Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Tylity | 114268 |
|
|
13.11.2013 20:58:46
Mohu se zeptat, jakou nejsprostší nadávku či vulgaritu jste zažily(i) od vlastního dítěte? Stále se nemohu oprostit od vlastního zážitku se synem a přemýšlím o slovech kamaráda, že něco podobného, co se synem zažívám já není popsáno ani v literatuře. S láskou jsem ho vychovala, nikdy ode mě neslyšel žádnou vulgaritu, byla jsem s ním i na příjmačkách na vejšku, celou jsem mu ji financovala a nešla ani kvůli tomu na mateřskou s jeho malinkou sestrou.. přesto se ke mně dnes chová neuvěřitelně (odešla jsem od jeho otce - mám své důvody, velkou roli v tom hraje i majetek). Přesto vše se domnívám, že určité věci by si dítě k rodiči dovolit nemělo, jak to je? Jen pro úplnost - dcery se ke mně takto nechovají, naopak.. Někdy přemýšlím, jestli můj syn není psychicky nemocný, prostě nevím.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
20.10.2013 14:55:38
Tak je fakt, že syn ty věci moc neničí...ale zimní boty třeba kupujeme Superfit a ty poslední mu vydržely 2 zimy a to je měl jako jediné boty...a pořád vypadaly skoro jako nové, jen je vždycky večer otřu a je to... jinak doma na zahradu má většinou vyhrazené oblečení i boty, ty ale nenosí nikam jinam... zimní bundy máme tedy dvě, ale jedna visí prakticky celou zimu netknutá ve školce, jako rezerva a nosí stejně jen tu druhou - když třeba přijdou se školkou z procházky dovnitř, tak jim to rozvěsí na topení, takže i když jde po obědě, tak už to má suché...doma to taky dávám na topný žebřík v koupelně, když je vypraná, tak tam přes noc v pohodě uschne...stejně to děláme s kalhotami... takže my ve větším počtu kupujeme fakt jen tepláky, trička a mikiny... on ze všeho strašně rychle vyrůstá, tak se toho snažím mít co nejmíň...
|
| Lenka Pražanda | 128023 |
|
18.10.2013 12:52:06
Tak s tím bych nevyšla. U nás musí být vše minimálně dvojmo. Boty i bunda do školy a na ven. Z venku přijdou tak zahnojený, že bych jim to ráno do školy dát nemohla, a večer už nemám energii na nějaké čištění. Boty venku strašně oderou, takže bych kupovala každý měsíc nové.
Zimní bundy nám kolikrát 2 nestačí. Ráno jí promáčí, takže odpol vezme druhou. Pokud tu první musím vyprat, máme další den problém, protože bundy schnou 2 dny. |
| Tili + 2 |
| • |
18.10.2013 7:58:35
Naše se sekala s oblečením od 14 měsíců
Nakonec jsem jí dávala do poličky jen barvy, co spolu ladily, aby neměla šanci jít v nějaké úplné hrůze. Ostatní jsem schovala a pak případně vyměnila celou barevnou sestavu. Teprve od šesti let začala brát můj názor vážně a dokonce mě prosí, abych jí sladila oblečení. (Nebo zkontrolovala jak jí to ladí). Musím se smát, když říká kriticky, jak maminka kamarádky neumí ladit oblečení a kamarádka chodí v hrozných kombinacích (což je pravda). Opravdu se za módního guru nepovažuji![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
17.10.2013 22:49:05
Lenko, tak u nás je tohle vybírání prakticky omezené jen na trička a mikiny, protože jak rychle roste, tak to množství oblečení udržuju na nezbytném minimu - takže bundy má jednu tenkou, jednu střední a jednu zimní, boty to samé - jedny sandály, jedny jarně-podzimní a jedny zimní apod., jako, ne, že by mu bylo úplně jedno, co má na sobě, občas si řekne o jiné triko nebo mikinu, nebo ponožky, ale nějak zásadně to neřeší, je mu 5,5
![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
17.10.2013 22:38:13
Ahoj, tak já mám kluka, takže u nás to oblečení zase až tak neřešíme, ale pokud on sám projeví jiný názor, tak se mu snažím vyhovět. Většinou u nás oblíkání probíhá tak, že mu připravím komínek věcí podle svého uvážení - ve velké většině případů si to oblíkne a neřeší, občas třeba řekne, že chce jiné tričko nebo tak něco, tak to prostě vyměníme. Když si vybere něco, co zrovna vzhledem k počasí není možné, tak naštěstí většinou uzná moje argumenty - ale i tak se mu snažím dát na výběr - jako že mu řeknu "tohle dneska nejde, je moc zime/horko, ale můžeš si vybrat tohle a nebo tohle..."
Jinak v ostatních situacích se snažím mu nechávat výběr, pokud nejde o něco zásadního, ale pokud se mi zdá, že už si z přemíry možností na výběr začíná vymýšlet a nemůže se rozhodnout, tak prostě nekompromisně vyberu jednu variantu sama... Ale mám celkem rozumné a tvárné dítě, se kterým se většinou dá bez problémů na všem dohodnout k oboustranné spokojenosti ![]() |
| Girili | 117849 |
|
|
17.10.2013 22:36:24
Davam vybrat a pomaha to dite "odseknout" kdyz se kousne.
Je fakt, ze manzelovi se taky tolik neseka, ale myslim, ze to neni tim, ze mu nedava vybrat, ale porotoze maminka je jistota, na kterou se proste zkousi vic. Muzu se ale i mylit. ![]() |
| zerat | 18305 |
|
|
17.10.2013 21:03:02
Když to jde, tak ano dám na výběr. Pokud je ale venku -10°C a ona chce jít v sandálkách ze školky a v sukýnečce, tak ne, rezolutně trvám na tom, že si obleče něco pořádného. Říkám jim, že jsou věci, o kterých se může debatovat, a pak jsou věci, o kterých se nedabatuje.
![]() |
| hankuba/Kubík06/Eliška09 | 90305 |
|
|
17.10.2013 19:09:54
Tohle znám a fakt tě chápu.
Syn 7 let si začíná oblečení vybírat až nyní,co chodí do školy(2.třída) Za to dcera 4 roky si vybírá oblečení snad od roka a půl ve velkém. Já s tím problém nemám - ale je pravda,že pokud někam jdeme řeknu oblékneme tohle a tohle abys byla parádnice a víceméně souhlasí. Pokud se jí něco nezdá hledáme kompromis. Ale v zimě bez bundy,by nešla protože ví,že by bylo zle! Sou to prostě malé parádnice a s tím nic neuděláme :) |
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
17.10.2013 18:36:45
Estetická výchova.
Já taky dítě upozorním, že se mu k sobě nehoděj barvy a že jinej kousek se bude hodit líp. Dělali to tak i naši a nemám dnes problém ladit ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.