| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zahraniční politika a události

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1000] Názory 10011010 z 71979  [Dalších 70969 >>]
breburda71 89004
8.4.2024 8:57:27
Rose, to můžu potvrdit, že pro pozůstalé po sebevrazích je to peklo..

Ten, kdo je k sebevraždě rozhodnutý, toho od toho nic neodvrátí, ani to, že ho někdo z blízkých najde, potom už jde všechno stranou..
Moji švagrovou našli oběšenou její rodiče, v sousedství máme případ, kdy se otec oběsil ve sklepě a v domě s ním v tu chvíli byla desetiletá dcera, která ho po chvíli našla ( manželka vyjela na kole s kamarádkou)..

Muumi 41406
8.4.2024 8:33:30
Beat, zdá se, že to je marné. Radka si potřebuje napsat svých deset jednotlivých komentářů bez oslovení, jinak by to asi nebylo ono. (Ale jsem ráda, že s tím prudí i někdo jiný:)
TaJ 81121
8.4.2024 8:28:26
Rose, ano, přesně tohle jsem měla na mysli v mém předchozím příspěvku...
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
8.4.2024 8:14:34
radko, a přemýšlela jsi někdy o sebevraždě? jako doopravdy přemýšlela? ono to není jen tak, i když nakrásně vyřešíš všechno PŘED tím, zbývá toho dost především POTOM a to je něco, co prostě člověk nechce těm svým blízkým, ale i cizím lidem, udělat... když spácháš sebevraždu, někdo tě musí nutně najít, někdo to po tobě musí uklidit... zní to cynicky, ale taková je realita... a považuju za fér, když to nemusíš na někoho jen tak hodit...
navíc ono i takové "jednoduché" spolykání prášků není zrovna pohodové - se vší pravděpodobností tím minimálně spustíš policejní vyšetřování a i přes nějaký dopis na rozloučenou se bude vyšetřovat a tvoji nejbližší budou nějakou dobu podezřelí z vraždy... a navěky na nich zůstane stín podezření ze strany okolí...
btw mám ve své blízkosti několik pozůstalých po sebevrazích a popravdě jim jejich sebevraždy mám opravdu za zlé, ty rodiny to poznamenalo neskutečným způsobem, najít svého blízkého visícího doma na půdě nebo na zahradě, případně v kuchyni s prostřelenou hlavou - to je peklo, které jim zanechali na zbytek života... tolik k tvému "Chces to tak moc, tak to udelej. Nasledky si poneses sam" - ty následky nesou především ti pozůstalí...
Čumča. 160024
7.4.2024 23:03:49
"Hraje si na Boha?
Vi urcite, co tim krokem zpusobi?"

já bych žádného z lékařů z této oblasti nepodezírala, že si hraje na Boha - věřím, že ho mnohaleté zkušenosti z praxe formují do nějakého východiska (pro/proti eutanázii),

bezesporu si právě ke svým letitým zkušenostem umí velmi dobře představit, co takovým krokem způsobí - nedělala bych zase z těchto lékařů polovědomé pitomce~d~
TaJ 81121
7.4.2024 23:02:06
Bývalá Radko - no, já to vnímám tak, že pokud se člověk rozhodne spáchat sebevraždu, tak v tom nikdy není sám za sebe, ale ovlivní to obvykle i životy dalších lidí - třeba těch, kteří ho najdou, nebo těch, kterým skočí přímo pod vlak a oni si to pak nesou do konce života, ačkoli nemohli udělat vůbec nic. Naopak, pokud už se někdo cítí tak, že opravdu nechce žít a cítí to tak i po důkladném zvážení, tak je asi lepší, když si uspořádá svoje věci, vysvětlí si to s blízkými, rozloučí se apod. a odejde za asistence lékařů. Než kdyby spáchal sebevraždu v nějakém náhlém pohnutí, bez důkladného zvážení a hledání východisek, způsobem, který nemusí být jistý a ještě zasáhne naprosto nepředvídaně do života mnoha dalším lidem.
Beat 107867
7.4.2024 22:31:04
bývala radko, už jsme ti tu psaly, ze pokud později regaujes neadresne, nikdo neví, na co reagujes a píšeš to vcelku zbytečně
Čumča. 160024
7.4.2024 22:29:53
no právě v kontextu "starý člověk je svým způsobem drahý na léčbu, eutanázie je řešení provždy" tu větu myslím vážně a v tomto kloním se na stranu odpůrců eutanázie

protože právě v kontextu těch nadcházejících demografických trendů (nízká porodnost, 3 důchodci na jednoho dospělého v produktivním věku), může do budoucna vzniknout tlak na umírající - a to bychom fakt neměli dopustit~d~
byvala radka 154149
7.4.2024 22:22:31
Tu posledni vetu v tomto kontext doufam nemyslis vazne...
byvala radka 154149
7.4.2024 22:20:20
Ten smajlik tam naskocil omylem
[<<Předchozích 1000] Názory 10011010 z 71979  [Dalších 70969 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.