| evule |
| • |
17.7.2011 13:38:06
Jani já byla na operaci s kýlou před 10měsíci,před 14dny mi boulička opět vylezla :-(
U doktora jsem ještě nebyla ale druhé operaci se asi také nevyhnu. |
| ivysek | 18187 |
|
|
1.5.2011 19:09:28
Byla tady otázka, jak vlastně ta pupeční kýla vypadá. Z pohledu laika je to obrácený pupík. Jizva zahojená ven. Boulička na pupíčku.
Já jsem se s tím setkala jedinkrát v životě, bylo mi asi 6 let a od té doby jsem rozlišovala pupíky "dovnitř" a "ven". Když se mi narodila dcera (druhé dítě), měla od narození pupík ven. Nepřipadalo mi to divné a ani nikdo z doktorů mi nikdy neřekl, že se jedná o kýlu. Až teď, v jejích třech letech, na pohotovosti (snědla střípky skla z rozbité skleničky marmelády) mi při kontrole doktorka říká... tak s tím sklem je to v pořádku, a tu pupeční kýlu chcete operovat hned?!? Otevřela jsem pusu a koukala jako blázen. Jakou kýlu?? Vždyť mi doteď nikdo z doktorů nic neřekl, a že jich Zuzku už pár prohlídlo!!! Takže shrnu informace od doktorky z Bulovky: Vzácný stav uskřinutí kýly znamená, že boulička na pupíku zčervená, je bolestivá, nejde zamáčknout. Je nutná OKAMŽITÁ hospitalizace a operace do 4 hodin! Přehlédnout to nelze, je to velmi bolestivé, dítě pláče. Do 6 let je čas kýlu operovat, do té doby nemusí mít dítě žádná omezení. |
| Jana a Petříček | 110706 |
|
|
27.4.2011 11:29:11
Prosim Vás chtěla bych se zeptat, syn má 2 roky a 8 měsíců a má tříselní kýlu, jak dlouho budeme v nemocnici? Nástup jsme měli už dávno, ale teď kolem 16 ještě nám dají vědět. Je hodně divoký bojím se jak bude na to reagovat , prý děti si to hned vytrhávají a toho se moc bojím, že kapačku a vše bude sundávat
. Prosím Vás má někdo s tím zkušenost a jak dlouho tam budeme, budou mu dělat tříselní kýlu a uzavírat i nějakou cestičku mezi varlátky co se mu sama neuzavřela . Moc děkuji za radu jak to vše je Jana![]() |
| Jana K. | 117475 |
|
|
13.4.2011 13:54:50
Pupeční kýla u dospělých!!!
Hezký den všem, před necelými 2 měs. jsem podstoupila operaci pup. kýly, nebyla nijak veliká asi tak 2-3 cm, operace proběhla bez problémů, měla jsem 4 stehy a byla prováděna norm. řezem. Dnes jsem byla na kontrole u prak. lékaře a ten mi oznámil, že mám kýlu znova nebo, že tam prostě ještě malý kousek je!! Myslela jsem, že asi omdlím, představa, že zase budu vše podstupovat znovu je děsivá!!! Ptala jsem se jestli mi to třeba samo nějak nezmizí, Dr. mi řekl, že se to samo neztratí a musím znovu na operaci!!! Přitom jsem se hlídala a nic těžkého jsem netahala a snažila se odpočívat!!! Jak je to možné??? Máte někdo podobné zkušenosti??? ![]() |
| Jana K. | 117475 |
|
|
6.4.2011 11:49:57
Hezký den všem, před necelými 2 měs. jsem podstoupila operaci pup. kýly, nebyla nijak veliká asi tak 2-3 cm, operace proběhla bez problémů, měla jsem 4 stehy a byla prováděna norm. řezem. Dnes jsem byla na kontrole u prak. lékaře a ten mi oznámil, že mám kýlu znova nebo, že tam prostě ještě malý kousek je!! Myslela jsem, že asi omdlím, představa, že zase budu vše podstupovat znovu je děsivá!!! Ptala jsem se jestli mi to třeba samo nějak nezmizí, Dr. mi řekl, že se to samo neztratí a musím znovu na operaci!!! Přitom jsem se hlídala a nic těžkého jsem netahala a snažila se odpočívat!!! Jak je to možné??? Máte někdo podobné zkušenosti???
![]() |
| Zuzka |
| • |
5.4.2011 17:51:09
Ahoj, mám dvojčata - kluky - 3 měsíce. Před měsícem se objevila tříselní kýla u obou. Objednali nás na operaci za 3 týdny poté, takže jsme čekali. Děsila jsem se stejně jako ty, že uskřinutí prostě nepoznám. Jednoho dne Jiřík strašně brečel - úplně jiný pláč než jindy, tak jsem mu na kýlu koukla a byla dost tvrdá, tak jsme vyjeli na pohotovost a opravdu to uskřinuté bylo. Doktor mu to ale zamáčkl zpět a poslal nás domů. 3 dny nato začal úplně stejně brečet Honzík, takže se stačilo podívat, máčknout si a zjistit, že kýla je opět tvrdá. Samozřejmě jsem se bála jakkoliv s tím manipulovat a mačkat na to víc, tak jsme jeli opět na pohotovost a kýla již zamáčknout nešla. Honzík šel tedy akutně na operaci. Když mi ho po zákroku dovezli na pokoj, volal manžel, že Jiřík neskutečně pláče a kýlu má tvrdou, že ho veze za námi. A skutečně - i Jiříkovi uskřinula a šel na akutní operaci 5 hodin po Honzíkovi. Musím říct, že takové zážitky bych opravdu nikomu nepřála, tak být tebou - histerka nehisterka, jela bych s každým špatným prdem. Zažila jsem to třikrát a kdyby mi ještě někdy doktor řekl, že operace bude buhvíkdy, tak tam spustím rambajz, že chci OKAMŽITĚ. Pokud bys ještě chtěla něco vědět, písni mi klidně na mail a držím palce, ať vás vezmou co nejdřív. To čekání ti vážně nezávidím!!! Zuzka
|
| Zuza |
| • |
4.4.2011 13:08:30
Ahoj,
v Mladej Boleslavi - myslím, že Pírkovo sanatorium (bylo soukromé). Nepamatuji si, co jsem platila, ale téměř nic. Ráno mne přijali, druhý den ráno pustili. Operace byla klasickým řezem v pupíku, vidět v podstatě není. |
| susu |
| • |
4.4.2011 9:42:34
Normálně v Brně Bohunicích, jak to dělali nevím, mám jen mini jizvičku kolem pupíku. Operovali mě v pátek, v neděli jsem šla domů.
|
| Terka a Martínek, 9.1.2005 | 30052 |
|
|
4.4.2011 9:31:23
Zajímalo by mne totéž, já mám ještě kýlu spojenou s rozestupem břišního svalstva a lékařka mne přemlouvá k celkové plastice
![]() |
| Koloběžka 1. | 102174 |
|
|
4.4.2011 8:16:29
Prosím o zkušenosti z operace pupeční kýly. Jedná se mi o informace zda jste byly operovány laparoskopicky nebo klasickým řezem (jak velkým, kolik stehů), v které nemocnici nebo privátním zařízení. V případě privátního zařízení jaká byla cena a zároveň vaše spokojenost, kolik dnů trvala hospitalizace.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.