| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 8637  [Dalších 8147 >>]
Lei 37503
13.4.2014 10:57:50
Jako že se olízala? ~:-D Ne, vážně, co je kočičí hygiena? Přijde mi, že kočky se tak nějak myjí stále a všude :-).

Také se nesprchuji každý den, někdy to vychází, že když jeden den večer a další ne, tak pak ten třetí hned ráno...ale fakt podle okolností a denní činnosti. A máme bidet. Ale potvrzuji, že jsou lidi, co nesmrdí. Muž kdyby se týden nemyl, tak to cizí nos v MHD nepozná. Deodorant nepoužívá, prostě ho nepotřebuje, závidím mu.
foxyna 80272
13.4.2014 9:07:41
Možná nesmrdíte jen sami sobě. ~;)

Já když ráno nastoupím do tramvaje, mám ob den pocit, že se pozvracím. Kyselý smrad z nemytých těl, zatuchlý zápach z nevyčištěných zubů...(lahůdka když se k tomu přidá ranní cigaretka na lačno...)

Ano, je pravda, že takových lidí je hodně, bez ohledu na jejich socioekonomické postavení. Prostě sami sobě nesmrděj ~t~~t~~t~
Beruška+J02A07T10 48718
13.4.2014 7:05:44
švagře, já teda takový lidi znám, bohužel i u mě v širší rodině

nicméně u nás si děti čistí zuby minimálně 2x denně.. a nepovažuju to úplně za jejich věc.. tedy jasně jsou to jejich zuby, ale i tak dohlížím, občas zkontroluju a to i u syna 12, protože má nově fixy a ztěsnané zuby a dá dost zabrat ty zuby pořádně vyčistit, musí si je čistit xkrát denně po každém jídle, takže popravdě i mu kolikrát pomůžu a dočistím.. neplatíme 10 ti tisíce za to, aby měl zkažené zuby, ale za to, aby se mu do pusy vešly a měl je rovné.
Navíc nás už xkrát zubařka pochválila, že má syn krásně vyčištěné zuby a vím od známých, že ona je na to ras.. a posílá děcka co mají blbě vyčištěné zuby k hygieničte.. a to by zase zaplatil dospělý.. takže pro dítě žádný ponaučení

7 dmi leté dceři čistím rovnátka, má je nově a než se to pořádně naučí, taky dočisťuji.. nevidím na tom nic špatného, právě z toho důvodu, že zuby jsou když ne na celý na většinu části života.. a může s nima být dost trápení..
skoro 4 letému čistím zuby jenom já nebo manžel, on si já sám čistit nechce a nehodlá.. takže je to někdy i s řevem.. ale na RaR v souvislosti se zubama.. bych se tak max vyprdla.. navíc dvě mladší děti mají problémy se zuby kvůli snížené imunitě.. a dobrou péčí se nezakzí tak rychle.. takže to bych považovala jako přilévání oleje do ohně

ad mytí, děti se myjí každý den..
výjimečně u prcků, pokud jsou extra unaveni a usnou nám už někde po cestě, tak je doma jen převléknu, vrazím do postele, přejedu zuby a mokrou žínkou otřu alespoň ruce a nohy..

myslím osobně že mytí u menších dětí, které se nepotí a ještě nesmrdí bych přežila, že by se nemyly, ale ty zuby to teda opravdu ne...
vertigo 92133
13.4.2014 0:25:15
Je zajímavý, jak to má kdo zařízený - někdo je před večerníčkem v pyžamu, my se teprve hrabeme domů ze zahrady (myslím teď na jaře a v létě, když je světlo dlouho). Mám ale děti sovy - spát chodí před desátou a mám vyzkoušeno, že před devátou neusnou. Takže kdyby šly po večerníčku do postele, tak tam ještě 2 hodiny dělají bugr ~t~ Ráno vstávají mezi sedmou až osmou (v týdnu dcera dřív do školky).
TaJ 81121
13.4.2014 0:02:01
Danulu, tak ono záleží hodně na dítěti - my třeba 6 letého syna taky honíme domů kolem 18h na večeři a pak už se jde koupat a tak 19:30-20h je v posteli...já bych ho třeba i ráda klidně nechala venku déle, jenže to pak u nás zavání večerním hysterákem z únavy,už takhle je to pro něj většinou na hranici... On ráno vstává 6-6:30 (sám od sebe a i o víkendu) a do školky ve všední dny musíme dokonce před 6h, po obědě už od necelých 3 let nespí, celý den jede jako fretka a když se večer nevystihne správná doba, tak je potom už vyřízený, je rozjetý, že se ani v klidu nenají, i když hlad má, zahnat do vany znamená nadlidské úsilí a pak to všechno trvá mnohem déle...Takže my máme celoročně tu večeři cca v 18h, maximálně v létě to někdy děláme tak, že kolem té hodiny se nají venku na zahradě a pak do těch sedmi je ještě venku...ale to už potom právě taky hrozí scény, když ho chci zahnat domů...a nechat ho samotného, aby si určil sám hodinu, kdy půjde spát, to nemůžu, protože to by nešel snad nikdy, leda by na té zahradě odpadl rovnou na trávě...čím je unavenější, tím je aktivnější a nedokáže se zklidnit...
uff
  • 
12.4.2014 23:55:45
a jinak fakt, že tato super technika nerozlišuje ani u malých dětí, které jsou naprosto nezralé k tomu, aby za sebe vzaly zodpovědnost,- určovat si co a kdy budou dělat prostě není v jejich kompetenci. Mnoho dětí to hrozně zúskostňuje. Moje teorie je, že na začátku má být direktivní vedení a postupně předávat kompetence dítěti, tak aby to respektovalo vývojová hlediska,- nemůžu si hlídat čas, když ho neumím atd. Fakt, že tvoje děti dělají základní věci 2 hodiny je toho naprostým důkazem, je to absolutně nesmyslný. Moje děti si za 1 hodinu stihnou všechno udělat, včetně půl hodinovýho koukání na telku jako bonus při rychlé akci. Jsou mladší. Ale já od nich neočekávám, že to budou dělat úplně samy.
uff
  • 
12.4.2014 23:51:04
Metoda ra r má jednu hoodně závažnou věc a to sice, že naprosto nerespektuje vývojovou psychologii dítěte. To co popisuješ- jako naplánovat si čas a podobně děti v tomto období nezvládají. Jistě, že tu někteér matky napíšou, jak ano, ale všeobecně prostě ne. Jako že si samy naplánují čas je naprosto směšný, vzhledem k tomu, že neumějí hodiny.

Já tuto metodu ráda mám, ale až tak od deseti let, do té doby se dají využít některé její východiska (komunikuju s respektem apod.), ale obecně je z hlediska vývojové psychologie naprosto mimo.

šestileté dítě není tak uvědomělé, aby si bylo schopno samo naplánovat čas apod. Holt u nich je potřeba ještě stát, případně pomáhat ještě jinak- přesýpací hodiny, zpevňovat odměnou- no dobře pozitivním důsledkem- když tohle stihneš, zbyde ti čas na televizi, tablet apod.
luthienka 77117
12.4.2014 23:07:39
Net, souhlasím. Mám to taky tak. S hygienou to neprehanime, ja se sprchujou ( pokud nejdu cvičit, není extra horko nebo nemám menzes) tak obden. A mám dny kdy i ob dva. Deti to samé...o víkendu počítám , ze si dcera zuby vůbec necisti. Nesmrdime, zuby máme zdrave a nemocní nebyvame...
Liškodlak 36760
12.4.2014 23:02:04
Ještě si myslím, že je blbost chtít po takhle malých dětech, aby si nevrhovaly, kdy budou co dělat, to by přece měla určovat maminka.
Kreaty 128225
12.4.2014 22:56:49
no vždyť jo ~t~
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 8637  [Dalších 8147 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.