Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| X__X | 145723 |
|
7.4.2024 9:58:42
volby jsem nesledovala a výsledek mě nepřekvapil. co jsem zahlédla průzkumy, vycházelo to dost natěstno a ani jeden neměl předem vyhráno. vztahy se Slovenskem se začaly měnit už před volbou prezidenta, změna nejspíš pokračovat bude. ale víc se bojím toho, aby se to stejným směrem neobrátilo i u nás.
|
| Silvie+dva kluci | 103202 |
|
|
7.4.2024 9:53:53
Sledovali jste volby na Slovensku? Prekvapil vás výsledek? Mě teda ano, tím spíš, že předvolební průzkumy se priklanely směrem ke Korčokovi. Myslíte, že se naše vztahy se Slovenskem změní? Já se trošku obávám, že ano. Už podle reakcí nasich politiků.
|
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
6.4.2024 21:16:15
Čumčo, jo, můžeš mít názor na případnou svou eutanazii, sebe znáš, víš o sobě všechno
ale tu Nizozemku nikdo z nás nezná a nic o ní nevíme, takže jakkoliv hodnotit její rozhodnutí nemůžeme |
| Jojona | 24583 |
|
|
6.4.2024 20:24:50
Ano, já vím.
Ano, taky je to má noční můra, i když v mojí rodině to zatím nebylo. Ale dost rozšiřuji portfolio chorob, tak sned mě toto mine ![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
6.4.2024 19:57:30
deprese jsou dost často podceňovány, mezi lidmi jsou zakořeněny názory jako:
malej dvorek a velkej bič, pak by zapomněla na nějaké deprese ty se nějak moc sleduješ děláš to, aby na sebe upoutala pozornost fyzická práce na čerstvém vzduchu by ti to vyhnala z hlavy |
| nekázanka | 7331 |
|
|
6.4.2024 19:40:34
Ačkoli je mi z jejího rozhodnutí velmi smutno, málokdo depresí nedotčený si dokáže představit, že s touhle nemocí lověk zažívá i fyzickou bolest. A hraniční porucha osobnosti je dost šílené utrpení, mám kamarádku s duální diagnózou, s HPO a depresí, říká, že jí mnohdy uleví jen to, že si ublíží. Strašně. Jen tak se na chvíli pomyslně přepne do relativně normálního stavu. Takže bych fakt nesoudila.
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
6.4.2024 19:26:21
"Otec je úplně zoufalý, že nechce zatěžovat roky rodinu a chtěl by si o konci rozhodnout sám"
jo, tohle je třeba i moje noční můra, moje babička s Alzheimerem odcházela spoustu let, poslední roky o sobě vůbec nevěděla - vůbec si neumím představit, že 23 let péče o své děti vyvážím podobným počtem let, kdy budou oni zodpovědní za mě v mém odcházení ,a naprosto zásadně negativně jim tím ovlivním život ![]() |
| Monika | 123907 |
|
6.4.2024 19:25:46
Jojono,ale Ti lidé s demencí na to často nemají později náhled a umřít vůbec nechtějí. Trápí se hlavně jejich okolí ...
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
6.4.2024 19:20:18
Yuki, přiznám se, že jakkoli mi spousta životních situací přijde velmi nejednoznačných, tak na tuto mám náhled ukotvený dost jednoznačně
- možnost ukončit po zralé úvaze svůj vlastní život v bolestech (nebo v hlubokých depresích, na které lékařská věda dále nemá řešení) mi přijde jako jedna ze zásadních životních jistot ![]() |
| Jojona | 24583 |
|
|
6.4.2024 15:44:23
Můj názor je, že +- za deset patnáct let bude euthanasie nějak dostupná každému i v ČR. Husákových dětí je tolik a už budeme starší a víc nemocní. Dnes každý myslím šestý nad 60 let trpí nějakou formou demence. Budeme si o konci při takové diagnoze a při tom, že jsme to prožili třeba s něktarými rodiči či prarodiči, chtít rozhodnout sami a neprožívat to dlouhé žití-nežití... Nedávno mě na to přivedla kamarádka, že tchýně byla dlouho úplně popletená a mimo než umřela. Teď se nějakou takovou diagnozu dozvěděl otec a všechny jímá hrůza, že to bude všechno spoustu let znovu. Otec je úplně zoufalý, že nechce zatěžovat roky rodinu a chtěl by si o konci rozhodnout sám. Že až bude mimo a bude potřebovat celodenní péči, tak by chtěl umřítv a ne tak žít několik let, i když v ústavu a ne doma.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.