| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 880] Názory 881890 z 8637  [Dalších 7747 >>]
Xantipa. 34439
23.7.2013 9:19:13
Adel - tak z úvodního příspěvku jsem pochopila, že pisatelka šla vybírat hnidy, holka dostala hysterák a tím to zvadlo. Pochopila jsem to tak, že pisatelka je v časovém stresu, potřebovala to nějak rychle vyřešit a tak se zeptala na to, jak se to dělá jinde a víc nezkoušela. Ale jestli jo, nechávala dceru zklidnit a zkoušela s ní mluvit, tak pak jo. Vy říkáte nastoupit na ni přes její odpor a můj názor je to, že pokud by s ní nebyla řeč, nebudu se s ní prát a znehybňovat ji, ale prostě neodjede na prázdniny. Jestli to je pro některé absolutně nepřípustná možnost z různých důvodů, prosím, to může být, ale já to dělám takhle.
Já nepotřebuju přeprávat svoje děti v případech, kdy je nutný něco udělat, já potřebuju, aby se tomu úkonu podrobily dobrovolně proto, že sice nechtějí, ale jsou schopné pochopit, proč je to nutné a tak se podvolí. A to začíná pitomostma, aby až půjde "o život", nevznikaly tyto problémy. Tudíž pokud do této doby nepocítilo dítě důsledky svého rozhodnutí a chování, tak někdy začít musí.
Navíc si myslím, že osmileté dítě už důsledky svého rozhodnutí mělo šanci xkrát zažít, takže pokud tedy já osobně doma řeknu - dobře, takhle jet nemůžeš, zavšivíš všechny okolo, vybrat si to taky nechceš nechat, k čemuž tě stejně časem donutím, ostříhat se nechceš, takže zbývá jediné - nikam nejedeš a hnidy budeme řešit potom. A moje děti vědí, že já nevyhrožuju jen tak něčím, co nemůžu splnit, pokud to řeknu, myslím to vážně a udělám to. Takže i mnohem mladší dítě rychle pochopí, co bude. Jiná situace bude při jednání s tříletým nebo čtyřletým dítětem, kdy jeho rozumové schopnosti jsou omezené a nějaké - zítra neodjedeš proto a proto, je totálně mimo jejich rozpoznávací schopnosti.
Je fakt, že starší syn je kliďas, mladší syn je výbušný, urážlivý a hysterický a přesto je schopen posoudit nutnost toho či onoho úkonu a podrobit se i nepříjemnému - ne v panice a hysterii, to po něm nemůžu chtít, ale musím mu dát čas a možnost s ním o tom mluvit v klidu.
A ano, mluvím s dětmi o všem, protože malý dítě donutíš k lesčemu, ale až trochu povyroste, tak už s ním nehneš a když si postaví hlavu, že ne, tak nemáš šanci. Je jediná možnost - domluvit se s ním a to lze jedině v případě, že je na tento postup zvyklé. A ani tohle není záruka.
adelaide k. 20327
23.7.2013 9:05:25
Xan
"Autorita a respekt k rodičům je, ale na povel to prostě u dětí není, nejsou to roboti. Tak mají hysterák, to je normální, nemá s nimi mluvit v době, kdy to tak je, musím počkat, až se zklidní. A časem dítě pochopí, že hysterákem nic nezmůže a naučí se to ovládat. Ale jak se to naučí, když pokaždý přes jeho hysterák zasáhnu a nedám mu možnost, aby pochopilo, že to prostě jde taky jinak."

To ale mícháš víc věcí najednou. Nikde není řečeno, že mu nedám např půl hodiny/hodinu na rozmyšlenou, jestli vybíráme nebo stříháme.
Co ale nechápu je, že celou dobu kritizuješ stresování dítěte a přitom bys dala přednost řešení, které je ze všech nejhorší a to úplně pro všechny ~d~ Navíc mnohem větší stres než momentální nepohodlí při vybírání hnid (aspoň pro dceru zakladatelky).
Líza 17721
22.7.2013 22:57:25
Vando, a nebude to tím, že ty z toho šílíš, zatímco otec nikoliv? Ona to může být docela dobrá zábava, vytáčet matku (tím spíš, když je matka zahnaná do kouta svými vlastními představami o tom, jak by měla vychovávat a jak ne).
Epepe 89236
22.7.2013 19:59:45
No právě že ne, proto taky nechápu tuhle diskuzi. Aplikovat metodu přirozených následků na vši mně tedy ještě nenapadlo.
Vanda.w 138093
22.7.2013 17:55:19
Yuki,to je naprosto stejný! S tím jídlem,jak kdybys vyprávěla náš příběh,já už z toho šílím,nakonec řeknu,at si vezme co chce a odejdu do jiné místnosti. Někdy přijde za mnou,beze slova jdu zase jinam. Většinou si pak něco po nějaké době trucování jde vzít. Hlavně je zajímavé,že jinde to nedělá, u tatínka je fakt dost často a tam je to v klidu,mluvíme o tom spolu.
Líza 17721
22.7.2013 17:29:22
Jejdo, to je prostě život. Já schválně neudělala spoustu věcí, přesto je musím řešit. A i dítě musí řešit věci, který se staly.
a je to? 72327
22.7.2013 16:20:42
Jako to vám připadá fakt normální řešit každej prd stylem Brandona Walshe "pojďme si o tom promluvit"?

~t~~t~~t~~t~~t~

fisperanda 60761
22.7.2013 15:21:34
Přesně tak. Já bych nakonec i ten strojek použila.
Nepochybně by mi to usnadnilo práci při dalších šprajcech, aby viděla, že se s ničím párat nebudu.
Nakonec bych vysekla bonbot "každý svýho štěstí strůjcem."
Já mám jenom jedny nervy.
Tante Ema 107184
22.7.2013 14:36:33
V dlouhodobější perspektivě můžeš řešit, proč tolik vyšiluje, hledat příčinu.
Akutně to jestli se chce nebo nechce odvšivt není předmětem diskuse. A vybírání hnid nebolí, to je blbost. Pokud jí je nevybíráš i s postiženým vlasem.
Vanda.w 138093
22.7.2013 14:33:50
Vando, naše starší měla kolem pěti let fakt úžasné období. například se zeptala :"Mami, mám si vzít triko s krátkým nebo dlouhým rukávem?" Já na to:" Vem si s dlouhým, venku je dneska zima." Následoval řev, že chtěla triko s krátkým rukávem. A tak to probíhalo x-krát za den. Nakonec tenkrát odjela na týden k babičce, asi si od nás odpočinula a my od ní a situce se tak nějak sama zklidnila.

Tak to dobře znám, i ted v těch osmi letech. není to sice xkrát za den,ale vyskytuje se to hojně...ptá se,a moje odpověď není nikdy správná. Už se s ní do takových rozhovorům snažím nenechat zatáhnout.
[<<Předchozích 880] Názory 881890 z 8637  [Dalších 7747 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.