| Moncaka | 56657 |
|
|
6.5.2013 0:16:22
Želvi, nám se ozval přesně 2 týdny po smrti a schůzka vycházela na 4 týdny po. Zatím máme za sebou jen tu 1. schůzku + máme seznam a nacenění toho, co se dědí. Teď si máme rozmyslet, jak si to rozdělíme a pak se ozvat a sjedná se další schůzka.
Já si naivně myslela, že se se ségrou vzdáme dědictví ve prospěch mamky a ségra, zdá se, nechce, navíc nechce, aby mamka prodala auto. Mamka neřídí. No a mamka zase nechce abych já dostala míň jak ségra a já nechci žádný podíl na majetku ani žádné peníze (by mamce nic nezbylo). Já mám pocit, že dluhy se dají dědit jen do výše dědictví a dědictví se můžeš vzdát. Takže jde o to zjistit, co všechno jde do dědictví a jaké jsou dluhy a pak se podle toho rozhodnout. |
| Želvička78 | 56465 |
|
|
5.5.2013 22:34:39
Jo a Slůně, upřímnou soustrast...
Já jsem z toho úplně vedle, jak jsme se tu tak sešly, to je masakr ![]() |
| Želvička78 | 56465 |
|
|
5.5.2013 22:32:51
Slůně, po jak dlouhý době se teda notář ozval a s jakým předstihem před provní schůzkou?
Já ani nevím, zda něco plánovat na léto, bojím se, že to bude zabitý, Madla se těší k moři, ach jo...A navíc bych chtěla někam s čistou hlavou ![]() |
| Želvička78 | 56465 |
|
|
5.5.2013 22:30:31
Já totiž ani nevím, jestli dluhy automaticky přecházejí na partnera a bude se to teda muset platit, nebo to půjde do dědickýho řízení, a pak záleží, zda do dědickýho řízení půjde i auto nebo ne, kdyby ne, tak bychom odmítli. Auto je psaný na mamku, že na něj dostala příspěvek od státu, tak zatím netušíme, jestli je teda mamky celé nebo částečně mamky a částečně v SJM. Barák je naštěstí jen mamky, ten zdědila. V nejlepším případě ten dluh bude 120 tisíc (GE Money + Home Credit), Air Bank nevíme, zda stihl vybrat, to sjednal minulý týden, zatím nemáme prohledaný všechno. Jeden známej a Provident nic splácet nechtějí, u Providentu se po smrti dluh ruší. Vím, že dluží i příbuznejm, ovšem papír na to nikdo nemá, takže tam nevím, jak se k tomu postavíme, sice jim to věřím všem a je mi to líto, ale nevím, proč bych měla trpět za to, že oni byli tak hloupí a půjčili mu, já bych tak blbá nebyla. A sama jsem si na nic nikdy nepůjčila.
Otci hráblo prostě. |
| Slůůně | 82582 |
|
|
5.5.2013 22:08:10
Jojo v utery mame prvni schuzku u notare... Jsem z toho na nervy, dluhy jsou v desetitisicovych castkach:-((
S mamcou drzim pesti. |
| Moncaka | 56657 |
|
|
5.5.2013 21:30:42
Teda holky, tak to, že u nás se budou řešit asi spory o dědictví je ta lepší varianta, když je vůbec co dědit.
|
| Želvička78 | 56465 |
|
|
5.5.2013 17:14:34
Díky, Slůně. Koukám, že si to užíváš taky
![]() Mamku právě odvezla rychlá s nějakou menší mrtvicí pravděpodobně zas |
| Slůůně | 82582 |
|
|
5.5.2013 17:06:19
Jo Zelvi, uprimnou soustrast... :-(
|
| Slůůně | 82582 |
|
|
5.5.2013 13:28:05
To je v prdeli:-( u nas to jsou dva mesice, co tata umrel:-( zelvi resime exekuce... Takze chapu jak ti je. Navic mamka to moc dobre nenese. Ja mam nervy v haji, tata umrel, kdyz bylo male sest tydnu. Jednou si ji pochoval a to se tak tesil.
![]() |
| Želvička78 | 56465 |
|
|
4.5.2013 21:53:24
Mamka naštěstí není schopná pobrat info o tom, kolik nám táta za poslední půlrok stihl nasekat dluhů a kolik nám přidělal vrásek od doby, kdy mu asi před 2 - 2.5 roku masakrálně hráblo...Takže tak u nás.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.