| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 910] Názory 911920 z 8637  [Dalších 7717 >>]
Yuki 00,03,07 49504
22.7.2013 13:40:00
jsou prostě období v životě, kdy člověk nechce mít zodpovědnost ani za tu barvu trička, a u dětí to může přijít v době, kdy přijde nějaká fáze vývoje, kdy mají velkou potřebu energie a myšlení (nebo čeho vlastně) na vývoj, růst, hormonální bouře a nevím co ještě a pak je jim líp, když nemusí rozhodovat absolutně o ničem

ale neznamená to, že toto období proběhne u všech stejně intenzivně, někdo bude mít problém vybrat si jídlo, jiný zábavu a jiný zvládne poradit si se vším, ale tím je právě zajímavá výchova víc dětí najednou, že každý má jiný potřeby, jiný reakce, jinou míru odolnosti ke stresu a k únavě

můj nejstarší , když má radost, je na přetržení, nesnesitelný, ale učí se s tím fungovat, vyspívá, je to čím dál lepší, ale od malinka jsme věděli, že když bude mít radost, bude zle :)))
prostřední je šmrncnutý AS, taky zajímavý reakce, a malý je z kojeňáku, tam se i po letech nestačíme divit, co všechno v něm je, právě ten měl problém s rozhodováním, ten nám dal nejvíc práce, teď už zná mantinely a my můžeme i jemu dát volnost, nenazvala bych to přímo RaR, ale asi se výchovou tomuto blíýžímr, ale přesto ty mantinely máme a pomalu je rozšiřujeme s přibývajícími schopnostmi a zkušenostmi dětí a stím, jak oni sami dokážou reagovat
Xantipa. 34439
22.7.2013 13:38:56
Senedro - proboha - tak jestli řešíš tohle, tak proč dáváš dítěti vybrat? Dej mu něco a ono bude spokojené.
Já mluvím o těch, které si vybrat umějí. Proč bych se měla ptát - jestli chce ten nebo ten ručník - když se někam balí, řeknu - připrav si věci a kam nedosáhneš, to dořešíme spolu. Takhle to dělám s dětmi od malička. Každý si připraví svoje věci podle toho, co si myslí, že potřebuje. Pak sednu s dítětem a jedeme - takže ráno vstanu a ....... kolik ponožek budeš potřebovat, bude hezky, jaký věci, bude zima, jaký věci, bude pršet - co si pak vezmeš, až zmokneš.
Ručník - chceš tenhle? Poznáš si ho mezi ostatními dětmi? Hrneček - poznáš ho?
A když mi chtěla dcera pomoci, že zabalí mladšímu věci do tašky, tak byl hysterák a mami, ať jde pryč - protože ona chtěla synovi diktovat, co má a nemá mít s sebou stylem - tohle tričko ne, vezmi si tohle apod. Jako kdyby to nebylo jedno, ona nemůže pochopit, že do toho jí kecat nebude a dost čuměla, když jsem jí přebrala její věci s tím, že si vezme jiný. Mami, to nemůžeš, já jsem dospělá. A říkám jí - no a? Co tě opravňuje mu určovat, co si vezme, když ty sama to nesnášíš.
Inka
  • 
22.7.2013 13:37:01
Zrovna ten týden co jsme sami doma, jsme měli naplánováno několik akcí a babička si třeba brala dovolenou. A zůstat doma z práce kvůli vzteklounovi by se asi v době dovolených taky nehodilo.
Senedra 14756
22.7.2013 13:36:57
Xantipo, jestli reaguješ na mě - tak barva trika mi byla totálně u zadele, maximálně poznemenám něco o tom, jestli se dceři opravdu líbí barevná kombinace. Šlo čistě o to, že se mě ptala, jestli je venku teplo nebo zima a podle toho se oblíkla. A s těmi jogurty to bylo podobně jak píše Yuki - v době zasekávání byla dcera ochotná se rozbrečet v obchodě, kde si vybírala mezi 7 kartáčky na zuby, že zrovna nemají fialový s hvězdičkami...
Ivka3 115865
22.7.2013 13:36:15
A ještě prvňáček...no teď se tomu taky smějeme, ale v té době jsem z toho dostala opravdu strach, když jsem zažila, jak takové nevinné podvádění může dojít daleko.
Xantipa. 34439
22.7.2013 13:32:51
S tím nesouhlasím. Proč by si dítě nedokázalo samo vybrat barvu trička?
Senedra 14756
22.7.2013 13:31:54
Xantipo, věř mi, že tohle dítě by v té škole jukalo a to velmi...

A s tím jogurtem to byl jen příklad, prostě na dceři poznám, kdy " začíná vytvářet problém". To i kdybych se jí zeptala na to, jakou barvu ručníku chce nebo na jakoukoli jinou kravinu, tak nic nebude z principu dobře.

Vando, naše starší měla kolem pěti let fakt úžasné období. například se zeptala :"Mami, mám si vzít triko s krátkým nebo dlouhým rukávem?" Já na to:" Vem si s dlouhým, venku je dneska zima." Následoval řev, že chtěla triko s krátkým rukávem. A tak to probíhalo x-krát za den. Nakonec tenkrát odjela na týden k babičce, asi si od nás odpočinula a my od ní a situce se tak nějak sama zklidnila.
Xantipa. 34439
22.7.2013 13:31:47
Já nevím, moje děti byly zralé si od malička vybrat ze skříně oblečení. Jistě, pokud máš dítě, pro které je neřešitelný problém rozhodnout se, jestli chce jogurt jahodový a nebo meruňkový, dáš mu jeden a je po problému, nechce se rozhodovat. Moje děti se rozhodují rády samy, takže na ně funguje tohle, vzít z lednice jeden jogurt, protože jsem to řekla, tak si ho vezmeš, raději nebude jíst. A to je to, o čem mluvím. Za 8 let snad každý ví, jaké dítě má doma a co na něj platí a podle toho jedu ve všem.
Moje nesnáší diktát v ničem, rádi se samy rozhodují, no a některé děti se rády podřídí, protože neunesou rozhodování a důsledky z toho plynoucí, takže své chování přizpůsobím tomu kterému dítěti, ne?
Lassiesevrací 134328
22.7.2013 13:31:25
Následek jejího rozhodnutí by bylo přestěhovat jí do garáže nebo do stanu, aby vši nechytnul někdo jinej z rodiny.
Jako to vám připadá fakt normální řešit každej prd stylem Brandona Walshe "pojďme si o tom promluvit"? Odvšivit se musí. Já bych jí dala na výběr, buď přijme mou pomoc a nechá si vybrat hnidy, nebo půjde strojkem.
Yuki 00,03,07 49504
22.7.2013 13:31:15
nasekat na zadek nezabírá, to nedělám, přesto, že mám tři kluky, ruku mám neomlácenou :))
navíc u nás už začala puberta taky, ale i přes občasnou drzou poznámku nejstaršího a přes neustálý vztekací snahy nejmladšího mám pocit, že je to pohoda a čím dál víc volnosti pro všechny, nejen pro děti, ale i pro nás
[<<Předchozích 910] Názory 911920 z 8637  [Dalších 7717 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.