| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 560] Názory 561570 z 8637  [Dalších 8067 >>]
jentak
  • 
14.11.2013 9:24:56
Aha - a kolik mu je?
Líza 17721
14.11.2013 9:23:53
Syn Tylity ovšem není v pubertě.
Monty 129940
14.11.2013 9:22:53
Kamisi,
jak "vyřešeno"?
Jsou lidé, kteří spolu vyjdou a jsou kompatibilní, a pak lidé, co spolu nevyjdou, ani kdyby se rozkrájeli. A tihle lidé můžou být klidně rodič a dítě. Co si mají vzájemně řešit? Tu podstatu nezměníš.
Moje matka vůči mně vystupovala jako impulsívní, hysterická, agresivní - vůči jiným lidem ne, protože ti ji tolik nes.ali, s prominutím. Nemůžu vyřešit, že jsem se narodila matce, ke který se jaksi nehodím, jediný, co jsem si z toho vzala a čeho se držím je to, že takový projevy chování nesnáším, jsou mi protivný a držím se stranou od lidí, co se tak chovají.
withep 93862
14.11.2013 9:22:37
Já jsem to - bude to znít blbě, ale je to tak - nemyslela nijak zlé. Ale ona mě už tak psychicky dusila a deptala, já jen čekala, až budu plnoletá a budu moct vypadnout, ale v některých vypjatých chvílích bylo datum mých osmnáctin nekonečně daleko. Ne že bych jí přála něco zlého ani jsem ji nechtěla zranit, jen jsem se potřebovala už fakt vymanit z její "moci", mít klid.

Ona by nikdy nepřipustila, že mi někdy nějak ubížila, přece mě s láskou vychovala a miluje mě. Někdy se stane, že je dítě přitlačené ke zdi a bezmezně zoufalé už neví, jak dál, tak kousne. Musím si dávat velký pozor, protože ač se od jejích způsobů zacházení s dětmi vědomě distancuju a hledám způsoby jiné, cítím na své vlastní kůži tu smutnou pravdu, že vzorce chování se dědí. A můj syn má tu hranici zoufalosti docela nízko.
jentak
  • 
14.11.2013 9:18:51
Taky si myslím, že když dítě od mala slyší, že máma je blbá k.áva apod., tak se klidně stane, že v pubertě to řekne taky a možná i něco horšího. Pro dítě je to prostě známka, že to je norma a že smí.
Mojí známý pubertální syn vypálil facku, protože prý nechtěla sklapnout. A proč? Protože takhle se k ní choval její partner odnepaměti.
Syn už odrostl a nefackuje ji, jen netuším, zda v něm dozrálo rozhodnutí, že tohle ne, že to je přes čáru a nebo proto, že ona včas sklapne.
Kamisi 129832
14.11.2013 9:16:21
Já to vidím tak, že problémy ve vztazích, které nemáme vyřešené (se svým otcem či matkou) instinktivně chceme vyřešit (možná je to základní princip našeho bytí), proto si najdeme partnera, který nám zrcadlí všechno, co nemáme vyřešeno z dřívějšího vztahu. Pokud se s partnerem rozejdeme a ze vztahu se nepoučíme, něco na sobě nezměníme, najdeme si dalšího, se kterým budeme řešit podobný věci.
Koloběžka 1. 102174
14.11.2013 9:09:03
A není tvůj syn tak trochu kopie svého otce, tvého exmanžela?
Kamisi 129832
14.11.2013 9:07:51
Tuten, no jasně, zrovna tenhle týden jsem se přistihla, že to, co jsem nejvíc nesnášela, jak se ke mně máma chovala, jsem v nouzi použila na syna. Ale už to, že jsem si to uvědomila, mi pomohlo hledat cestu, jak to dělat jinak.
Je to dlouhodobej a možná neustálej proces, ale když se člověk zbaví nejhoršího, pak už to jde snadnějc.

Jestli chceš rozklíčovat, proč se tvoje máma chovala tak, jak se chovala, podívej se pod drobnohledem na její dětství. Ona tam nemusela mít vyloženě násilí, stačilo, že se jako dítě naučila třeba na slovo poslouchat. (Tohohle programu zrovna jsem se zbavovala pěkně dlouho a řekla bych, že je to základ problému všech obětí ve vztazích)
Pavla
  • 
14.11.2013 9:06:21
Withep, resime neco podobneho v blizske rodine. Dcera rekla matce, ze si preje aby ji ta chemoterapie nezabrala.. Hrozny, kdyz to slysis. Jasne ze by si tohle v zadnem pripade nema dovolit.. Ale..
kdyz vemu okolnosti, tak chyba je podle mne na obou stranach.. Dcera ma ted 1,5 dite. Ktere matka, pres rok nevidela. Ta se doma zajika sebelitosti, jak je dcera nevdecna. Dceri je 22 nedodelala zadne vzdelani, ma dluhy kvuli studiu neni to CR a rok a pul stare dite.. Kdyz se matce snazim naznacit, ze dcera to ma taky tezke,ze ji v podstate ktomu vyprovokovala, kdzy ji zacala vycitat, ze zivi dcery psa. Psovi je 15 let a ma cukrovku. Tzn. ze ho dcera dotsla,kdzy ji bylo 7 let.. Tak matka se sekne, ale tohle si kemne nemuze dovolit.. Takhle to nevyresi.. Ale u fakt jede kafemlynek.. Ja jsem se o ni starala, vsechno sem ji platila a ona se mi takhle odvdecila..
Vítr z hor 100046
14.11.2013 8:57:28
Především si myslím, že tě týral tvůj manžel.
Podle toho, co píšeš, bych řekla, že jsi ještě neuvěřila ani tomuto základnímu bodu.
Rozhodně bysis měla přečíst nějakou knihu o mechanismech manipulace a násilí, pak možná spoustu věcí pochopíš.
Možná by pro tebe byla překvapením i pouhá definice násilí, protože ho evidentně pokládáš za normální.
Především bys ale měla chápat to, že tvůj syn byl obětí násilí, z čehož vyplývá jeho dnešní chování – pokud je dítě svědkem násilí (např. jednoho rodiče na druhém, a do toho se prosím počítá i psychické násilí), je zároveň jeho obětí!
Z toho si lidé nesou následky celý život a násilí je pro ně běžným stavem – stávají se později jak násilníky, tak oběťmi. Předpokládám, že tvůj syn, v dětství obětí násilí, se nyní stal sám násilníkem, toto násilí páchá na tobě.

Jediným způsobem, jak zamezit tomuto násilí, je přerušit kontakt mezi obětí a násilníkem, tedy mezi tebou a tvým synem, nebo jej omezit na nutné minimum. I když tě nejspíš má rád, jakkoli jsou vaše vztahy patologické, nedokáže se k tobě chovat jinak a především – ty nemáš žádnou možnost toto jeho chování změnit.
Pokud jsou snad tvé dcery svědky toho, jak se syn k tobě chová, nebo si čtou záznamy vašich hádek, vystavuješ i je dalšímu násilí.
Je také pravděpodobné, že v budoucnu i ony zaujmou své místo jako účastnice domácího násilí. Podvědomě si vyhledají svého násilníka, nebo někoho natolik slabého, na kom budou moci páchat toto násilí samy.
Ať už ti to připadá jakkoliv, musíš tuto hrůzu co nejdřív zastavit, dlužíš to svým dcerám.
[<<Předchozích 560] Názory 561570 z 8637  [Dalších 8067 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.