| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dění kolem nás

Novinky a zajímavosti z každodenního života.
  (?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 185969  [Dalších 185699 >>]
Čumča. 160024
20.9.2024 9:26:16
Yuki, já vím, že máš v podstatě pravdu a tvoje argumenty jsou na místě, ale vrrtak je teď asi v šoku...a potřebuje ventilovat~d~ Až se u nich situace začne uklidňovat, budou uklizené ulice a začne se s obnovou, vrrtak to uvidí sama, že systém funguje... Teď vidí hlavně zmar a zkázu.
Před xy lety na zahradě mého rodného domu spadl břeh, zavalilo to louku a zahradní jezírko, kde jsem si jako malá hrála. Totální zkáza, navalené kameny a zemina na stovkách čt.metrů~n~ Stalo se to částečně "protože příroda, strmý svah" a částečně protože sousedi na kopci tímto směrem vypustili celý bazén najednou. Bylo to hrozný, zlobila jsem se strašně, převážně na ty sousedy, což nebylo úplně fér, zavinili to jen částečně. Ale já jsem pořád měla před očima to jezírko s leknínama, rybkama, žábama, nádherně obrostlé skalničkami a vodními rostlinami (malá oáza klidu), milovala jsem to tam.~n~ Taky mi v podnájmu nic nechybělo, ale zahrada rodného domu byla v troskách, ačkoli nejsem majitelem~d~

Víš, napadlo mě, jestli toho od vrrtaka nechceš trochu moc, jakkoli tvoje argumentace je dobrá. Vrrtak sice nemá vyplavený byt, ale zničený je kus země, který měla ráda. Kdyby mi někdo v takové situaci podsouval, že jsem např. Okamurovec, zabíjela bych. Ona sice současnou vládu nesnáší, ale není automaticky Babišovec, a hlavně teď není asi dobrá doba, kdy pracovat na jejím politickém postoji (jestli vůbec).~7~ Když bydlíš u následků takové katastrofy, tvoje vnímání je v tu chvíli změněné...
Yuki 00,03,07 49504
19.9.2024 22:28:24
ano, to byly ty včerejší výplody

K_at 121378
19.9.2024 22:22:11
Yuki, jo tak. Tak hlavně to srdíčko aby bylo. Zatím je to spíš :-©
Okolík 129526
19.9.2024 22:19:25
Nechte už vrrrtáka být.~a~ kdo ví, jak byste se v jejich situaci cítili a psali sem vy ostatní.
Yuki 00,03,07 49504
19.9.2024 22:17:02
mají kde bydlet, doma mají sucho

podnik má problém, tím vzniká problém minimálně desítkám dalších lidí a rodin
A fakt to není důvod k nadávání na to, co všechno nefunguje, ono to totiž funguje, akorát zázraky nikdo neumí, věšteckou kouli nikdo nevlastní

Čumča. 160024
19.9.2024 22:12:14
Kaipo, nevím, jestli si uvědomuješ, v jaké situaci Vrrtakovic jsou... Kde je nějaká empatie?
Rodinová 140078
19.9.2024 22:06:16
U nas taky, takze Clovek v tisni, SOS povodne.
Yuki 00,03,07 49504
19.9.2024 22:01:05
Kde a jak lze přispět na pomoc

Adra – SOS Adra Povodně 2024
Číslo účtu: 66888866/0300
Přispět lze také přes portál Darujme.cz
Nadace Adra poskytuje humanitární a psychosociální pomoc
Web: ADRA, o.p.s. | Jsme tu s vámi pro druhé

Armáda spásy
Poskytuje materiální i finanční pomoc při mimořádných událostech, včetně povodní.
Web: armadaspasy.cz
Charita Česká republika
Číslo účtu: 44665522/0800, variabilní symbol 906
Poskytuje materiální a finanční pomoc, zajišťuje náhradní ubytování a dobrovolníky
Web: Mimořádné události - Charita Česká republika

Člověk v tísni – SOS Povodně 2024
Číslo účtu: 72027202/0300
Přispět lze také přes Darujme.cz
Organizace nabízí terénní pomoc a krizovou intervenci​
Web: Povodně 2024: Pomáháme v zasažených oblastech - Člověk v tísni (clovekvtisni.cz)

Diakonie Českobratrské církve evangelické
Číslo účtu: 2100691426/2010
Poskytuje pomoc formou materiální podpory a psychosociálního poradenství
Web: Pomoc povodně (diakoniespolu.cz)

Donio - Pomoc lidem postiženým povodněmi 2024
Platforma Donio poskytuje možnost přispět jednotlivcům i rodinám postiženým povodněmi.
Web: donio.cz

Český červený kříž
Číslo účtu: 333999/2700, variabilní symbol 2404
Nabízí podporu ve formě humanitární pomoci a zdravotnického zabezpečení​
Web: Pomáháme při povodních (cervenykriz.eu)

Nadace Partnerství
Nadace se zaměřuje na ochranu životního prostředí, ale poskytuje také podporu obcím postiženým povodněmi.
Web: nadacepartnerstvi.cz

Potravinové banky
Přijímají darované potraviny, zejména balenou vodu, polévky a těstoviny do hrníčku​
Seznam potravinových bank najdete na webu: Potravinové banky v ČR | Česká federace potravinových bank, z.s. (potravinovebanky.cz)

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové
Organizace podporuje lidi v krizových situacích, včetně pomoci při přírodních katastrofách.
Web: vdv.cz
Termix 105545
19.9.2024 21:56:49
Muumi, my s manželem napsali, že jsne připraveni pomoct a jen chtěli vědět, kdo potřebuje nejdřív. Peníze taky nejdřív nechtěli, dohodli jsme se nakonec tak, že až bude kam, zaplatíme jim pračku a sušičku. Teď vezeme polštáře, peřiny a povlečení a samozřejmě vše potřebné na úklid. A pomáhat budeme, do té doby, co budou potřebovat. Přiznám teda, že kromě příštího týdne.
Muumi 41406
19.9.2024 21:41:47
Mně se s ní zatím nepodařilo pořádně spojit, dala jenom na FB, že žijou a že se omlouvá, že nebude nikomu odpovídat, protože nestíhá a signál furt na houby. Tak se asi fakt zeptám, učí na malotřídce, třeba by si vzala něco pro ty děti. Škola asi taky bude v háji. Díky.
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 185969  [Dalších 185699 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.