| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 820] Názory 821830 z 8637  [Dalších 7807 >>]
Markéta s párkem
  • 
8.8.2013 15:36:48
Můj syn by ti řekl "Protože tu chci sedět JÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!".

Jsou situace, kdy dítě chápe proč to nejde, ale přesto se domáhá, protože chceeeee. Tam už není prostor na diskuse, ale jen na činy.
Monika 123907
8.8.2013 14:36:43
Nemám sílu číst celou diskusi. Dát to dítě ze židle pryč (jemně ale pevně n. jak se to praví v některých publikacích :-))je naprosto přirozené řešení, které nikomu neuškodí a dosáhne se jím požadovaného cíle. Bohužel čtení velkého množství příruček o výchově nemusí být vždy v prospěch věci.
Žžena 83005
8.8.2013 14:15:15
Jistě že může používat mozek. Jen není na místě očekávat zázraky, protože sebereflexe a hodnocení vlastního chování (zejména typu "proč se chovám jako blb a ne tak jak bych měl") je těžký i pro dospěláky a důvody toho, co a proč vlastně dělám, mohou být pro člověka, zvlášť pro dítě, těžko pojmenovatelné.
Epepe 89236
8.8.2013 14:12:33
Řešila bych to jako vy.
Fyzické násilí sice neschvaluji, ale dcerka ho taky používá a omezuje tím starší.
Taky občas použiju izolaci z důvodu ochrany sourozence - přijď, až se
uklidníš a nebudeš strkat do sestry.

A doporučuju se zamyslet nad tím, proč to dcerka dělá. Např. Zúnavy, nedostatku pozornosti, hladu, atd
magrata1 95172
8.8.2013 14:11:05
Violo, než se mi narodilo třetí dítě, byla jsem expert přes výchovu, stravu, uspávání.... Na tu třetí neplatí nic. Pokud nechci zešílet a nechat ji nás všechny zničit, musím na ni jít tvrdě. Důslednost na ni nefunguje, promluvy, uklidňování, odvedení pozornosti, zaměstnat a unavit~t~~t~~t~ nic. Pokud si to chceš zkusit, půjčím ji na převýchovu. Ale popravdě, pár tvrdších zásahů stačilo a už se civilizuje. (má teda 2,5 roku)
Viola 137597
8.8.2013 13:58:04
I to šestileté dítě už může začít používat mozek. Pokud maminka nasadí vysvětlování a poučování, tak dítě zavře uši a strká do sestry dál. Pokud ho maminka otázkami zavede k tomu, aby začalo přemýšlet o tom co dělá a proč, tak mu tím přinejmenším odvede pozornost od šťouchání k užitečnější činosti.
Klára80 71083
8.8.2013 13:51:17
Důvodem toho, že fyzicky zasáhne otec dítěte je ten, že já nejsem máma, ale macecha. Proto se "fyzickému donucení" bráním a nechávám tohle na otci.
ChemicalJane + 4 86738
8.8.2013 13:43:22
s tím zcela souhlasím!
i proto jsem psala, že by to mohlo mít negativní efekt... netvrdím, že by to tak bylo, ale ... :-)
magrata1 95172
8.8.2013 13:39:29
ono se to učebnicové někdy dá aplikovat. Ale v případě, že starší dítě je nekonfliktní optimista a mladší ječí od narození a nepřetržitě se prosazuje, jsem se už vyprdla na metody. Nefunguje nic, jen lupnout vařečkou. Udělala jsem to dvakrát a už stačí jen natáhnout ruku k šupleti a je klid. Nervy jsem měla jen jedny a ty mi ta malá potvora totálně zničila. A ty její provokativní pohledy~e~, kam se na ni hrabe nejstarší 13letá puberťačka.
[<<Předchozích 820] Názory 821830 z 8637  [Dalších 7807 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.