čili není pravda, že IB byl jediný, kdo to zkusil. A co včera vypouštěl z pusy Michálek na adresu koaličních partnerů, to jsem teda čuměla. Jsou to fakt uražená děcka. Co asi čekali, když Bartoš dostal termín do konce srpna, na konci září nic nefungovalo a on si ještě kladl požadavky? Po prohraných volbách? |
| Čumča. | 160024 |
|
|
25.9.2024 11:18:22
Buřte, to nerozseknem, nebyli jsme u toho
![]() ale vidělas tu tiskovku na čt24? já šla naprosto do kolen, x let je doma hájím, když na ně dští síru mm , ale u mě je to teda "zlomená hůl" a velká ostuda, ukazuje se, že v krizové situaci se projeví, kdo je kdoBartoš už má věk na to, aby se choval jako chlap |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.