| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zahraniční politika a události

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 790] Názory 791800 z 71979  [Dalších 71179 >>]
Ropucha + 2 120300
12.4.2024 12:45:40
Tatramelko, ponětí o rodině může mít lékař, který zná dotyčnou rodinu po několik generací, obecně se asi lidé dost znají na venkově, tam se povědomí rozšíří, i když se člověk aktivně nesnaží.
Ovšem ve větších městech je to anonymní a pokud dítě pouze dochází na povinné prohlídky a nikdy neřeší nic závažnějšího, lékař nemůže vědět vůbec nic. Může něco soudit podle vystupování rodičů, což může být zcela zavádějící, a to je tak vše.
Monika 123907
12.4.2024 12:43:55
Tatramelko, tak děti, které jsou zdravé a k pediatrovi chodí jen na prohlídky (ovšem teda moc takových neznám, děti prostě nemocné bývají a i když my rozhodně nechodíme s každou rýmou ani jinou virózou, těch situací, kdy chceme ověřit, jestli to není problém na ATB není málo) vidí asi nejčastěji zubař ~:-D
TaJ 81121
12.4.2024 12:37:50
Tatramelko, jo, máš pravdu,asi žádný jiný lékař, ale u nás tedy i když se ho dětská na něco ptala, tak odpovídal stručně, jednoslovně, případně vůbec😁, nejlépe naší rodinu znají asi ve škole a zdaleka ne jen jeho třídní, kterého mají celých posledních 6 let, i s některými ostatními učiteli jsme v užším kontaktu, znám odmalička všechny jeho spolužáky, víme o sobě navzájem, z jakého rodinného prostředí které dítě je...asi i synova anglićtinářka ví o naší rodině víc, než pediatr🙂.
Tatramelka+3 66284
12.4.2024 12:35:45
Je to co popisujeme odtabuizování?

I já jsem měla ve třídě holku, která se chovala jako kluk, oblékala se jako kluk, když jsme hráli nějakou hru, vždycky hrála chlapa, muže, kluka. Chodila hrát fotbal a dokonce čůrala jako kluk. ...byla to dcera máminy nejlepší kamarádky a trávily jsme spolu hodně času. Někomu tím přišla divná a nebyla úplně oblíbená. Později jí kluci hodně brali třeba na fotbalové turnaje. Holky jí nenáviděly, kluci jí mezi sebe brali rádi, ale dlouho s nikým nechodila, byla jejich vrba.

...dneska je to ta nejženštější žena co znám. V legínách jí fakt potkáš jen při běhu. Je to máma 2 nádherných holčiček. Ale v dospívání chtěla prostě být kluk a nijak se tím netajila.
Tatramelka+3 66284
12.4.2024 12:30:12
Ano, chápu, ale jakého jiného doktora vídáš častěji?

My také prakticky chodíme jen na preventivní prohlídky. Jsou to takové maličkosti, kterých si může dětský lékař všimnout a nebo taky nemusí... .

Naše doktorka se tedy dětí ale vždycky vyptává, co je těší, co je baví, oni hodně sportují, tak jí často zajímalo, jeslti je do výkonů nutíme, jak se raduju z úspěchů já nebo táta. Jestli dostávají něco za výkony? Jaké nosí známky? Kdo se víc zlobí a jak máma nebo táta? Jestli si na ně uděláme čas a co podnikáme o víkendech?....jsou to takové drobnosti.

Beru to ze svého pohledu, žádný jiný lékař nebo někdo, kdo by mohl posoudit rodinu s dětmi prostě častěji než pediatr nepřijde do kontaktu. Neumím si představit, že by dítě posuzoval někdo, kdo naší rodinu nezná vůbec? Pak ještě možná škola, třídní učitel má přehled o tom jak rodiny fungují... .
Ropucha + 2 120300
12.4.2024 11:40:52
"Ty příběhy, které se dneska odehrávají v jedné třídě jsem já jako dítě zaslechla třeba na úrovni našeho města."

Mně přijde v pořádku, že na krize dospívání nemusí být dnešní děti samy, jako musely být v předešlých generacích. A že se odtabuizovávají témata menšin.
Ale pokud se děje, že selhávají dospělí odborníci, kteří těm dětem mají pomáhat, je to samozřejmě tragická chyba.
TaJ 81121
12.4.2024 11:37:58
Tatramelko, tak o medikaci by určitě měl pediatr vědět, to jo...ale jinak, když si to vezmu u nás, tak dětská o naší rodině neví téměř nic, kromě anamnézy nemocí. Máme ji na druhém konci města a syna vidí jednou za dva roky na preventivce. Případy, kdy jsme u ní byli kvůli nemoci, bych za těch 16 let spočítala na prstech jedné ruky, včetně předoperačního vyšetření před nosní mandlí...
Tatramelka+3 66284
12.4.2024 11:21:34
Vlad. shrnula bych to obdobně.

Dost mě děsí, co vypráví mé děti, že se nyní děje třeba v jejich třídách. Děti mám tři a všichni mají ve třídě minimálně jedno dítě nebinární, lesbu, gaye, někoho kdo utekl z domova a min. jeden se pokusil o sebevraždu. Ty příběhy, které se dneska odehrávají v jedné třídě jsem já jako dítě zaslechla třeba na úrovni našeho města.

...často dojdeme k tomu, že těm dětem chybí zřejmě pozornost rodičů nebo jsou za tím složité rodinné/porozvodové vztahy.

Zrovna v pondělí jsem poslouchala v rádiu jednu dětskou lékařku, která říkala, že jí přijde neuvěřitelné, že ona jako dětský lékař vůbec není tázána a tyto transděti jsou medikovány bez toho aniž by to třeba kdo řešil s dětským lékařem. Ten ale často může být rodině asi nejblíž a mohl by teoreticky i mít přehled jak se ta rodina napříč lety vyvíjí a jestli to dítě nemůže mít psychické problémy - nevyrovnanost způsobené rodinnými událostmi.
Dost hrůzostrašné mi přišlo, a do té doby jsem si to ani neuvědomila, že tito lidé se vlastně připraví o plodnost. Vlastně z nich nakonec není ani muž a ani žena. ...pokud se tak člověk v 16 letech nechá "přetransformovat" pak v 18 zjistí, že to byla chyba, je to celoživotní kruté. Doživotní problémy s hormony budou mít vliv na psychiku, což tyto lidi může ovlivňovat i v pracovním životě. Čili komplikovaný milostný život, rodinný život, pracovní život... .
TaJ 81121
12.4.2024 8:40:03
Rose, jo, mám to tak nějak jako ty, buddhismus je mi celkem blízký, ale ne úplně komplet jako náboženství, ale hodně věcí mi z toho dává smysl.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
12.4.2024 8:17:03
osobně věřím v energii, věřím v "myšlenky", karmu, v nějakou danou dráhu osudu včetně možností ji ovlivňovat, věřím ve vyšší moc... nevěřím v náboženství a organizovaný výklad víry...
[<<Předchozích 790] Názory 791800 z 71979  [Dalších 71179 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.