| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
10.4.2023 17:08:36
Takže to vymyslela prababička
![]() |
| Anthea | 47738 |
|
|
10.4.2023 16:54:57
Ne pstruha, ale pstruhové
|
| Anthea | 47738 |
|
|
10.4.2023 16:53:58
Tak hlásím, že jsem byla vyšluhána. Ne, vážně, nic jsem si nevymyslela, u nás v rodině se mrskání tak říká.
Jinak jsme před hodinou přijeli z hřbitova. Co je nemilé je, že dcera má rýmu a teď se k ní přidal i muž. Doufám, že neodpadnou, dcera má koncem týdne přijímačky. Predpoved pocasi taky nemilá a to chtěl muź v týdnu sekat trávu rodičům na baráku a v neděli na zahájení pstruha sezóny lovit. No, tak uvidíme, jak plány vyjdou. |
| TaJ | 81121 |
|
|
10.4.2023 16:44:31
Stará huso, syn právě taky odmítal kohokoli "bít" pomlázkou... O Mikuláši věděl, že je to jenom jako, to jsme mu říkali od začátku. A na Ježíška věřil (nebo chtěl věřit) dlouho, i když zase, my to měli tak, že něco nosí Ježíšek a něco si dávají pro radost lidi navzájem, takže věděl, že jsou dárky i od nás. Ale přesto si dlouho držel takové to kouzlo kolem Ježíška, vymýšlel, jak asi vypadá, psal mu dopis a chodil se koukat, jestli zmizel, chodil mu otvírat okno, než jsme šli večeřet, aby se Ježíšek dostal s dárky dovnitř a tak...bylo to hezké období, postupně to nějak nenásilně vyprchalo, bez nějakých zklamání a nařčení, že jsme mu lhali...vlastně ani nevím, kdy to přišlo. Teprve loni jsme měli stromeček dole, kde i večeříme a dávali jsme tam dárky zcela neutajeně
![]() |
| Silvie+dva kluci | 103202 |
|
|
10.4.2023 16:40:33
U nás (Jižní Morava) se mrskut drží. Starší syn (22 let) vyrazil s partou asi deseti kamarádů ke kamarádkám v okolních dědinách už ráno, zatím se nevrátil. Mladší šel taky s kamarády, máme sladkostí a vajec na rozdávání. Vymrskali mě hned ráno, ještě v posteli. Z okna jsem viděla chodit hodně děcek.
|
| Dari79 | 114243 |
|
10.4.2023 16:37:01
Od rodiny a jsme otevření i cizím, ale moc jich nechodí. Letos přišlo 8 "cizích" kluků.
Měli jsme uvařených-obarvených 10 vajíček, zbyly 4. Kupované sladkosti se rozdaly všechny. U nás jsou "povinně" i chlebíčky, měli jsme i koláčky (domácí). Kluci byli, vlastnoručně si upletli pomlázky, donesli si plné košíčky, nacpali se chlebíčkama a perníčkama... Pro malé holky z rodiny bylo včera i cesta za pokladem s nadílkou schovanou na zahradě. Víkend náročný, konečně je klid . |
| Stará husa | 154854 |
|
10.4.2023 16:22:33
Syn, když byl malý, tak mu babička chtěla vnutit pomlázku, ale on dostal strašný záchvat vzteku a řval, že on nikoho bít nebude a říkat u toho hloupé básničky taky ne. A když byl větší, tak ho kamarádka, která měla tehdy malou dcerku, se kterou si syn jinak moc rád hrál, pozvala, ať přijde na koledu, ale naštvaně to odmítl. On je vůbec svéráz. Když mu byly asi 4 roky, udělal nám strašnou scénu kvůli Mikuláši, že je to podvod a že my mu lžeme. Na Ježíška taky nikdy nevěřil, ale to asi ve 2-3 letech viděl babičku, jak dává dárky pod stromeček, takže mu to docvaklo. Ale odmítal si na Ježíška hrát, prostě dárky dávali rodiče a prarodiče.
|
| Termix | 105545 |
|
|
10.4.2023 16:17:34
Nemyslím si, že si to vymyslela. Mohou to používat v rodině a prostě tomu tak říkají. Jsem původně ze severní Moravy a tam i v rámci jedné vesnice byly různé výrazy.
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
10.4.2023 16:04:34
Já jich udělala 6, 2 udala, asi tucet mi jich dotáhli mužští (teda dcerka vyrazila s nima) domů. K tomu 2 mísy sladkostí. Mladší je na čokoládové dietě
. Počasí se dnes umoudřilo a je pěkně. Syn se letos pokusil o svou první pomlázku, musím mu ten prvovýtvor ještě zvěčnit Poznali jsme nově přistěhovalé. |
| TaJ | 81121 |
|
|
10.4.2023 15:50:54
Buřte, nám třeba to koledování nic moc neříká. Vyrostli jsme všichni v Praze a tady se to asi zase až tak moc nedrží, aspoň co se pamatuju z dětství, tak jsme nechodili po panelákách koledovat a tady co bydlíme, tak v okolí ani téměř nejsou podobně staré děti, spolužáci bydlí všichni daleko, jsou tu okolo buď o dost starší děti a nebo zase batolata. Navíc syn odmalička odmítá kohokoli jakkoli šlehat pomlázkou, nebo recitovat básničky, aby za to něco dostal, nikdy mu to nedávalo smysl, zkusili jsme to párkrát u sousedů, když byl menší, ale nefungovalo to. A tady ani skoro nikdo nechodí, koukala jsem, že hodně lidí odjelo na prázdniny pryč, jak bylo tolik dní v kuse volno. I kdyby náhodou někdo přišel, tak se na nás nedozvoní, nemáme na brance zvonek a dneska jsme vstávali asi v 10, syn snad až v půl dvanácté
. Vajíčka jsme vůbec nevařili, ani nebarvili žádná, nadílku syn hledal ještě předloni po zahradě, loni už prohlásil, že už ne, tak mu nadílku zajíček nechal za oknem. Jinak si Velikonoce užíváme, máme tu doma spoustu jarních kytiček, mazanec, beránka, nádivku...dneska svítí sluníčko a je celkem teplo, tak jsme i něco udělali na zahrádce...prostě jaro ![]() |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.