| Čumča. | 160024 |
|
|
20.9.2024 9:26:16
Yuki, já vím, že máš v podstatě pravdu a tvoje argumenty jsou na místě, ale vrrtak je teď asi v šoku...a potřebuje ventilovat
Až se u nich situace začne uklidňovat, budou uklizené ulice a začne se s obnovou, vrrtak to uvidí sama, že systém funguje... Teď vidí hlavně zmar a zkázu. Před xy lety na zahradě mého rodného domu spadl břeh, zavalilo to louku a zahradní jezírko, kde jsem si jako malá hrála. Totální zkáza, navalené kameny a zemina na stovkách čt.metrů Stalo se to částečně "protože příroda, strmý svah" a částečně protože sousedi na kopci tímto směrem vypustili celý bazén najednou. Bylo to hrozný, zlobila jsem se strašně, převážně na ty sousedy, což nebylo úplně fér, zavinili to jen částečně. Ale já jsem pořád měla před očima to jezírko s leknínama, rybkama, žábama, nádherně obrostlé skalničkami a vodními rostlinami (malá oáza klidu), milovala jsem to tam. Taky mi v podnájmu nic nechybělo, ale zahrada rodného domu byla v troskách, ačkoli nejsem majitelem![]() Víš, napadlo mě, jestli toho od vrrtaka nechceš trochu moc, jakkoli tvoje argumentace je dobrá. Vrrtak sice nemá vyplavený byt, ale zničený je kus země, který měla ráda. Kdyby mi někdo v takové situaci podsouval, že jsem např. Okamurovec, zabíjela bych. Ona sice současnou vládu nesnáší, ale není automaticky Babišovec, a hlavně teď není asi dobrá doba, kdy pracovat na jejím politickém postoji (jestli vůbec). Když bydlíš u následků takové katastrofy, tvoje vnímání je v tu chvíli změněné... |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
19.9.2024 22:28:24
ano, to byly ty včerejší výplody
|
| K_at | 121378 |
|
19.9.2024 22:22:11
Yuki, jo tak. Tak hlavně to srdíčko aby bylo. Zatím je to spíš
![]() |
| Okolík | 129526 |
|
|
19.9.2024 22:19:25
Nechte už vrrrtáka být.
kdo ví, jak byste se v jejich situaci cítili a psali sem vy ostatní. |
|
|
19.9.2024 22:17:02
mají kde bydlet, doma mají sucho
podnik má problém, tím vzniká problém minimálně desítkám dalších lidí a rodin A fakt to není důvod k nadávání na to, co všechno nefunguje, ono to totiž funguje, akorát zázraky nikdo neumí, věšteckou kouli nikdo nevlastní |
| Čumča. | 160024 |
|
|
19.9.2024 22:12:14
Kaipo, nevím, jestli si uvědomuješ, v jaké situaci Vrrtakovic jsou... Kde je nějaká empatie?
|
| Rodinová | 140078 |
|
|
19.9.2024 22:06:16
U nas taky, takze Clovek v tisni, SOS povodne.
|
|
|
19.9.2024 22:01:05
Kde a jak lze přispět na pomoc
Adra – SOS Adra Povodně 2024 Číslo účtu: 66888866/0300 Přispět lze také přes portál Darujme.cz Nadace Adra poskytuje humanitární a psychosociální pomoc Web: ADRA, o.p.s. | Jsme tu s vámi pro druhé Armáda spásy Poskytuje materiální i finanční pomoc při mimořádných událostech, včetně povodní. Web: armadaspasy.cz Charita Česká republika Číslo účtu: 44665522/0800, variabilní symbol 906 Poskytuje materiální a finanční pomoc, zajišťuje náhradní ubytování a dobrovolníky Web: Mimořádné události - Charita Česká republika Člověk v tísni – SOS Povodně 2024 Číslo účtu: 72027202/0300 Přispět lze také přes Darujme.cz Organizace nabízí terénní pomoc a krizovou intervenci Web: Povodně 2024: Pomáháme v zasažených oblastech - Člověk v tísni (clovekvtisni.cz) Diakonie Českobratrské církve evangelické Číslo účtu: 2100691426/2010 Poskytuje pomoc formou materiální podpory a psychosociálního poradenství Web: Pomoc povodně (diakoniespolu.cz) Donio - Pomoc lidem postiženým povodněmi 2024 Platforma Donio poskytuje možnost přispět jednotlivcům i rodinám postiženým povodněmi. Web: donio.cz Český červený kříž Číslo účtu: 333999/2700, variabilní symbol 2404 Nabízí podporu ve formě humanitární pomoci a zdravotnického zabezpečení Web: Pomáháme při povodních (cervenykriz.eu) Nadace Partnerství Nadace se zaměřuje na ochranu životního prostředí, ale poskytuje také podporu obcím postiženým povodněmi. Web: nadacepartnerstvi.cz Potravinové banky Přijímají darované potraviny, zejména balenou vodu, polévky a těstoviny do hrníčku Seznam potravinových bank najdete na webu: Potravinové banky v ČR | Česká federace potravinových bank, z.s. (potravinovebanky.cz) Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové Organizace podporuje lidi v krizových situacích, včetně pomoci při přírodních katastrofách. Web: vdv.cz |
| Termix | 105545 |
|
|
19.9.2024 21:56:49
Muumi, my s manželem napsali, že jsne připraveni pomoct a jen chtěli vědět, kdo potřebuje nejdřív. Peníze taky nejdřív nechtěli, dohodli jsme se nakonec tak, že až bude kam, zaplatíme jim pračku a sušičku. Teď vezeme polštáře, peřiny a povlečení a samozřejmě vše potřebné na úklid. A pomáhat budeme, do té doby, co budou potřebovat. Přiznám teda, že kromě příštího týdne.
|
| Muumi | 41406 |
|
19.9.2024 21:41:47
Mně se s ní zatím nepodařilo pořádně spojit, dala jenom na FB, že žijou a že se omlouvá, že nebude nikomu odpovídat, protože nestíhá a signál furt na houby. Tak se asi fakt zeptám, učí na malotřídce, třeba by si vzala něco pro ty děti. Škola asi taky bude v háji. Díky.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.