| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 670] Názory 671680 z 8637  [Dalších 7957 >>]
Tylity 114268
13.11.2013 20:58:46
Mohu se zeptat, jakou nejsprostší nadávku či vulgaritu jste zažily(i) od vlastního dítěte? Stále se nemohu oprostit od vlastního zážitku se synem a přemýšlím o slovech kamaráda, že něco podobného, co se synem zažívám já není popsáno ani v literatuře. S láskou jsem ho vychovala, nikdy ode mě neslyšel žádnou vulgaritu, byla jsem s ním i na příjmačkách na vejšku, celou jsem mu ji financovala a nešla ani kvůli tomu na mateřskou s jeho malinkou sestrou.. přesto se ke mně dnes chová neuvěřitelně (odešla jsem od jeho otce - mám své důvody, velkou roli v tom hraje i majetek). Přesto vše se domnívám, že určité věci by si dítě k rodiči dovolit nemělo, jak to je? Jen pro úplnost - dcery se ke mně takto nechovají, naopak.. Někdy přemýšlím, jestli můj syn není psychicky nemocný, prostě nevím.
TaJ 81121
20.10.2013 14:55:38
Tak je fakt, že syn ty věci moc neničí...ale zimní boty třeba kupujeme Superfit a ty poslední mu vydržely 2 zimy a to je měl jako jediné boty...a pořád vypadaly skoro jako nové, jen je vždycky večer otřu a je to... jinak doma na zahradu má většinou vyhrazené oblečení i boty, ty ale nenosí nikam jinam... zimní bundy máme tedy dvě, ale jedna visí prakticky celou zimu netknutá ve školce, jako rezerva a nosí stejně jen tu druhou - když třeba přijdou se školkou z procházky dovnitř, tak jim to rozvěsí na topení, takže i když jde po obědě, tak už to má suché...doma to taky dávám na topný žebřík v koupelně, když je vypraná, tak tam přes noc v pohodě uschne...stejně to děláme s kalhotami... takže my ve větším počtu kupujeme fakt jen tepláky, trička a mikiny... on ze všeho strašně rychle vyrůstá, tak se toho snažím mít co nejmíň...
Lenka Pražanda 128023
18.10.2013 12:52:06
Tak s tím bych nevyšla. U nás musí být vše minimálně dvojmo. Boty i bunda do školy a na ven. Z venku přijdou tak zahnojený, že bych jim to ráno do školy dát nemohla, a večer už nemám energii na nějaké čištění. Boty venku strašně oderou, takže bych kupovala každý měsíc nové.
Zimní bundy nám kolikrát 2 nestačí. Ráno jí promáčí, takže odpol vezme druhou. Pokud tu první musím vyprat, máme další den problém, protože bundy schnou 2 dny.
Tili + 2
  • 
18.10.2013 7:58:35
Naše se sekala s oblečením od 14 měsíců:-) Nakonec jsem jí dávala do poličky jen barvy, co spolu ladily, aby neměla šanci jít v nějaké úplné hrůze. Ostatní jsem schovala a pak případně vyměnila celou barevnou sestavu. Teprve od šesti let začala brát můj názor vážně a dokonce mě prosí, abych jí sladila oblečení. (Nebo zkontrolovala jak jí to ladí). Musím se smát, když říká kriticky, jak maminka kamarádky neumí ladit oblečení a kamarádka chodí v hrozných kombinacích (což je pravda). Opravdu se za módního guru nepovažuji~:-D
TaJ 81121
17.10.2013 22:49:05
Lenko, tak u nás je tohle vybírání prakticky omezené jen na trička a mikiny, protože jak rychle roste, tak to množství oblečení udržuju na nezbytném minimu - takže bundy má jednu tenkou, jednu střední a jednu zimní, boty to samé - jedny sandály, jedny jarně-podzimní a jedny zimní apod., jako, ne, že by mu bylo úplně jedno, co má na sobě, občas si řekne o jiné triko nebo mikinu, nebo ponožky, ale nějak zásadně to neřeší, je mu 5,5:-)
TaJ 81121
17.10.2013 22:38:13
Ahoj, tak já mám kluka, takže u nás to oblečení zase až tak neřešíme, ale pokud on sám projeví jiný názor, tak se mu snažím vyhovět. Většinou u nás oblíkání probíhá tak, že mu připravím komínek věcí podle svého uvážení - ve velké většině případů si to oblíkne a neřeší, občas třeba řekne, že chce jiné tričko nebo tak něco, tak to prostě vyměníme. Když si vybere něco, co zrovna vzhledem k počasí není možné, tak naštěstí většinou uzná moje argumenty - ale i tak se mu snažím dát na výběr - jako že mu řeknu "tohle dneska nejde, je moc zime/horko, ale můžeš si vybrat tohle a nebo tohle..."
Jinak v ostatních situacích se snažím mu nechávat výběr, pokud nejde o něco zásadního, ale pokud se mi zdá, že už si z přemíry možností na výběr začíná vymýšlet a nemůže se rozhodnout, tak prostě nekompromisně vyberu jednu variantu sama... Ale mám celkem rozumné a tvárné dítě, se kterým se většinou dá bez problémů na všem dohodnout k oboustranné spokojenosti:-)
Girili 117849
17.10.2013 22:36:24
Davam vybrat a pomaha to dite "odseknout" kdyz se kousne. :-) Je fakt, ze manzelovi se taky tolik neseka, ale myslim, ze to neni tim, ze mu nedava vybrat, ale porotoze maminka je jistota, na kterou se proste zkousi vic. Muzu se ale i mylit. ~d~
zerat 18305
17.10.2013 21:03:02
Když to jde, tak ano dám na výběr. Pokud je ale venku -10°C a ona chce jít v sandálkách ze školky a v sukýnečce, tak ne, rezolutně trvám na tom, že si obleče něco pořádného. Říkám jim, že jsou věci, o kterých se může debatovat, a pak jsou věci, o kterých se nedabatuje. ~;)
hankuba/Kubík06/Eliška09 90305
17.10.2013 19:09:54
Tohle znám a fakt tě chápu.
Syn 7 let si začíná oblečení vybírat až nyní,co chodí do školy(2.třída)
Za to dcera 4 roky si vybírá oblečení snad od roka a půl ve velkém. Já s tím problém nemám - ale je pravda,že pokud někam jdeme řeknu oblékneme tohle a tohle abys byla parádnice a víceméně souhlasí. Pokud se jí něco nezdá hledáme kompromis.
Ale v zimě bez bundy,by nešla protože ví,že by bylo zle!
Sou to prostě malé parádnice a s tím nic neuděláme :)
Kopřiva Dvoudomá 34182
17.10.2013 18:36:45
Estetická výchova.
Já taky dítě upozorním, že se mu k sobě nehoděj barvy a že jinej kousek se bude hodit líp. Dělali to tak i naši a nemám dnes problém ladit :-)
[<<Předchozích 670] Názory 671680 z 8637  [Dalších 7957 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.