Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Půlka psa | 24064 |
|
|
18.8.2024 18:23:04
Tohle je asi spíš ve smyslu "Moc se honíte v práci, užívejte života. Kupte byt za 300 jako já a nemusíte mít stres, však i tam se dá dobře žít". Jsou to trochu hraběcí rady.......
|
| Federika | 14090 |
|
|
18.8.2024 18:22:36
Mě by to zabilo, fakt. Fakt jsem se už jako dítě strašně bála, že takhle budu muset žít.
|
| babi_ | 48341 |
|
|
18.8.2024 18:21:33
"Ale jinak vstával denně na šestou, oba tak vstávali. A měli píchačky,pro mě úplná šílenost. ... Kdo neměl razítko v občance, byl příživník"
jo to naši taky, ale brali to jako samozřejmost, a já tudíž také. "A museli pracovat, i kdyby zrovna nechtěli." - naši nikdy nedali najevo, že by někdy pracovat nechtěli. Měli dobrá zaměstnání, práce je bavila, kolegové vesměs fajn (s některými jsme jezdili na dovolené). Mně na tom prostě nic šíleného nepřišlo. Sama to teď mám sice zařízené jinak (např. vstávám mezi 4:40 a 8:20, jak se mi chce a hodí), ale asi bych režim 6 - 14 snášela také dobře, a měla bych každý den dlooouhé volné odpoledne jako naši ![]() Pro mě svoboda netkví vůbec v tom nemít pevný režim, který akceptuji (vyberu si ho). Píchačkové zaměstnání klidně, pokud by mi v ostatních aspektech vyhovovalo. |
| Federika | 14090 |
|
|
18.8.2024 18:20:55
Tak to mně asi nikdo nikdy nic nevyčítal. Taky proč, nikdo nám nikdy nic nedal, tak co by jim mohlo vadit...
|
| Půlka psa | 24064 |
|
|
18.8.2024 18:19:00
Nám tchýně vyčítá, že máme dům za miliony, když jí stačí byt za 300 tisíc
. Že se žádné byty za 300 tisíc dávno neprodávají, to se jí nedá vysvětlit. Přitom kdyby jo, tak moc rádi nějaké to množství bytů koupíme, ale nic...... |
| Pruhovaná | 64704 |
|
|
18.8.2024 18:18:44
Nikdy jsem neříkala učitelkám soudružko.
|
| Pruhovaná | 64704 |
|
|
18.8.2024 18:15:08
Evelyn, taky tak 🙂.
|
| Federika | 14090 |
|
|
18.8.2024 18:13:26
To můj táta. s náma dělal taky. Ale jinak vstával denně na šestou, oba tak vstávali. A měli píchačky,pro mě úplná šílenost. A museli pracovat, i kdyby zrovna nechtěli. Kdo neměl razítko v občance, byl příživník
![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
18.8.2024 18:12:36
v mé rodině byl tento přístup k životu, který jsem měla ve věku 18-20 let, považován dokonce za neskromnost, rádobybohémství - mysleli si to i o mém pomaturitním studiu, dálkovém studiu, v jakémkoli kroku, který jsem učinila
když jsem si pořídili domek se zahradou se 100% hypotékou (tehdy ji výjimečně ještě dávali), dozvěděli jsme se od tchýně, že to je ta naše pýcha, nestačí nám žít v podnájmu 1+1 ![]() |
| babi_ | 48341 |
|
|
18.8.2024 18:00:05
To říkala moje spolužačka - jako dnes ji vidím, jak sedí na zelené lavici ve třídě gymplu, a prej "Nikdy nebudu jako naši: nažrat - vychrápat -do fachy -nažrat - vychrápat -do fachy..." Pokud vím, nežije tak, má splněno.
Ale naši a dost lidí v mém okolí žilo pohodově. Spousta času, zájmů, pár dobrých přátel... Zahraniční dovolené ani materiální vymoženosti západu nám nechyběly. Pokyny "shora" jsme brali jako nutné, leč celkem snesitelné zlo. V jak velkém marasmu (politickém, morálním) žijeme jsem si začala uvědomovat až jako dost dospělá. Jako dítě i dospívající mi styl života dospělých přišel v pohodě. V devadesátkách "bez píchaček" dost mých kamarádů pracovalo od nevidím do nevidím, rozhodně si po odpoledních nechodili zabruslit s děckem na rybník/staďák nebo zajet na kánoi po Vltavě, jako můj táta se mnou ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.