Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Suza007 | 91095 |
|
|
16.9.2013 10:11:36
Souhlasím - moje pětileté dítě má vlastní názor na svůj účes a na oblečení. Samozřejmě v rámci určitých pravidel - nemůže jít ven jen v sukýnce, když je ráno deset nad nulou. Ostříhám ji ofinu, když jí padá do očí. Do školky musí nosit culík.
Hlavní problém zakladatelky je podle mě v tom, že ostříhala dítě bez jeho souhlasu a možná i bez jeho vědomí. To bych neudělala ani mladšímu než osmiletému dítku. Umím si představit situaci, kdy ostříhám dítě bez jeho souhlasu (např. vši), ale rozhodně ne kvůli takové prkotině jako je focení. Tohle není spor o stříhání vlasů, ale souboj o moc. Tím nechci zakladatelku kritizovat, taky tomu občas podlehnu a mám pocit, že zrovna tohle musí být tak, jak chci já a nerespektuji názor dítěte. A většinou si to člověk uvědomí až posléze, že spor byl úplně zbytečný. |
| Pawlla | 106336 |
|
16.9.2013 10:08:57
Adelinko,já mám třeba rozdělené na pravidla,které musí děti respektovat a řes to nejede vlak a na věci,které si rozhodují sami.Děti se taky musí učit samostatnosti a odpovědnosti za svoje rozhodnutí a učit se to musí v rodině.Přece jim nebudu do 18 plánovat každou činnost,délku vlasů,oblečení a zájmy
![]() |
| Adelinkaa 1 dítě. | 75195 |
|
|
16.9.2013 9:13:48
Co to znamená "zasahovat do života, proboha", když chci respektovaly vlastní matku? A proč? Kdo má dětem říci, že jsou na světě pravidla, která musí respektovat, když ne rodiče. Prostě se musí korigovat, jinak se tomu říká výchova.
|
| yettynka | 138690 |
|
|
16.9.2013 9:06:37
Adelinko, přesně!
|
| yettynka | 138690 |
|
|
16.9.2013 9:05:39
Panebože, děkuji za svou více autoritativně laděnou výchovu, diskusi beru, ale v definitivním rozhodnutí jsem šéf já. A nemyslím, že by to děti vnímaly jako nějaké drama, i já jsem takto byla vychovaná a měla jsem moc hezké dětství.
|
| CPO | 111394 |
|
16.9.2013 9:03:44
Myslím že ani dětem bychom neměli zasahovat do života víc, než je nevyhnutelně nutné.
|
| Adelinkaa 1 dítě. | 75195 |
|
|
16.9.2013 8:48:44
Jsem hrozná matka, ale u 8-let bych to vůbec neřešila, samozřejmě bych ho ostříhala podle svého..řešila bych to možná od 11-let výše.To samé u nákupu oblečení, zírám jak maminky jsou na prášky ze svých 3-let dětiček, kteří si určují, co chtějí koupit na sebe..
|
| Epepe | 89236 |
|
|
16.9.2013 8:24:19
No upřímně, jestli to stejně není vidět, žes ho stříhala, tak sis to podle mě fakt mohla odpustit.
Nevím, kolik je synovi. Nicméně chápu tvou snahu, aby byl upravený, ale v určitém věku je potřeba postupovat s takovou snahou velmi obezřetně. |
| Lassiesevrací | 134328 |
|
16.9.2013 8:18:04
Syn(čerstvě 5) chce mít delší vlasy, tak mu je nechávám růst. Potřebuji mu je ale nechat nějak prostříhat, protože teď má na hlavě jeden velkej drn. Jinak má vlasy pěkná, pevný a hustý.
|
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
16.9.2013 7:51:18
spíš bys mu měla vysvětlit, že je zbytečně hysterickej a hysterie ještě nikomu nikdy k ničemu nepomohla. Navíc vlasy nejsou noha - takže při zkrácení dorostou
![]() Jinak já osobně nemám ráda dlouhé vlasy u kluků. Prostě se mi nelíbí, když na první pohled nepoznám, zda to vedle mě je hoch či děvče. Můj chlap vzal syna před letním táborem "v divočině" mašinkou a z toho jsem teda taky nebyla odvázaná ( mírně řečeno). Teď už mu to krásně dorostlo, sluší mu to, s gelem to vypadá úžasně. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.