Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Eva + Klárka2/07 | 93216 |
|
|
12.4.2014 20:43:21
dodržet to co řekneš. takže jít z hřiště o půl šesté...
dceři když se nechce do koupelny, tak jí říkám, že to je její problém, že si bude kratší dobu číst. to zabírá a ráno nemá 2 hodiny, ale půl hodiny, ptž musí jít do školy a já do práce ![]() |
| dolphin2 | 50983 |
|
|
12.4.2014 20:18:30
Ahoj, chtěla bych poprosit o radu, protože už začínám být celkem zoufalá. Každý den je to tu to samé a mám z toho už nervy na pochodu.. Mám dvě děti (6 a 7 let) a každý večer je tu boj, co se týká večerní hygieny (sprcha, čištění zubů, česání vlasů atd.).. Někdy jim trvá i hodinu a půl, než se dostanou do postele - tím myslím než povečeří, osprchují se atd. Ráno jim to trvá skoro stejně dlouho (někdy i dvě hodiny) a pro mě je ten čas prostě nepřijatelný.. Nemůžeme strávit většinu dne jen u jídla, nebo čištěním zubů. U čištění mění milion poloh, chvilku sedí, pak si stoupnou, pak si lehnou, pak zase na jinou stranu, neustále se rozptylují, pak se zahledí, začnou si číst složení pasty, no prostě dělají všechno možné, jen ne to, co mají. Zkoušela jsem se s nimi domluvit, ať si sami navrhnou, kdy chtějí přijít z venku, kdy budou večeřet a jak to bude probíhat dál, tak si něco vymysleli, ale nedodrželi to ani jeden den..
Mě už to takto nebaví, je to pořád dokola, pořád řev, na všechno mají hafo času a že by si udělali tyto věci sami od sebe, to ne.. Vysvětlovala jsem xkrát, že jsou to jejich zuby, že je budou používat celý život, že by se o ně měli starat, ale jde to jedním uchem tam, druhým ven.. nebo že tím, že jsou pomalí, že jim musím zkrátit pobyt venku, takže místo v šest, budou chodit domů už o půl šesté, aby všechno stihli, ale zase nic..Jestli máte někdo nějakého tipa, jak na toto vyzrát, tak sem s ním, protože už fakt nevím.. díky moc |
| Azia a 3 ryzova zrna | 132367 |
|
|
31.3.2014 21:27:02
Ups, nevsimla jsem si, ze toto je hoooo dne stare tema
![]() |
|
|
31.3.2014 21:23:48
Takhle malym urcite vybirat nedavam. Vlastne ani jednomu (9-6-skoro 2). Jen respektuji, ze nejstarsi nesnasi svetry a mikiny pres hlavu a prostredni zase nesnasi kosile a knofliky s nebo bez limecku. Maly z toho jeste nemaz rozum. Vlastne ne, kecam
![]() , prostredni je od mala tak zarputily, ze proste kdyz neco nechce, tak si to neoblece, takze jemu, nez neco poridim, tak se ho radsi zeptam. Ma to od mala, nevim, jak k tomu prisel, protoze jsem mu pred tim nikdy na vyber nedavala, ale proste ma svuj vkus a hlavu a uz jako malinky se se mnou div nerval. Ale musim rict, ze se mi povedlo ho presvedcit, ze nekdy je treba si vzit kosili, popri kravatu, treba do divadla. A to bere a je na to i pysny.Ale co se tyce kazdodenni pripravy obleceni, tak na vyber nedavam. |
|
|
31.3.2014 21:10:53
Podivej, pokud ma rad dlouhe, tak mu nechej dlouhe, ale ze se obcas musi zastrihnout, to proste musi prijmout. zkus mu treba vysvetlit, ze to udela vlasum dobre, ze vlasy budou zdravejsi, ze je to podebne jako s nehty, taky se musi zastrihavat nebo tak neco.
Muj nejstarsi taky sili, kdyz se mu to moc zasrihne, ale domluvili jsme se, ze ofinu nesmi dlouhou, leze mu to pak do oci, ono ho uz i tak vsechno okolo rusi a ucitelka pak po nem chce, aby si to sepnul a on si rovnou idela z ofiny palmu ![]() .Mladsiho se zase minuly tyden dotklo, ze mu jeden pan rekl "Krasna princeznicko" a tak je ted nakratko , zase jsme museli udelat kompromis, chtel po stranach vyholit a nahore jakoby "kohouta", tak jsem mu rekla, ze nakratko ano, ale vyholovat ani kohoutovat se nebude.zkratka musite se domluvit na kompromisu, dlouhe vlasy ano, ale budou se pravidelne mirne zastrihavat, aby nevypadal jak potapka. Tecka |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
6.1.2014 15:37:30
Nějak se v tom neorientuju - co ti teda vlastně řekl?
|
| JKT | 140599 |
|
|
6.1.2014 12:51:40
Ahoj říkam presne to čo Vy. Možno mi kniha pomože nehučať tak na deti a nerozkazovať im nonstop, viac sa vcítiť ale to je skutočne všetko. Príde mi, že podla tejto knihy by mala byť matka totálne poddaná svojmu dieťaťu, ktore by nemalo mať takmer žiadne hranice, tie si predsa vybuduje a pochopí samo ako bude dospievať.Neviem si predstaviť, že by som nemala trvať na tom aby si dieťa robilo domáce úlohy,len pre to že sa mu nechce a nerozhodlo sa pre to samo..a asi by to znamenalo že ho bezpodmienečne nemilujem,ako autorka tvrdí..Ja som asi na 150. strane ale narazila som ešte na jeden jej článok, na základe ktorého ani neviem či knihu fakt dočítam..Autorka v ňom odsudzuje školku,ja viem že v Amerika maju peniaze na to byť s deťmi doma, mať chuvy..ale podla mňa pre rozvoj dieťaťa je skutočne doležité aby sa naučilo fungovať aj v kolektíve,mať kamarátov a nie len maminku..malý úryvok z článku:
Musím dodať, že ak plne načúvate svojmu dieťaťu, nebudete ho dávať do škôlky vôbec. Škôlka nie je plnohodnotná náhrada rodičov a môže spôsobiť škody. Deti rovnakého veku spolu nedokážu pokojne vychádzať veľmi dlho. V škôlke sa dieťa učí byť s ľuďmi, ktorí ho nemilujú opravdivo, zažíva spoločenský neúspech a teda je pod kontrolou dospelých. Neviem, či musíte chodiť do práce a preto potrebujete náhradnú starostlivosť. Ale ak máte na výber, veľmi doporučujem dopriať vášmu dieťaťu tú najlepšiu sociálnu interakciu, ktorú má od prírody – vzťah s vami. Nezáleží na tom, aká je škôlka výborná, nie ste to jednoducho vy. Nie je to výlučný vzťah dvoch ľudí založený na skutočnej láske. Malé deti, keď vidia mamu odchádzať napriek ich slzám, nie len že prestanú dôverovať sami sebe, myslia si, že si to zaslúžia a mama ich neľúbi až tak veľmi. Nájdete svoje dieťa šťastne sa hrať nie preto, že škôlka je preň dobrá, ale pretože si uvedomí, že tam jednoducho byť musí a popri tom sa môže aj zahrať. Naučí sa podrobiť sa, vzdať sa svojej vôle (dobré pre učiteľa, nie však preň). Začne žiť život, ktorý vidí ako jediný možný. mňe to djde proste na palicu |
| louda | 21323 |
|
|
14.11.2013 18:21:54
Smutné, ale pravdivé. Kéž by to byla výstraha pro všechny ženy, které by chtělo někdy napadnout, že je nejlepší řešení zůstávat s násilníkem kvůli dětem, protože jejich jediný životní smysl je se obětovat.
|
| louda | 21323 |
|
|
14.11.2013 18:17:41
Souhlasím, pěkně napsáno.
|
| louda | 21323 |
|
|
14.11.2013 18:09:28
Nic takového jsem neřekla a absolutně nechápu, kde jsi to vyčetla. Nebo možná tuším, ale určitě ne z toho, co jsem tu já napsala. Spíš z tebe mluví tvoje vlastní nejistota a oslabené sebevědomí. Jsi asi hodně nešťastná, doufám, že ti bude jednoho dne lépe.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.