| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Uplakané miminko

(?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 1506  [Dalších 1316 >>]
Tante Ema 107184
24.7.2013 21:13:17
Odbourala bych nejdřív obědy na čas. Příliš velký luxus, když se musíš starat o tři malé děti z toho dva novorozence. Muž není invalida, dokáže se obsloužit, pokud není zvyklý, tak teď má příležitost.
A hned potom odbourej výčitky. Děláš co můžeš? Děláš. Co nemůžeš, neuděláš. Tvoje děti nejsou separované, stará se o ně milující matka. Nebudou narušené ani deprivované.
Jak "vydržet s nervama",to je nejtěžší rada. Když zatápí batole a mimino mně, tak používám chvíli hlubokého dýchání, pak si řeknu, že je to nepříjemné, ale z hlediska vesmíru banalita a uteče to rychle a pak si udělám kafe. Když se mi podaří během chystání kafe se od toho řevu odpoutat, tak oni většinou i přestanou řvát, poněkud ezoterické, ale nějak to má moc ten bludný kruh přetnout.
Zjistila jsem, že nejdůležitější je nedostat se do paniky, neztratit kontrolu.
"Je mi líto, že řvete, ale namě je toho pro tuhle chvíli moc, proto si teď pro osvěžení udělám kafáče, čuchejte, jak voní".
Leontýnka+3 26083
24.7.2013 21:11:13
Známá měla dvě manducy a nosila obě děti, to bych teda asi nedala fyzicky ani psychicky. Zkus zapojit Zdendu, ať si k nim sedne a podává dudánky, povídá jim pohádku nebo jen tak je tam s nima. Případně zkusit kojit oba naráz, při tom se dá nejstaršímu číst pohádka. A jinak odpočívat co to dá, na obědy na čas se vyprdnout, oni i chlapi umí vařit, případně se občas vaří i mimo rodinnej oheň ~t~
Sonicka31 138139
24.7.2013 21:10:55
Úplně s tebou soucítím, měla jsem to podobně jako ty, já teda měla dvojčata holky a neměla k nim sourozence. První 2 roky jsem nežila, po druhých narozeninách holek jsem začala žít!!! Také jsem měla jedno miminko normální a druhé mi řvalo jen co ho vyndali z břicha. Dneska je holkám 5,5 roku a vůbec nevím jak jsem to mohla zvládnout, neměla jsem žádnou pomoc, manžel byl od rána do večera v práci, babičky daleko a já na pokraji zhroucení. Vydrž bude líp!!
Kukurice25+Nik09+Seb12+Dom14. 123501
24.7.2013 21:09:12
Drz se~6~ Me staci ten jeden muj urvany. Jakoze on byl fakt desne ujeceny a ted v 9 mesicich to neni zadny pohodar. Nekdy jsem sedela s rvoucim miminem a cumela co blba, plac vnimala jakoby z dalky. Nedalo se to. mozek se sam nejak zablokoval. Jak to delas s dvema netusim a obdivuju. Ja jsem to horko tezko zvladala. Bezmoc stridaly navaly vzteku. Proste to clovek musi nejak prezit. Dvojcatka se pry od nejakych 4 mesicu zabavi pozorovanim druheho, tak budu drzet, aby to byla pravda. Napadlo me, neni mu smutno po braskovi? Precejen ten kontakt v birsku je hodne tesny a treba je mu smutno.
Kreaty 128225
24.7.2013 20:59:56
no bude separovaný a nešťastný, ale to je teď vedlejší, jde hlavně o tebe, aby si z toho křiku neměla díru v mozku, my jsme občas vzali auto a mlaďase jsme naslepo vozili, abychom se nezbláznili my a on, někdy usnul, někdy ne
Kreaty 128225
24.7.2013 20:57:49
Mikito, podvečerní krize a ještě blbý tlak je před deštěm a včera byl úplněk. Nejblbější kombinace, vlez si s nimi do postele a kašli na všechno, pokus se je uklidnit. A zalarmuj posily! A´t máš oddych a vteřinu pro sebe.
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 105930
24.7.2013 20:50:28
řvou... oba mý drazí chlapečci. tedy jeníček je zatím vcelku stanrardní miminko, nějaký ten pláč se koná, ale v kombinaci s uječeným jindříškem je to docela masakr. a starší si taky žádá svoje, domácnost, chlap chce oběd na čas... uf!
často si čtu ty rady, jak dítěti dopřát kontakt, chovat. jenže jak se to dělá u dvou?jasně, můžu je chovat oba, ale to si pak už ani neutřu nudli. starší taky by občas rádo jedlo. navíc na jindru ani to chování nepůsobí, on řve i při chování. prso dávám na uklidněnou jen vyjímečně, nechci aby to dopadlo jako u syna, kdy neusnul jinak než u prsu a já musela neustále ležet u něj. usínají v případ únavy ovšem pěkně. jenže oni se do ní potřebují prořvat. zatím to řeším dle svých sil a možností chováním i odložením a nechánm řvát. jenže občas tro je dost nápor na nervy, občas se mnou cloumají výčitky, že to přeci nějak udělat MUSÍM, jinak trvale poškodím vývoj dítěte, bude chudák separovaný, nešťastný, v agónii... no prostě to, co se tady maminkám s dětmi radí.
Jarmilka. 136465
24.7.2013 20:08:24
U nás to zajistilo nosítko, horko mu v něm nebylo, jen bylo lepší mít vyšší výstřih a bavlněné triko.
klikli 93034
24.7.2013 19:50:14
Starší dcerce jsem musela v 5 měsících trošku přizvednout zádovou opěrku, aby aspoň trošku viděla, jinak jezdila jak bobista, hlavu vytrčenou vzhůru a byla pak unavená a prudivá, že ji asi bolí za krkem. To zvednutí pomohlo tak, že jezdila v klidu a pokud usla, tak jsem ji položila. Mladší jsem v 6 měsících dala taky do sporťáku, dal se položit do roviny, odepla jsem zadní díl boudy, položila ji na břicho a bylo. Byla najednou moc spokojená, koukala se na svět, když potřebovala, tak se prospala nebo si hrála s hračkama, které kolem sebe měla. Klidně bych ho zkusila dát do hluboké korby na břicho a sklopila boudu, aby viděl, co to udělá. ~;)
daba+holčička 55689
24.7.2013 19:38:42
no jasně, prudí, že nevidí, já začala už ve 4 měsících jezdit s autosedačkou, jinak jsem mohla kočár rovnou nechat doma, úderem šestého šla do sporťáku - Kelišová ~t~
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 1506  [Dalších 1316 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.