| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 8637  [Dalších 8327 >>]
Žžena 83005
12.9.2014 9:22:42
"Ani spousta dospělých se nepřinutí pohnout pravidelně kostrou."
Tady mi přijde naprosto zásadní otázka, jací sportovci a muzikanti jste vy dva se ženou. ~;) A co u vás dvou vidí dítě jako normu.
Pam-pela 97353
11.9.2014 23:46:27
Kamisi, všechno by mělo být vyvážené, všechny krajnosti vždy přinášely a přinášejí a budou přinášet problémy - a to ve všem.
Najít tu pravou míru ve všem je ale velice těžké, zvlášť pro lidi, kteří nemají nějaké vzory vyváženosti. Ti se pak pohybují od extrému k extrému, ode zdi ke zdi ~d~.
Pam-pela 97353
11.9.2014 23:43:52
Ženo, je ale důležité, aby to matka dokázala rozeznat, kde je ta hranice partnerství s dítětem - navíc dítě stojí opravdu jinde, než je vztah otec - matka.
Zatím se ukazuje, že překročení této hranice může být velmi škodlivé pro dítě.
Nemluvím o dospělých "dětech", ale o dětech, které máme opravdu na starosti se vším všudy. Stavět je na úroveň dospělého partnera je pro dítě obrovská zátěž.
Mirek_ 118172
11.9.2014 22:07:38
Já se postupně stávám organizovanějším. Rodiče mě to neučili, neb to sami moc neuměli. A podle řady zdrojů je pro člověka organizovanost prospěšná.
Laurence Steinberg: "Studie ukazují, že když má život dítěte určitá pravidla a řád, dítě má pocit jistoty a bezpečí a také se naučí sebeovládání a zdravé sebedůvěře."
Já občas vedu děti k tomu, aby se organizovaly samy, tj. ujasnily si, co budou daný den dělat a jak dlouho, a pak to pokud možno dodržely. A aby nezapomněly na pohyb a nějakou práci.
Kamisi 129832
11.9.2014 18:03:25
No právě, pořád je tendence děti nějak organizovat. Podívejme se nejdřív na svůj zdravý životní styl.
Kamisi 129832
11.9.2014 18:01:36
Že by to byl co se týče pohybu úplný ideál, to asi ne. Cestou do školy a ze školy má kus cesty pěšky a chodí každý den se psem tak na hodinu ven, běhá s ním nebo jen chodí, podle energie. I pohyb dětí je závislý na nás rodičích, na tom, jak trávíme den my, v tom dětem my zrovna nejdeme moc příkladem, ale snažím se s nimi občas jet na kole nebo děláme něco na zahradě, to je taky slušná rozcvička. Ono v týdnu chodí každý den domů po páté, to je pěkná šichta i pro dospělého, upřímně ani já v týdnu po takových dnech už nemám sílu vyvíjet fyzickou aktivitu. Času tráveného ve škole je na střední škole už moc, pak ještě hudebka.

Mladší syn chodí s dětmi ven. V zimě je to obecně horší.
Plánujeme tady ve vsi nějaké pravidelné aktivity, ale volné, staví se tu hřiště, kde by si mohli dospělí i děti zahrát volejbal, tenis, v zimě ping pong v sále. Tak věřím, že to se sportovním vyžitím bude mnohem lepší. Naše děti nejsou rády organizované v kroužcích, taky všude musí dojíždět. Ale zase jsou na vesnici jiné možnosti, než ve městě.
.Katka 3847
11.9.2014 17:51:12
"Ani spousta dospělých se nepřinutí pohnout pravidelně kostrou."

A po dětech to máme chtít?
Mirek_ 118172
11.9.2014 17:16:25
Kompenzuje syn sezení u PC dostatečným pohybem? Třeba právě pohyb je něco, co člověk nemusí nutně dělat rád a pořádně, ale i přesto je to pro tělo prospěšné. Stačí u vás toto vysvětlit a dál nechat zodpovědnost na synovi?
Předat dítěti zdravý životní styl mi přijde jako jeden z úkolů rodiče, a pouhá domluva nemusí stačit. Ani spousta dospělých se nepřinutí pohnout pravidelně kostrou.
Kamisi 129832
11.9.2014 14:32:24
Eržiko jasně, proto další věta: "A když ho to zajímat nebude, najde si něco jiného. "
Chtěla jsem tím říct, že nucením to nefunguje. Ale došla jsem k tomu až zkušenostmi a časem. Každý to dělá, jak v danou chvíli nejlíp umí.
Eržika. 36295
11.9.2014 13:44:06
Kamisi, ale "Jestli chci dítě k něčemu přivést, tak tím, že to budu sama dělat a ono bude vnímat radost z toho, že to dělám. " jde jen do určité úrovně, já třeba nemám hudební sluch a na nic nehraju.

Jinak také dávám podmínku jeden kroužek dle výběru dítěte...
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 8637  [Dalších 8327 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.