Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Mr. Miçkey | 124689 |
|
|
11.8.2024 18:54:50
K tematu jsem si vzpomel na vybornej serial The Americans, na Netflixu tusim, o rodine ruskych spionu v americe v 80. letech. Doporucuju😎Rodina s dospuvajicimi detmi, plne integrovana, soused FBI agent
ke konci serialu se necha dospivsjici dcera pres nesouhlas otce naverbovat ke kgb a zacne taky vycvik, syn nic netusi a hraje fotbal za americkou higschool...Tusim 8 serii, doprovazi vyvoj rodiny po mnoho let, fakt vyborny. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
5.8.2024 8:39:55
no největší šok děti asi zažily, když jejich rodiče byli zatčeni... po dvou letech v pěstounské péči a návštěvách rodičů ve vazbě, je asi návrat do ruska to nejmenší - možnost být zase s rodiči je asi důležitější a dokonce bych si tipla, že ve svém věku a situaci to i ty děti mohou vnímat jako dobrý konec neskutečných událostí... jak se k věci postaví později, to už bude záležet asi na tom, jak se jim bude v rusku dařit...
|
| Jerry G. | 159407 |
|
3.8.2024 17:30:27
To ze jsou deti vypovezeny do zeme, kde v zivote nebyly a neznaji jazyk, se v Nizozemi deje docela casto.. Akorat nemaji prominentni rodice, jako tyhle deti..
|
| Jerry G. | 159407 |
|
3.8.2024 17:15:37
Sorry deti ruskych spionu me fakt nedojimaji. Pravdepodne budou mit dost privilegovany zivot. Urcite na tom budou lip nez tisice ukrajinskych deti, ktere byly odvleceny do Ruska.
|
| Federika | 14090 |
|
|
3.8.2024 10:24:13
My máme jako sousedy rodinu, kdy ona mluví německy, on španělsky, mezi sebou anglicky, na děti všemi třemi jazyky, podle situace. Děti chodí do české školky.
Je to pěknej guláš, ale děti jsou v pohodě. |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
2.8.2024 23:07:37
věřím tomu, jeden náš syn je na úrovni rodilýho mluvčího samozřejmě v češtině, ale taky v angličtině a španělštině, domluví se rusky, francouzština je prý v pohodě a italština skoro, němčině začíná rozumět po pár dnech,
druhý je rád, že se svou těžkou nejen dyslexií zvládl češtinu, není poznat, že by nějaký dys měl, angličtina byla dlouho boj, teď teda studuje v Anglii a nemá problém, ale další jazyky ho ani nelákají já sama mám problém se sluchovým vnímáním, nesmí být žádný rušivý zvuk, vycpávkový slova mě totálně matou, mluvit zvládám, ale nerozumím, jeden brácha to má podobně, druhý ne kdyby na mě každý rodič mluvil jinak, asi bych si zvykla, ale asi by to pro mě bylo mnohem těžší než třeba pro toho našeho nejstaršího |
| apo-lena | 159305 |
|
2.8.2024 22:58:14
Mám pocit, že v knize Doktorka z domu Trubačů, tam popisuje své dvě děti, které v takovém mnohojazyčném prostředí vyrůstaly. Jedno to zvládlo v pohodě a druhému se nikdy nepodařilo oddělit ty jazyky a zvládnout školu.
|
|
|
2.8.2024 21:17:25
nebyl, to ne, ale taky mu v tom maminka dělala pěkný bordel tím, že ona sama mluvila nejen svým jedním jazykem
|
|
|
2.8.2024 21:16:36
náš syn si našel cizinku, bavili jsme se o tom, jak budou mluvit na děti, tak on česky, ona španělsky, to jsou rodný jazyky, a k tomu se předpokládá, že budou žít možná v Rakousku, takže by kolem sebe měli němčinu, kterou zatím neumí ani jeden z nich, syn se další jazyk naučí rychle, ona to bude mít horší, ale pro děti by to neměl být problém
a samozřejmě angličtina, takže tři jazyky přirozeně prý je důležitý, aby v tom jazyku, kterým rodič mluví na dítě, byl on sám sebejistý a spokojený a uměl vyjádřit všechno, včetně emocí, pak je jedno, jakým jazykem bude mluvit |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
2.8.2024 21:12:40
Vladimir Uljanov ale nebyl ochuzen o mateřštinu, nebo byl?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.