| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Mobilní telefony

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 10329  [Dalších 10229 >>]
Vítr z hor 100046
11.12.2022 19:29:55
“ on na ty vnější znaky bohatství není a nikdy nebyl”

Mne vzdycky prekvapi, co vsechno se povazuje za znak bohatstvi. Treba knizky - mam jich plny barak. V Lat Am si lidi takove blbosti kupuji, az kdyz uz maji vsechno: vilu, auto, uklizecku, ridice, nejakou aspon mensi bananovou plantaz atd. Takze si me nespravne odhadli jako prachatou osobu ~t~

Nebo rovnatka. Nebo placeni kurzu anglictiny detem (nasi chudi sousedi, co si ty kurzy anglictiny nemohou dovolit, stavi bazeny se zastresenim).
Vítr z hor 100046
11.12.2022 19:22:00
Tata mel taky auto z Tuzexu - obycejnou skodovku ~t~
V Tuzexu ji mel bez poradniku. Bonypuvodne vyvexlovala babicka nekde v zimovisti cirkusaku pro strejdu, ale pak nemeli jeho vybranou znacku. No a bony by mohly propadnout. Tak se tatinek prihlasil, ze by si ty bony s dovolenim odkoupil.
Zasjaj. 54917
11.12.2022 19:20:37
Beat, rodina moji kamarádky emigrovala v šestce, strašně mě to mrzelo, nejdřív jsem vůbec nevěděla, kam zmizeli, ve škole se prvního září neobjevila, u nich doma jsem furt zvolila a nikdo neotvíral. V létě mi ještě psala z Jugošky. A pak přišel pohled z Německa a pak z Kanady. A psaly jsme si léta a občas poslala balík krásných věcí, přijela poprvé až po revoluci.
Zasjaj. 54917
11.12.2022 19:08:21
Půlko, to jsem myslela, že chápaly děti už odmala, že se jinak mluví venku a jinak doma. Já jsem byla uvedena do reality v šesti, když jsem doma řvala jak tur, že chci chodit do Jisker. Tak mi bylo vysvětleno, že když jsem se narodila, přijely ruský tanky a kdo chodí do Pionýra, ten souhlasí s okupaci. A my nesouhlasíme, ale nesmí se to říkat. Připadala jsem si pak děsně velká a chytrá.

Zasjaj. 54917
11.12.2022 18:57:03
Babi, natahovací hodinky, to je dneska velká vzácnost! Chtěla jsem onehdá nějaké a zjistila, že jsou už jen sběratelské kousky.
Ani já si nevybavuju, že by digitálky ve škole nějak táhly, ale v sedmdesatkách jsme jednou vyrazili celá rodina do obchodu Klenoty nahoře na Václaváku otci koupit digitálky. Vybral si ňáký děsně drahý, dodnes si je pamatuji i jak tam byly vystaveny a nasvícený ze všech stran Mí rodiče byli oba takoví elegani a museli mít vždycky ty poslední výkřiky módy.
Zasjaj. 54917
11.12.2022 18:44:44
Můj strýc byl hodně vysoko na Vnitru, měl diplomatický pas a jezdil furt ven uzavírat smlouvy a kupovat licence. Mohl si přivézt, co chtěl, přes Tuzex si koupil i auto, Chryslera, staříbrnou metalýzu, bylo to fáro jak z filmu. Já z toho tedy moc neměla, ale občas taky něco, trička s obrázkama, stříbrnou kapslíkovku, to byla moje nejpoužívanější hračka, různé indiánské rekvizity. A má milovaná teta mi kupovala v Tuzexu různý krásně balený dobroty. PEZka, kinder vajíčka, taštičky se žvýkačkama; v nich byl vždycky i plakát s Donaldem.

babi_ 48341
11.12.2022 17:05:35
Jj, jako seznamka super :-)
Půlka psa 24064
11.12.2022 16:43:34
Babi, já vím, měl to být vtip. Vím, že byly těžké časy, zatímco dnes je to dobrovolné, je to pár dnů dobře placené práce a člověk je vlastně rád, že si vyčistí hlavu od kanceláře a opraví kus střechy po tornádu. Je mi jasné, že to není nic k porovnání. Bylo to jen k těm příležitostem k seznamování.
babi_ 48341
11.12.2022 16:38:24
Půlko, mám dojem, že v korporátech jsou tyhle akce přeci jen drobet dobrovolnější, než bývaly (aspoň u nás), a není to na týdny (měsíce), ale max. dny ~t~

Musím přiznat, že vzpomínky na Stavby mládeže měli naši i tchánovci spíše kladné, oni to tehdy brali prostě jako pomoc společnosti a hlavně něco jako dětský tábor pro mladé dospělé - vlastně zábava. Že jsou defacto vykořisťováni režimem jim až tak nepřišlo (bez ohledu na vztah k tomu režimu). Prostě ty stavby jako takové byly fakt potřeba. Jiná doba, dnešníma očima se to těžko chápe. Občas jedeme také zasadit nějaké ty stromky nebo pomoci vesnicím po tornádu, ale ten tehdejší rozsah-doba práce je dnes nepředstavitelný, nepochopitelný.
Půlka psa 24064
11.12.2022 16:25:17
Jako, já si taky myslím, že to nemá smysl, protože stejně bezelstně vše vyslepičí. Nicméně třeba MM to ve vzpomínkách má, že doma se směly říkat jiné věci než mimo domov. Aniž by chápal, které věci to jsou. A i mnoho lidí to tu psalo, že měli dva režimy. Těžko říct, nakolik to u malých dětí fungovalo, ale zjevně to rodiče aspoň zkoušeli. Ono co taky jinýho dělat....
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 10329  [Dalších 10229 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.