| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zahraniční politika a události

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 860] Názory 861870 z 71979  [Dalších 71109 >>]
Lupus 87642
10.4.2024 21:45:05
Žádný doktor nemá co radit lidem jak umřít. Na zabití člověka není třeba mít medicínu. DOktor má lidi podržet v přijatelném životě nebo jim usnadnit odchod, ale ne je zabíjet
Lupus 87642
10.4.2024 21:41:26
5% úmrtí je euthanasie?????????????????? No to je příšerný!!!!!!!!!!!
Jerry G. 159407
10.4.2024 20:58:13
Koprivo,

Oni proste zachranovali. Zpetne bych spousty veci udelala jinak. Jenomze v tu chvili, jsem se bala, rict tak ho nechte byt, ze budu za zrudu co se chce zbavit prekazejiciho otce. Jeste tim, ze jsem tam byla vzdy jen na par dni.
Primarne nejde o eutanazii, ale vcas prestat delat nesmyslne vykony.
sally 3140
10.4.2024 20:54:57
Huso,
ono bohužel ani doktorsky asistovaná eutanázie nemusí být bezbolestná, spolehlivá nebo rychlá.
https://www.dailymail.co.uk/health/article-13236007/Oregon-assisted-suicide-death-drugs-euthanasia.html
V Oregonu to funguje tak, že ti doktor předepíše prášky, které si sama vezmeš... ale - pacienti je zvracejí - a jednomu trvalo 137 hodin, než zemřel...
breburda71 89004
10.4.2024 20:47:07
Koprivo, to si taky myslim...Clovek se vsemozne do posledni chvile udrzuje zakrokama, vyzivama, infuzema, a pritom se zivot prodlouzi o tydny nebo dny, kdy se o kvalite uz vubec mluvit neda..
Hodne starych lidi prestava mit chut k jidlu, nepocituje zizen, je to predzvest blizici se smrti, nerikam, ze je v poradku ve vsech pripadech nechat to byt, ale pokud je ten clovek na tom tak, ze zlepseni je temer vyloucene, tak proc toho cloveka nasilim nutit do ruznych vyziv..To uvadim jen jako priklad, ted nedavno jsem cetla rozhovor s hospicovou sestrou, kde primo o tomhle mluvi...
Kopřiva Dvoudomá 34182
10.4.2024 20:34:54
Stará huso, ne, fakt nebudu nikomu radit, co je nejspolehlivější. Člověk, kterej si tak zakládá na svojí autonomii, si to autonomně vyřeší.
Kopřiva Dvoudomá 34182
10.4.2024 20:34:02
Jerry, to je smutný a je mi to líto.
Já nemám super řešení pro všechno utrpení světa.
Já o tom přemýšlím systémově - nakolik udržitelný a bezchybný ten proces může být a kolik takový opatření je naopak způsobilý napáchat škody. Nevychází mi to dobře.

Možná by "pánovi, co už nechtěl" bylo možný nastavit líp léčbu - tak, aby ho nezatěžovaly marný výkony, aby se minimalizovala bolest, maximalizoval komfort, aby se vycházelo z jeho hodnot a preferencí. Ale na spoustě pracovišť na tohle nejsou zařízený, neumí to, nechtějí to dělat, nedokážou to vykomunikovat.

Tohle mi dává smysl, ne se domáhat eutanázie, aby člověk unikl "uléčení k smrti".

Stará husa 154854
10.4.2024 20:32:34
Kopřivo, poraď tedy bezbolestnou a absolutně účinnou sebevraždu, kterou může spáchat kdokoliv bez nutnosti opatřit si na to třeba speciální prášky na předpis, případně nějaké drogy, když neznám nikoho, kdo je prodává.
Jerry G. 159407
10.4.2024 20:21:11
Koprivo,

tata mel budika. Mel ho 10 let. Pridal mu 9 let prima zivota s mamou a vnoucaty.~;(( Posledni rok uz bylo utrpeni. Posledni 2-3 mesice bud rval bolesti nebo byl zfetovany. Zadna televize, krizovky, normalni rozhovor.. Kdyby toho budika nemel tak zemrel driv. Presne pamatuji na ty rozhovory s lekari. .. kdyz on pan nechce.. Ja jsem si rikala, tak nechce, no a co. Ma pravo uz nechtit. Mesic lezel na JIPce. Stalo to urcite plno penez a on o to v podstate nestal. My jsme nebyli dostatecne asertivni, abychom to zaridili jinak. Alespon tam tedy nemel bolesti.
Kopřiva Dvoudomá 34182
10.4.2024 20:14:25
Rose, skákat z okna je blbost, to se dají vymyslet jednodušší způsoby, pokud už se tak někdo sám za sebe rozhodne.
Jinak všechny špumprnágle s operacemi, všelikými zákroky nebo IVF se přece jen dělají ve snaze získat zdraví nebo život, a ne ho ukončovat.

Fakt nepovažuju naši společnost za eticky natolik na výši, aby mohla na sebe takový břímě vzít. Na to nemáme. Proces, sebelépe nastavený, vždycky realizujou lidi. Kdekdo nadává, jak se s ním ve zdravotnictví nikdo nebaví, jak je to zkostnatělej systém plnej vyhořelejch nebo arogantních individuí. Proces eutanázie budou snad dělat nějaký jiný lidi?

Když víme, jak fungovalo řízení o nedobrovolných hospitalizacích na psychiatrii v Bohnicích, kde jeden soudce vyšvihl tisíce rozhodnutí ročně? Když víme, jak probíhaly kastrační komise, kde se tlačilo na pacienty poskytováním nepřesných informací o tom, jak se jim to provede? No potěš koště.
[<<Předchozích 860] Názory 861870 z 71979  [Dalších 71109 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.