Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
12.4.2014 22:18:14
myslím, že zakladatelce nešlo o to, jestli se mají děti umývat denně nebo jednou za čas, podstatný pro ni bylo, že to dětem trvá dlouho a chce to zrychlit, to asi nepomůže hygienu vypustit nebo nějak přeskákat ob den, naopak je fajn mít pro děti i pro sebe nějaký rituál, aspoň si mozek spojí, že po sprše se jde spát a už se může uklidnit, zvlášť malým dětem to dělá dobře, když je všechno "čitelný", mít každý den jiný, jako je to u nás a ještě každý den jinou přípravu před spaním, tak by se mi s malým asi těžko domlouvalo, takto ví, že už mezi koupelnou a spaním nic není
|
| Epepe | 89236 |
|
|
12.4.2014 22:07:00
Tak to klobouk dolů nad takovou důsledností ... my to bereme volně, klidně (ale zatím jsem na MD, tak není potřeba hrotit).
Každopádně z vlastní zkušenosti si troufám tvrdit, že hospodaření s časem se může člověk do jisté míry naučit, ale svoje nastavení nezmění. Někdo je holt louda, jiný proběhne bytem jak vítr. |
|
|
12.4.2014 22:03:13
já radši budu spát než vstávat kvůli loudání se, pak musím pohnout, to je jasný
|
| dolphin2 | 50983 |
|
|
12.4.2014 21:59:21
Děkuju všem za příspěvky (popravdě Net jsem moc nepochopila, asi jako ostatní
).U nás je to nastavené tak, že o půl osmé musí být v posteli, protože se potom čte a v osm se zhasíná. Pokud to do půl osmé nestihnou, tak pohádka není. A čas od šesté hodiny do půl osmé mají pouze na večeři, zuby, sprchu, česání a případně čtení v posteli, nebo další věci, které stihnou, když mají všechno zavčas hotové, což se moc často nestává. Úkoly nebo učit se v tuto dobu nemusí, to už mají hotové. Odměňovat je za dochvilnost moc nechci, chtěla bych, aby na to přišli sami, že když zrychlí, budou moci zůstat venku dýl, nebo že budou moct dělat i jiné aktivity. Čas jim neustále připomínám, ale konkrétně u malé je to naprosto zbytečný.. Přesýpací hodiny na čištění zubů bych jim klidně koupila a klidně se nimi i řídila, kdybych viděla, že si po tu dobu čistí zuby pořádně, což bohužel není. Jo a ještě dodám, ano, sprchuju a čistím si zuby denně, i kdybych byla po sebevětším flámu, tak prostě do té koupelny jdu (minimálně zuby), nedovedu si představit, kdyby to bylo jinak. Takže k tomu samému vedu i děti. |
| Epepe | 89236 |
|
|
12.4.2014 21:55:45
mandelinko, to ale podvádíš.
![]() ![]() Děti zakladatelky snídají doma. |
|
|
12.4.2014 21:54:21
jinak samozřejmě o víkendu to vypadá jinak, nemáme problém sníděat dvě hodiny a večeřet u filmu klidně taky dvě hodiny, ale okud se mluví o školních dnech, tak musí i děti zrychlit
|
|
|
12.4.2014 21:52:54
nevím, jenže já nejsem nespokojená s tím, jak rychle to zvládají - vystřídají se, jeden čistí zuby, druuhý je zatím ve sprše, pak se prohodí, třetí už může poslouchat pohádku
pokud bych nebyla spokojená, tak bych upravila třeba čas večeře nebo čas na umývání, nemyslím tím jen jak dlouho, ale halvně do kdy, jako to máme u nás - k televizi v pyžamu, k večerníčku většinou po večeři, každý den to je jinak, ale není přece problém to udělat podle potřeb rodiny a nemít z toho strssy ráno jdu zároveň s prostředním, trvá nám to všechno max 40 minut, než odejdeme, budím nejstaršího a nejmladšího, v půl 7, ve 1/4 na 8 musí z domu a jak to zvládnou je jen na nich, já už nejsem doma a musí se o sebe postarat, jiank by jim ujel autobus do školy |
| Epepe | 89236 |
|
|
12.4.2014 21:51:55
Suza, přesně, nejkratší doba, na kterou jsem to kdy stáhla byla 45 minut, se snídaní do ruky.
Ale je pravda, že jako dítě jsem byla výpravnější, v sedm jsem vstávala a už v 7:59 jsem čekala, až mi vrátná odemkne už zamčenou školu. ![]() |
| Suza007 | 91095 |
|
|
12.4.2014 21:49:37
Mandelinko, za půl hodiny bych se nevypravila ani já
Pokud musím ráno brzo vstávat, tak mi to děsně trvá, takže mám pro děti pochopení. A RaR nutně nemusí znamenat, že o všem diskutuji. Ale s nastavením jasných pravidel souhlasím. |
|
|
12.4.2014 21:49:06
každý den se sprchuju a dělají to u nás doma všichni, neumím si představit, kdyby si puberťák neumyl nohy... nebo malý, který ještě úplně nezvládá hygienu po velké, kdyby se denně neosprchoval - mimochodem já jsem si tak kdysi na vysoké přivodila solidní zánět močáku, na hygienu nebyly pár dní podmínky, od té doby udělám pro hygienu hodně, radši se umyju v ledové vodě ze studny než vůbec
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.