| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zahraniční politika a události

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 870] Názory 871880 z 71979  [Dalších 71099 >>]
Kopřiva Dvoudomá 34182
10.4.2024 20:04:12
Kaliope, tomu trpícímu zlepší život, že se bude léčba orientovat na maximalizaci kvality života, namísto marných a utrpení způsobujících výkonů, kterých se na něm systém dopouští jen proto, že nemá kapacity pro komunikaci o konci života.
babi_ 48341
10.4.2024 19:01:25
Radko " A dusledky myslim ve smyslu duchovnim, karma, osud..."

Jo, tak z tohoto hlediska dle mého člověk, který je na konci svých sil a nechce žít (spáchá sebevraždu), je v duchovním smyslu smířen se smrtí a je to jeho osud.

Kdo dává život................... hmmm, tak to mi přijde, že je určitý biologický proces, ať již jde o početí náhodné, chtěné, vědomé... každopádně to udělají lidi. Může k tomu přispět duchovní stránka osobností rodičů, ale pokud se nebudou milovat, tak... řekněme, že na "neposkvrněné početí" (už jen ten pojem "ne/poskvrněné" je mi protivný) nevěřím. Pokud je to bez aktu, pak zasahují lékaři na vroucí přání lidí, což by bylo v případě euthanázie dtto.
Stará husa 154854
10.4.2024 19:00:55
Pokud někdo místo léčby nabízí eutanázii, je to špatně. Naprosté selhání těch lékařů, pokud je to ovšem pravda. Jinak na principu eutanazie není špatného nic, naopak, je to východisko z bezvýchodné situace. Kdyby můj táta, když mu po selhání všech chemoterapii řekli, že už pro něj nemohou nic udělat a poslali ho domů v podstatě zemřít, měl tu možnost zvolit si v tu chvíli bezbolestný důstojný odchod ze života, vím, že by na to velmi rád přistoupil. Ze všeho nejvíc se bál bolestí a nedůstojného přežívání na plenách. A přesně to musel podstoupit, protože možnost eutanázie nebyla. A není dodnes a já se toho děsím, protože je možné, že mě tohle nesmyslné utrpení taky čeká.~:(
Čumča. 160024
10.4.2024 18:47:33
sally, o eutanázii by se mezi pacientem a lékařem nemělo debatovat do doby, než o ni sám pacient projeví zájem
sally 3140
10.4.2024 18:36:17
Čumčo,
když si představím, že by mi v mém věku (50+) nabídli eutanázii místo léčby rakoviny, tak bych se asi zhroutila... kdyby mi jí nabídli v okamžiku, kdy žiju v nesnesitelných bolestech a VÍM, že zemřu, že není žádná šance na zlepšení stavu, tak by to bylo něco jiného... A ano, ten zákon je špatný, právě proto, že otevírá dvířka eugenice a nátlaku na "slabé kusy"...
byvala radka 154149
10.4.2024 18:34:28
Babi, ne, neni to odsouzeni. Zivot ma takovy smysl, jaky mu da clovek, tim, jak ho zije. Ale taky ma zivot smysl tim, ze je... Ja nevim, asi na to nemam slova. A dusledky myslim ve smyslu duchovnim, karma, osud... A taky v tomto smyslu nam zivot nedali rodice

Čumča. 160024
10.4.2024 18:27:13
"zákon nemá dostatečné ochrany proti zneužití a proti tomu, aby se zabíjeli lidi zbytečně, a že nutí doktory nabízet eutanázii i lidem, kteří jí nezvažují."

sally, ale potom je ten zákon zcela postavený na hlavu, naprosto ostudnej, absolutní svinstvo

mě by nabídnutí eutanázie neurazilo, asi by pro mě ta existence této volby znamenala spíš jednu z jistot, ale chápu, že pro někoho jiného to je krutá rána~d~
babi_ 48341
10.4.2024 18:25:15
Dnešnímu trpícímu nijak.

Trpícím v daleké budoucnosti, až bude nastavena otevřená komunikace a dojde k lepšímu posuzování marné léčby a kvality života, se předpokládám zkrátí utrpení.
Kaliope X 157897
10.4.2024 18:21:13
"Pro trpící bychom v této chvíli udělali víc nastavením otevřené komunikace o marné léčbě a kvalitě života."

A to tomu trpícímu zlepší "život" jak?
[<<Předchozích 870] Názory 871880 z 71979  [Dalších 71099 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.