| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 920] Názory 921930 z 8637  [Dalších 7707 >>]
Yuki 00,03,07 49504
22.7.2013 13:28:50
no právě, jenže jsou takoví, kteří mají pocit, že od malinka může dítě samo rozhodovat o všem, já naopak vím, že do jistýho věku je potřeba za dítě rozhodnout i o té barvě trička
Xantipa. 34439
22.7.2013 13:28:06
YUKI - máš 3 děti, takže bys měla vědět, že do kolektivu smí dítě, které mělo vši, nejdřív po 3 dnech a pokud to např. nahlásíš na táboře, tak na těch 3 dnech trvají. Někdy jsou vstřícní a vezmou takové dítě a to dítě má extra péči. Ale i tak takové dítě má extra péči, protože ani po 3 dnech nezaručíš, že mu v těch vlasech něco nezůstalo.
No a jak pisatelka píše, že se zachovalo osmileté dítě - tak to si troufám říct, že problém musel být už i dřív, jen se to neřešilo a teď se to vyřešit potřebuje. A to je to, o čem mluvím. Vychováváme od malička, tak pak vím, co a jak dělat v osmi letech. Co bude dělat ve třinácti? Když se dítě může sebrat a odejít bez zprávy z domu?
Prostě od malička se připravuju na ty vzdory, seknoucího se puberťáka nezkrotíš, musíš se s ním jedině dohodnout, protože moc pák už na něj nemáš.
Yuki 00,03,07 49504
22.7.2013 13:27:20
jogurt v lednici může být neřešitelný problém, kdo nezažil, nechápe, taky jsem si to neuměl představit

řev, prootže se nedokázal rozhodnout, jestli meruňkový a nebo jahodový, fakt to neuměl, takže jsem se na to přestala ptát a prostě jsem jeden vyndala a hotovo, nebyl důvd k diskusi ani hysterčení, časem se naučil si to rozmyslet v klidu, ale tenkrát ještě neměl asi dost zrallý myšlení, tak proč ho do toho nutit?
a nepomohlo ani nechat to na něm, byly mu tři a dokázal by z řevu napřed usnout a pak pokračovat, protože se rozhodnout neuměl ani za delší čas a v klidu
Senedra 14756
22.7.2013 13:26:02
Xantipo, a co když babička bydlí 300 kilometrů daleko a dovézt k ní dítě znamená vzít si celý den dovolenou?

Asi jako nenechám dítě v mrazech lítat venku bez bot ( no tak bude nemocné, no, pocítí přirozený důsledek), tak ho prostě buď odešlu k babičce v domluveném termínu. Prostě tak to je nastavené u nás.
Epepe 89236
22.7.2013 13:25:40
Mně někdo nastříkat Difusil do hlavy, tak pobleju celý byt, takže tvou dceru chápu.

Ona si ty vši pořídila schválně? Nebo proč by za to měla nést následky?
Vanda.w 138093
22.7.2013 13:24:37
Yuki,

kdyby zabralo nasekání na zadek, udělám to....ale u nás, zdá se, že vše vede k pláči, někdy potažmo k hysteráku.
Přitom to donedávna byla taková hodná holčička.

Chtěla jsem najít nějaký způsob,jak dohody docílit bez pláče a scének. Ale asi to nejde.

Nemusíme mluvit o vších. Dá se to aplikovat i na úklid pokojíčku.

Xantipa. 34439
22.7.2013 13:24:04
Srovnáváš nesrovnatelný, jsem přesvědčená, že i tohle dítě by ve škole ani nemuklo.~;)
A jsme u toho respektování - pokud je dítě od malička zvyklé na to, že nese důsledky svého chování, tak ví, že nad zásadními věcmi se nediskutuje, protože je mu jasný, že nikdy netrvám na nezávažných věcech, že na těch je možný se dohodnout.
Ale když rodiče trvají i pomalu na barvě trička, které si dítě musí vzít, tak se pak nemohou divit, že dítě nerozlišuje a když může, tak se šprajcne.
Ono je to právě o tom, že se vychovává od malička a ne od x let.
Yuki 00,03,07 49504
22.7.2013 13:23:43
myslíš, že když nepojede k babičce teĎ ,ale za dva dny, že si z toho něco moc vezme? příště se pojede s jinou skupinou a nepojede kvůli ní nikdo, to jsou teprve ty důsledky, ale ty se týkají i jiných, nejen jí samotné

a nakonec co ty víš, jestli nemá babička v plánu nějakou akci, kde chce mít děti všechny? bude to pak trest pro babičku a třeba i pro ostatní děti, protože třeba nepůjdou někam, a za dva dny už je pozdě, i to se stává, a to jsou pak ty omezení pro ostatní, který mám na mysli, chybí tu respekt k ostatním "účastníkům zájezdu"
Xantipa. 34439
22.7.2013 13:21:14
Promiň - ale vem si v lednici jogurt. Ten nechci. Pak řeknu jediný - tak se mě neptej a vem si, co chceš.~;)
Yuki 00,03,07 49504
22.7.2013 13:21:10
pokud ti takto bude řvát jednou pro vši, příště třeba proto, že nechce antibiotika, fakt si můžeš dovolit kdykoliv počkat, až dítě samo k něčemu dospěje? já ne

kde počkat můžu, mají kluci absolutní volnost, mají jí víc než dost, ale jakmile přkročí hranice nebo vidím jediný správný řešení situace, tak se nediskutuje - stejně jako já v autě nemůžu diskutovat o pravidlech, aspoň budou vědět, že nějaká pravidla jsou a ta musí respektovat, naučí se to už jako malí

umíš si představit takový dítě ve škole, kde je takových dětí 30 ve třídě? to by se pořád jen čekalo, až se někdo rozhodne, co a jak bude dělat, jak se bude chovat, to přece nejde, pravidla být musí, neříkám, že mají být děti jak robotci, ale taky nesmí být zvyklí diskutovat pořád o všem, chce to najít zdravou mez a ta mi tady v tomto případě nějak uniká
[<<Předchozích 920] Názory 921930 z 8637  [Dalších 7707 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.