Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Xantipa. | 34439 |
|
|
22.7.2013 13:50:01
Tak nejspíš ty šprajcy umím řešit, když si kvůli nim nemusím dovolenou brát
![]() Nevím, jak to znovu napsat - když dítě učíš od mala pociťovat důsledky jeho rozhodnutí, tak dítě si v klidu dokáže spočítat, o co tam půjde a je ochotno se podvolit i tomu, z čeho není na větvi. |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
22.7.2013 13:49:45
konkrétně tady jede dítě k babičce, takže určitě může baička pomoct a umývat hlavu a balit a já nevím co, jenže to by si slečna musela dát říct, že musí a jiná cesta není
jiná situace je s táborem, školou v přírodě, cizím člověkem, ale pořád jde o to, že v této situaci si dítě nemůže říct, že nechce problém řešit, ale že ho řešit prostě a jednoduše MUSÍ, nastupuje tu autorita rodičů, kteří rozhodnou a dítě může maximálně vybrat jedno z nabízených řešení (případně taky některý navrhnout, ale zase je na rodičích, jestli to schválí nebo ne) |
| Xantipa. | 34439 |
|
|
22.7.2013 13:48:05
Jo, to se musí i tak, ale nemusí teď hned, může klidně později, až se dítě uklidní - o tom to je. Že s dítětem zbytečně bojuješ, když za chvíli to půjde bez boje.
|
| Xantipa. | 34439 |
|
|
22.7.2013 13:47:05
Já už nevím, jak to bylo v návodech - dlouho jsme ten problém řešit nemuseli. Ale mylo se nějak často, snad ráno, pak večer, po mytí zábaly - a nevybírala jsem taky hned, protože jsem musela být v práci. Děti byly doma, ráno jsem umyla hlavy, dala zábaly, instrukce, co dál a musely čekat, až se vrátím, večer znovu, náladu na vybírání jsem neměla, neb jsem povlíkala a desinfikovala a vybírání šlo na řadu až druhý den, kdy jsem měla čas. A nic se nerozjelo.
|
|
|
22.7.2013 13:46:16
jenže to, že by nejel nevyřeší problém, ty mrchy musí pryč, zavšivený dítě nechci ani doma, takže tam je jedno, jestli má někam jet nebo být doma, prostě MUSÍ odvšivit, bez ohledu na další akce, omezuje tím totiž když ne babičku a další děti, tak mě a moji snahu mít doma čisto bez parazitů
|
| Lassiesevrací | 134328 |
|
22.7.2013 13:44:26
A rodič si bude brát kvůli tomu volno... To ti nebude stačit dovolená, když kvůli každému šprajcu budeš s dítětem doma.
|
| Xantipa. | 34439 |
|
|
22.7.2013 13:43:12
Tak vychovávat bez mantinelů nejde. Mantinely má, ale když to prostě nejde, tak to nejde - nechceš držet při vybírání hnid, jet nemůžeš, bohužel - a nejel by.
|
|
|
22.7.2013 13:43:07
Xantipo, to je přesně jako u nás, nejstarší by rád byl dospělý a řešil by za mladší bráchy a pořád mu musím připomínat, že oni se rozhodují sami a nebo za ně rozhoduju já, ale pořád tam právě zůstávám já jako ten, kdo má hlavní slovo a v RaR mám často pocit, že tam ta dospělá autorita chybí, že děti mají příliš volnosti a neumí se zorientovat, potřebují mít volnost, ale přiměřenou svým schopnostem a ne úplnou
|
| Líza | 17721 |
|
|
22.7.2013 13:42:01
ONo se to den po. Vlastní zkušenost. Jeden den může při dobrým kvalitním zavšivení znamenat desítky novejch vší.
|
| Xantipa. | 34439 |
|
|
22.7.2013 13:41:10
Na - co si mám vzít na sebe, říkám - běž ven a podívej se, jak je venku. max. doporučím třeba mikinu, pokud si ji nevezme, má smolíka, já mrznout nebudu. No a kartáček s hvězdičkama - vím, že to je nadsázka, tak těmto diskuzím se vyhýbám od malička tak, že nechodím s dětmi nakupovat - nemám na tyhle hrátky náladu a čas a není nutný to řešit.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.