| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Uplakané miminko

(?)
[<<Předchozích 340] Názory 341350 z 1506  [Dalších 1156 >>]
Lída+2 28136
20.8.2012 12:25:22
Leno jedno dítě jsem nebalila a druhý jsem musela ještě v 6.měsících stáhnout před spaním ruce k tělu)používala jsem na něj ručník a lehce jsem mu tam ty ruce připažila)....,aby se uklidnil a nebudil se těma rukama....co si pořád šmrdlal u obličeje.

Starší si lehnul a rukama nehýbal.

Mladší se prostě plácal rukama pi spaním a budil se tím. RAdši jsem ho zavinovala. PAk krásně spal ,ale taky se z toho ke konci spaní vymotal.~t~
Inka
  • 
20.8.2012 11:04:03
Možná přestalo, ale některá miminka bez toho neusnou. Já taky utahovala do zavinovačky.
Pišťucha 111171
20.8.2012 11:01:37
Chápu, že Vám to příjde šokující. Ale na našeho malého to opravdu krásně zabíralo (akorát jsme tedy nesyčeli). Byl zavinutý moc spokojený a asi do 5-6 měsíců v noci jinak nespával - prostě mu to bylo nepříjemné, neustále se budil, vlastníma rukama.
Byl v zavinovačce velmi spokojený. A mám kamarádku, která syna zavinovala asi do roka, protože bez toho nespal.
Jsou děti, které potřebují volnost od narození, a jsou děti, kterým bylo v bříšku dobře a rády si ten stísněný prostor připomenou.

Samozřejmě není to o tom, že je miminko celý den a noc zavinuté, ale o tom, že tak je klidné - dělá se to třeba, když má miminko potíže s prdíky - našemu malému se v zavinutí vždycky krásně prdělo :-) nebo aby se zklidnilo při spaní - některá miminka to potřebují jen k úspěšnému usnutí, pak se rozvinou a spí spokojeně dál volně.

Také je potřeba nechávat miminko navolno aby si cvičilo svaly a správně se rozvíjelo, ale to každá maminka jistě ví a každý pediatr na to upozorňuje.

Jinak v porodnicích v našem městě takto zavinují ve všech 3...
Lena
  • 
20.8.2012 10:46:41
To je teda dost des. Balit deti do zavinovacek a povijanu a utahovat je se prestalo pred desitkami let.

To dite je vylozene sokovane, ze mu nekdo syci do ucha. To je jako kouknout na filmy z porodnic SSSR, kde diteti cuci s prosteradla jen oblicej.

Moji nejstarsi je 40 let a uz ani v te dobe se mimino nepakovalo do povijanu tady, co bydlim.
Dite potrebuje teplicko (kdyz je chladno, ale neprehanet), coz v tom prosteradle muze mit. Mne vzdycky taky uzajme to natrasani mimin (obvykle ve filmech, kde je uplne jasne, ze herecka-matka/otec videli mimino z rychliku).

Jestli dite jeste moc nevazi, pomuze polozit dite na brisko hlavickou k loktu matky a drzet ruku mezi nozickami (jednu drzet). Tlaci mu to na brisko, je u maminky a citi jeji teplo. Kdyz uz je vetsi, potrebuje se "vyradit", hazet rucickama a nozickama.
Pišťucha 111171
20.8.2012 10:34:02
Jinak můj přítel se to taky naučil poměrně rychle - říkal tomu mumifikování.
Malého zase bolí bříško, mám ho zmumifikovat? ~t~
Pišťucha 111171
20.8.2012 10:32:34
Jde o to nebát se miminko zabalit pevně (samozřejmě nelámat nohy a ruce, ale utáhnout). Jim právě to dělá dobře, že se nemohou hýbat.
Nefunguje to na všechna miminka, ale ta, na která to funguje - to je pak pro rodiče jako zaklínadlo :-D
Já jsem vždy dala plínu napůl do trojúhelníku, doprostřed nejdelší strany jsem položila miminko (hlava čouhala ven z toho trojúhelníku, nožičky k vrcholu) - cípy, jem omotala kolem ručiček, které jsem přiložila k tělíčku a takto ho zabalila ještě do zavazovací zavinovačky. Ale to bylo v zimě, teď v létě nevím jestli mu v tom nebude příliž horko...
Důležité je tu věc do kterého zavazujete mít buď zavazovací, nebo dostatečně dlouhou abyste ji mohla omotat dokola kolem miminka.
Kopřiva Dvoudomá 34182
20.8.2012 9:48:10
Ale jinak je těch videí na youtube spousta.
Kopřiva Dvoudomá 34182
20.8.2012 9:47:35
Video je tady, koukej hlavně od cca 4:15 na praktickou ukázku.
Marie-Ellena 98850
20.8.2012 9:36:39
Máme doma poměrně dost uplakané miminko. Pokouším se ho zabalit do houstičky, tím se uklidňuje, ale vždycky se z toho vykope, dělám to špatně. V porodnici mi miminko vždycky tak hezky, pevně i s hlavičkou a nožičkama zabalili - a jak to miminku dělalo dobře. Nevíte někdo, jaký je postup nebo kde by se dalo skouknout video?
destenka + 01/09 + 01/11 81704
14.8.2012 22:38:37
U nás na druhé dítě na takový ten večerní pláč z únavy a přemíry dojmů účinkovalo cd Malé kotě s dětskými písničkami spolu se zuřivým houpáním v náručí vestoje. Akorát pak bylo těžké přestat s houpáním. A na prvního zabíralo hodně přitulit a hladit obočí.
[<<Předchozích 340] Názory 341350 z 1506  [Dalších 1156 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.