| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 500] Názory 501510 z 8637  [Dalších 8127 >>]
dolphin2 50983
12.4.2014 22:29:30
Jejdamane děláme DŠ, takže na čas nikde být nemusíme, ale abychom něco za ten den stihli udělat, tak v tom nějaký rytmus a systém mít musím. Takže o víkendech mi to loudání až tak nevadí, to se nikam nespěchá, ale přes týden je to něco jiného.
Yuki 00,03,07 49504
12.4.2014 22:27:52
ono se není nutný sprchovat půl hodiny, když kluci chtějí stihnout během reklamní pauzy sprchu oba, nebo i všichni tři, to je pak solidní fofr :)))
když se chtějí rochnit, tka jednou začas napustí vanu, ale dnně stačí opravdu jen opláchnout, malí i téměř bez mýdla
Suza007 91095
12.4.2014 22:27:43
já právě ráno docela dlouho snídám a hooodně dlouho mi trvá, než vůbec vylezu z postele :-)
Kreaty 128225
12.4.2014 22:27:25
nepouštěla bych je do koupelny společně, ale nejdřív jeden a pak druhý
Yuki 00,03,07 49504
12.4.2014 22:25:47
no třeba chce mít večer už klid, tak je fajn děti zahnat do pelechu před 8 a mít možnost si sednout k tlevizi, kde něco začne v 8, to chápu
a ráno je třeba potřeba odejít do školky,
navíc - když není dítě brzo v posteli, já ráno nevyspaný a je o to pomalejší, přes den protivný

a nakonec ono je doceal fajn to všechno mít zmáknutý, než se začne chodit do školy a předpokládám, že jestli 7letý dítědo školy nechodí, tak půjde po prázdninách
dolphin2 50983
12.4.2014 22:24:43
Yuki přesně tak. Jde mi o to, jak to zrychlit, jak jim ukázat, že pokud to udělají rychleji, mají potom ještě čas sami pro sebe (číst si v posteli apod.), nebo případně můžou zůstat déle venku, protože budu vědět, že všechno potom bez křiku zavčasu zvládnou.
Jinak myslím, že 8 hodin večer je tak akorát, protože do pěti minut vždy spí. Jsou prostě spáči a těch 12 hodin denně spí. A navíc i já potom potřebuji klid, protože pracuju, nebo si připravuju věci na následující den.
Epepe 89236
12.4.2014 22:23:23
doplhin, když nikam nemusíte, tak proč mají být nachystaní? Já to pořád nějak nechápu, z mého pohledu se dětem vyrábí zbytečný stres, pokud se nespěchá, nechala bych jim jejich tempo.

Jinak, pokud ti vadí, že si zuby nečistí POŘÁDNĚ, tak to chápu, to je jiná! Ovšem bohužel, zuby si často neumí dobře vyčistit ani dospělí, a pokud trváš na správné hygieně zubů, tak bych se neváhala u takhle malého děcka ještě do čištění pustit sama - případně nechat chvíli šmrdlat, a pak dočistit. Já vím, že je to otrava.
Yuki 00,03,07 49504
12.4.2014 22:22:44
já si právě myslím, že je jednodušší naučit je to na každodenním rituálu než je mást tím, že jednou musí a podruhé ne, jednou můžou přijít pozdě a dělat ještě něco, podruhé nemusí a mají na všechno čas - v tomto věku si ještě až tak nemusí uvědomovat, že něco se střídá ob den, pak by se třeb začali dohadovat, že včera se umývali, i kdyby to pravda nebyla, to nemá smysl
Yuki 00,03,07 49504
12.4.2014 22:20:10
jj, přesně tak
navíc jsem celý den mezi dětma puberťákama, ti jsou kritičtí tak, že bcyh si nedovolila neumýt se, mně by to sice neřekli, asi, ale zato mi řekli nedávno o jedné kolegyni - jestli jsme si všimla, že smrdí...
takže neumýt se večer, to opravu ne

ale i dokud jsme byla na MD, potřebuju umýt nejen pot a případný prach, ale tak nějak odplavím i to, co se přes den stalo
dolphin2 50983
12.4.2014 22:20:09
No u nás je problém, že my nikam ráno nemusíme, takže je to prostě nenutí si pohnout - max, že jim stanovím, že za hodinu holt budou po snídani, umytí, oblečení, nachystaní atd., ale malá (6) to prostě bere pořád po svém.. ona má na všechno moře času..
Nejvíc mě mrzí to neustálé napomínání - čisti si zuby, za deset vteřin zase.. zapomene se a prostě má zrovna na práci jiný věci, takže má hrozně na pilno mi během čištění vykládat, co dělala včera, nebo co se jí zdálo, proč čteme to a to atd. Pak si začne něco číst třeba na pastě, no ty zuby jsou prostě za trest.. a nevím, jak to udělat tak, aby si sama uvědomila, že je potřeba si to čistit pořádně.. V pondělí jdeme k zubaři, tak jsem zvědavá.
[<<Předchozích 500] Názory 501510 z 8637  [Dalších 8127 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.