Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Zasjaj. | 54917 |
|
|
12.4.2024 22:14:04
Sally, jen kdyz je to presvedceni. Pokud je to kulturni id, coz je, podle me zkusenosti, v zapadnim svete vetsinou, jde o zarazeni do komunity, tradice po predcich a co budeme kdy doma zdobit, tak zadnou nadrazenost nevnimam.
|
| sally | 3140 |
|
|
12.4.2024 22:07:34
vážně máte problém s věřícími???? Já se s tím teda nesetkala... když jsme žili ve městě, tak zleva muslimové, zprava hinduisti, ob barák židovka, přes ulici mormoni... náš dobrý kamarád byl dokonce vysvěcen na kněze (katolická církev)... teď co jsme na "venkově", tak tu je věřících většina lidí - a nesetkala jsem se s žádným problémem - akorát teda někteří teda mají nedělní dopoledne zaplněné kostelem - a kamarád řemeslník, který nám slíbil pomoct s jedním projektem přijde tuhle sobotu - po třech týdnech odkladů, protože on v neděli "nemůže" a v sobotu bylo vždycky hnusně (je to venkovní projekt).
Vlastně - s mormonskou sousedkou jsem měla takovou divnou historku - chodily jsme s ženskejma jednou za měsíc na večeři - v době, kdy jsme měly mimina - že jsme je hodily na krk tatínkům a šly se vyvenčit - a ona s námi byla jednou a pak prohlásila něco jako že to pro ní bylo uncomfortable, protože jsme "pily" (ani nešlo o alkohol, já jsem měla napůl pivo s další sousedkou - obě kojící - a jedna nekojící měla margaritu - ale měly jsme i colu a kafe)... tak to mi přišlo zvláštní - jako JÍ fakt nikdo nic nenutil, ani nikdo neřešil co si ona objednává a neobjednává. |
| Sugar+3 | 13203 |
|
|
12.4.2024 22:00:34
Senedro, presne tak.
Vazny o kousek niz napsal: "Je určitě dobré respektovat zjevné odlišnosti, ale není dobré je povzbuzovat a vyvolávat." Tohle do kamene tesat. |
| Zasjaj. | 54917 |
|
|
12.4.2024 21:25:49
Cumco,
"mně vadí, že se věřící, které jsem potkala, považují za nadřazené ateistům nebo jinověrcům" to s tebou naprosto souhlasim, pokud si dovolim pausalizovat. Proste kdo je hubenej, mrstnej, chytrej nebo treba poradnej, tak si dost casto mysli, ze ti ostatni nejsou dost. Ale vetsinou nahlizi, ze je to preci jen jedna sfera, ze sam neni dost zas v necem jinem. Ale religio je z definice jaksi to nejobecnejsi, k cemu se vztahujeme, tam tahle neuplnost neplati a tu nadrazenost u hodne lidi vnimam. I u ateistu, to je zas to jejich religio. A rikam to jako nikoli "verici", to slovo mi prijde blby, jako by ty lidi meli neopodstatnena presvedceni, ale jako praktikujici; krestan a budhista. |
| Balbína | 99798 |
|
|
12.4.2024 19:52:33
Ano tady v CR.
|
| Senedra | 14756 |
|
|
12.4.2024 19:19:50
Kopřivo, bojím se, že tahle "mǒda" uškodí spoustě dětí, které se prostě jen hledají a skutečný problém je u nich v něčem jiném. A uškodí i skutečným trans - ostatní jim nebudou věřit a budou si o nich myslet, že jen přijali nějakou pózu, aby byli in. To v lepším případě. V horším je nějací homofobové budou veřejně lynčovat.
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
12.4.2024 18:06:17
Balbíno, to prostě není možný. Není...To se mi fakt nechce věřit
![]() |
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
12.4.2024 17:44:07
A to celkem souhlasím, že je to trend. Vždycky si mládež najde něco, s čím bude starý vypruzovat, žejo. Jedna generace kalhotama, druhá volnou láskou, třetí chlastem, další transgenderem ;)
(Aby to někdo špatně nepochopil, samozřejmě že trans lidi existujou. Vždycky existovali a některý společnosti na to byly zařízený.) |
| Monika | 123907 |
|
12.4.2024 17:37:24
Kopřivo, tak já jsem ročník 1974 a celé dětství jsem poslouchala střídavě o možné jaderné válce, kyselých deštích a špinavých řekách a cestovat se jednu dobu nedalo ani do Polska. A jestli jsem měla z něčeho v pubertě úzkosti, byly to stejně hlavně ty "obyčejné" mezilidské vztahy, otázka vlastního vzhledu, vztahů s klukama apod. Ale měla jsem v pořádku rodinu, většina úzkostí se stejně bere tam, dřív jako dneska. S vlivem sociálních sítí souhlasím, to my si asi úplně ani nedokážeme představit, jak oni na tom visí, přeci jen my máme, myslím, větší odstup. Ale stejně si myslím, že děti, co mají v pořádku sebedůvěru a důvěru v okolí z rodiny, zvládají všechno líp. A i dřív se myslím cítilo hodně lidí hodně špatně, jenže se to míň řešilo (což nepovažuju za klad) a pokud se někdo cítil blbě, asi bylo míň takových co si to vysvětlilo tím, že se narodili ve špatném těle. Docela souhlasím s názorem, že dneska je těch jakoby trans osob hodně proto, že je víc lidí, kteří své potíže odůvodní zrovna tímto, protože se o tom hodně mluví.
|
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
12.4.2024 17:24:03
No, řekla bych, že každá generace má něco. Tahle má solidní úzkosti, to my jsme neměli, my jsme vyrostli do čerstvé svobody a budoucnost byla už jen růžová a svět otevřený. Kdežto oni mají zničenou planetu, tlak sociálních sítí a válku za humny. A každý se s tím vyrovnává jinak.
Jinak teda školy si samozřejmě programy vybírají, takže tam bych se asi případně ozvala, že je výběr poněkud stereotypní. Na druhou stranu nabídnout mi někdo besedu o tradiční rodině, tak se budu bát, co tam přijde prodávat za agendu. Mně by stačila erudovaná diskuse o vztazích, tam by mohla přijít řeč na vztahy všeho druhu, aniž by něco bylo cool nebo jedině hodnotný. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.