Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Okolík | 129526 |
|
|
12.4.2024 17:23:34
Balbíno, tady v Čechách? Takový fofr? To je strašné
![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
12.4.2024 16:39:32
Tatramelko, tak my bychom ho klidně mluvit nechali, ale on se jaksi s cizími bavit nehodlal, přitom doma mu pak pusa jela jak po másle. Do 5 let každou preventivní prohlídku víceméně prořval, i když se mu nic nedělo, jen ho měřili, vážili apod. Po tom 5.roce to přešlo, ale stejně na všechny otázky odpovídal velmi stručně, že by si chtěl povídat, to ani náhodou a to máme pediatričku fakt milou a příjemnou, sestru taky. No ale když ho tam viděli jednou za dva roky, tak on už si je ani nepamatoval...jinak on měl za dosavadní život jen 3x angínu (první ATB měl v 5 letech), jednou neštovice a pak jsme byli na předoperačním kvůli té mandli. To byly jediné akutní situace, které jsme potřebovali s doktorkou řešit. Jinak sem tam běžná rýma, trochu kašel, trochu teplota, za pár dní v pohodě, s tím tam ani nechodíme.
|
| Vážný2 | 158667 |
|
12.4.2024 15:32:59
Můj laický názor podložený pár zajímavými přednáškami psychologů je, že sexualní identita dítěte není plně fixovaná při narození. Dolaďuje se v prvních letech života v kontaktu se světem kolem. A samozřejmě k tomu je potřeba i určité vedení, což je tlak společnosti, rodiny atd.
Samozřejmě někdo je posunutý do odlišného pólu výrazně a tam je to jasné (ať už v otázce koho bude vnímat jako romanticky přitažlivého, nebo v osobní identitě). Ale mnoho lidí to má posunuté trošku. A tam zafunguje ten tlak, aby člověk nezůstal mezi. DOkončí se v tom ta fokusace do některého pólu. Je to imho podobné jako s pravolevostí - lateralitou. Můžete dítě vychovávat od určitého věku jako leváka a nebo praváka, ale závadné by bylo mu každé ráno říkat, ať si dneska vybere. Výchova je tlak. (Bez ní by neexistovala civilizace a byli bychom barbaři. Celé je to na pozadí vzpoury proti výchově a už vůbec ne nějak ujednocené.) A pomáhá dozrát - i v identitě. Je určitě dobré respektovat zjevné odlišnosti, ale není dobré je povzbuzovat a vyvolávat. |
| Tatramelka+3 | 66284 |
|
|
12.4.2024 15:15:36
Nikde nic takového netvrdím.
Otázkou bylo / je, proč najednou ten nárust transdětí a podobných problémů. Já jsem jen vyjádřila názor, že dětem jsou dnes tyto infomace v nebývalé míře podávány (tedy alespoň v místě, kde nyní žiju) v nepoměru s informováním o funkci tzv. tradiční rodiny a nebo pouhopouhými informacemi o pohlavích a pohlavním životě. Osobně si myslím, že to může být jeden z důvodů, které mohou děti ovlivnit. Je to určitě v kolektivu způsob jak na sebe upozornit - být nebinární, být vegan, mít fobii (to bylo za nás, že děvčata měla fobii jedna na knoflíky, druhá na nevím co?!), mít deprese a nebo třeba být nadprůměrně inteligentní... . Ono to asi vždy bylo a bude, jen možná žijeme v příliš korektní době, kdy úplně všechno je normální a jakékoliv trápení je případ k řešení a vědeckému bádání... . Otázka je jestli jen ty chytří businessmani, protože dnešní doba se také vyznačuje tím, že není populární pracovat rukama, ale vydělávat s co nejmenší námahou ideálně na blbosti druhých, se nechopili situace. By the way ty projekty, které běžely u nás ve škole byly pod záštitou EU. Čili škola získala nějaké peníze na rozvoj a za to si musela nechat udělat od erudovaných pracovníků přednášky. Jednu z těch erudovaných - reedukovaných přednášejících znám, slušnej případ a to mě zrozlítilo asi nejvíc. ...že by měl děti tak závažným tématem provázet člověk, který se potácí z jednoho místa na druhé, z jednoho dluhu do ještě většího dluhu a pak si v rámci nějakého vzdělávacího programu na pracáku udělá certifikát, reedukuje se a chodí po školách. A tedy opět neziskovka, EU dotace... to je dobrej business moloch. ...a kde tady jde o ty děti co opravdu potřebují pomoci? |
| Balbína | 99798 |
|
|
12.4.2024 15:14:42
Kamaradka mi vypravovala cerstvou zkusenost. Holcina, 18 let, libi se ji kluci. Sama se citi chlapcem (vadi ji prsa). Stacila 1 schuzka se sexuologem, 1 vyplneny dotaznik. Holcina hlavne chce, aby mela v obcance M. Pry podminkou pro to je sterilizace. V beznem zivote se zatim jako chlapec nestylizuje, jen v ramci uzavrene skupiny.
Nicmene opravdu tak malo stacilo, zacina brat hormony, za pul roku ji sterilizuji a odstrani prsa. Vic nechce. V dospivani se hodne lidi hleda, poznavaji se, nekteri i dost tezce szivaji se svym novym telem. |
| Vážný2 | 158667 |
|
12.4.2024 15:00:09
Mám kamaráda, který se cítí dost výrazně ženou, je ale ženatý, má děti. Jsou spokojení. On aspoň často chodí aspoň v "pánských" sukních. A věří, že po vzkříšení bude už správně ženou.
A problémem pro něj je, že při tranzici je povinnost se rozvést pro definitivní zanesení do dokladů. Pro něj by bývalo manželství pro všechny mělo mít tu výhodu, že tranzice by neničila rodinu. |
| Vážný2 | 158667 |
|
12.4.2024 14:54:38
Problém je, že všemu tomu by mělo předcházet psychiatrické a psychologické vyšetření + terapie. Aby se odlišilo, co je móda, co je psychická porucha, deprese, ... A teprve pak diagnostice a řešení problémů jít dál.
Naopak změna pohlaví v dokladech by měla předcházet změně operativní, protože ti lidé se musí vyzkoušet, jak jim je v novém postavení. Měla by mít ale filtr v uvedených vyšetřeních. |
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
12.4.2024 14:44:32
Tatramelko, no, určitě bych netvrdila, že za našich školních let byly ty zlaté časy, kdy si gayové a lesby tiše žili svůj život a necítili se diskriminováni. To by asi mohli říct oni, a vzhledem k tomu, že většinou orientaci nedávali najevo, tak bych na to moc nesázela.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
12.4.2024 14:05:51
K praktický taky šel k mojí, ale ta bohužel odešla do důchodu.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
12.4.2024 13:49:48
tak ono stačí mít víc dětí s věkovým odstupem
![]() "naše" pediatrička (v praze) znala všechny děti velmi dobře, stejně jako sestra... věděly na první pohled jména dětí, věděly, jaké ty děti jsou, co jim vadí, co je baví, ty informace z nich netahaly nějakým výslechem, ale při prohlídkách si s nimi prostě povídaly o věcech, které ty děti zajímaly... no a když jsem šla s jedním na preventivku, brala jsem ty zbylé často s sebou... teď tedy máme novou pediatričku (ta původní šla do důchodu, tuhle novou si zaučila) a musím říct, že o mých mladších dětech už ví taky dost stačí sem tam nějaká nemoc a ty preventivky... je pravda, že ta naše původní pediatrička byla skvělá ženská, ve věku mé mámy, a s prvním dítětem jsem jí asi kladla opravdu hodně otázek a ona hodně formovala můj mateřský přístup ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.