| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Zvířátka - ostatní

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 7353  [Dalších 7193 >>]
P.T. Cruiser 139258
4.4.2023 9:07:31
Koníčku, připadalo mi jako bych to psala já :-).
Koníček mořský 156666
4.4.2023 8:25:19
Já mám čtvrtého životního psa. Je mu třináct let - zatím je zdravý, veselý, aktivní a životaschopný. Před tím se ti psi také dožili dvanácti let bez nějakých zdravotních problémů a pak prostě umřeli. Nepočítám nějaký ten průjem, zánět ucha, močáku, stržený dráp - to bylo za pár dní vždy vyléčeno, k doktorovi jsme jezdili jen na očkování. Na všechny psy jsem měla zatím fakt štěstí, byli zdraví.
Pak jsem měla různé zebřičky, andulky, křečky, morčata, králíky... No a všechno to nějak žilo až do smrti.
Nedávno mi umřel třináct a půl kocourek - ten občas měl taky nějaký absces asi od kousnutí, zánět v oku, takže párkrát antibiotika, mast...Ale jinak dobrý, poslední dobou hubnul, a pak si lehnul a umřel.
Králík měl zánět v oku, nešlo to vyléčit , tak jsme ho zabili a snědli. Slepice jsme teď taky zrovna zabili a postupně je sníme.
Momentálně mám nové slepice, nového králíka, nového kocoura a starého psa. Bez zvířat je méně starostí, ale taky méně radostí. Ráda se o ně starám, mám ráda jejich společnost, jejich příchylnost, mám je ráda kolem sebe. No a občas s nima dojdu k doktorovi. Nebo je zabiju a sním.
Ale musím zaklepat, že na zvířata, která se zabít a sníst nedají mám štěstí, a mají u mě hezký a dlouhý život ve zdraví a pohodě.
Martina, 2 kluci 15942
3.4.2023 20:50:36
Kat, právě na ty pozdní schovaný hnisy pod kůží si od té doby dáváme hodně pozor. Nevěřila bych, s čím v těle může zvíře existovat, chudák. Takže když další kocour měl bulku na ocase, hned jel k veterinářce, nařízla, čistila, atb a pod. Už měl i teplotu. Po týdnu úplně ok.
Dřív bych to odmávla, že nějakou pidi bulku nebudu řešit, že to zvládne sám, když jinak vypadá ok.
Jo a teď naposledy kočka, kvičela, když jsme ji zvedali, vyhýbal se nám, na rtg břicho plný plynu, nikdo neví, proč. Dostala atb, že asi zánět, naštěstí to zabralo. Ale stejně nikdo neví, co to bylo.
Oni to mají jako já - v šestnácti jsem přestala chodit, hýbat rukama, po těle mi praskaly, žilky...po dvou měsících to přešlo a už se nedozvím, co to bylo:-)
Fern 155759
3.4.2023 20:41:09
A nestyska se ti po tom 4nohem spolecnikovi?

Nam dela psisko i takovou spolecnost,ze nejsme jen sami dva v baraku.A v lete na zahrade,kdyz sedime na terase trebas, tak je to velmi mila spolecnost; az ale odejde do psiho nebe,pocitame ze nam bude tak kolem 65,tak uz si dalsiho porizovat nebudem a mam obavu,ze to tu bude pak najednou takove prazdne a nanicovate,byt nekdy zas to psisko cloveka docela vytoci.
foxina 92717
3.4.2023 20:30:21
Fenka kokršpaněla (jsou velmi záživní) sežrala syrové kynuté těsto. Celou noc se s ní muselo chodit, aby z ní ten nahromaděný plyn vycházel. Dopadlo to naštěstí dobře ~;((
K_at 121378
3.4.2023 19:36:37
Martino, ty vado. To jste dobří. Tohle bych asi nezvládla. jinak přesně, kocour naraženou přední nohu. asi 3 dny pajdal. dobrý. za několik týdnů díra na rameni o velikosti cca 20koruny. Ale tam to šlo hladce hojit.
To jsou teda story....
Kaipa 98564
3.4.2023 19:16:20
"Jsem se právě vrátila se psem od veterináře se zánětem ucha"
Kdo má ten zánět? Ty, pes nebo veterinář?~;)
Jak už někdo psal, zvířata mám ráda, ale žádná nevlastním. Když odcházel pes, byla jsem z toho smutná a řekla jsem, že už nikdy víc. A to dodržuju.
Anthea 47738
3.4.2023 19:11:31
Kat, zmije ~8~
Martina, 2 kluci 15942
3.4.2023 18:57:13
Jeden kocour - v únoru kousanec do ocasu, rychlá rekonvalescence, všechno fajn. Po pár týdnech, se plížil po domě, nejedl, hubnul, schovával se do skříně,...já bych si nevšimla, pruhovaných máme 6. Ale syn je skvělej pozorovatel, hned ho jeli ukázat veterinářce. Ta si ho tam týden nechala, testy ukázaly selhání ledvin a další hrůzy, na kocourovi nic viditelného nebylo, nikde bolestivě nereagoval.Nejedl, nepil dál, všechno nitrozilne nebo stříkačku do tlamky. Na konci týdne volala, že ho zvedla, praskla mu u ocasu obří díra, vyvalil se hnis. Zašít to nešlo, ostříhávala mu postupně mrtvou tkáň, čistila,..pořád jedl jen přes stříkačku, nepil vůbec, měl vodu v infuzi.
Pak nám ho dala domů, že pro něj už víc udělat nemůže, v podstatě jsme se dohodly, že doma zkusíme zázrak. Prasklina 5 cm, viděla jsem mu pod páteř, děsný. Víkend plný čištění rány, neustálého mytí domu, prevlekani povlečení, nuceného pití a jídla ze stříkačky. Kluci pomáhali s držením, MM převlíkal a hladil. Přežil, po víkendu se poprvé najedl a napil. Teď je z něj kocouří obr, který nám neustále vyjadřuje lásku, vděk, je nejdobrotivější smečky.
Druhý kocour - taky nalezenec - od malička prudič, nedůtklivý i k lidem. Musel na amputaci ocasu, nekdo mu ublížil. Chronický zánět v uchu, brala jsem to tak. Pak to byl čím dál horší, výtok z ucha, chování,..Jeli jsme na kliniku na operaci ucha, měl tam obří polyp. Po operaci domů nemohl, krvácet a nešlo to zastavit, byl tam přes noc, pak dobrý. Při kontrole už u naší veterinářky nám říkala, že jí Dr. z kliniky volal, že je rád, že mu náš kocour nevykrvacel. Teď je milej, hodnej, kamarádí se s ostatními, asi ho to hodně trápilo.
Další a další...
K_at 121378
3.4.2023 18:19:14
Antheo, a zmiji zakousnutou do psího čumáku jsem zapomněla. ~b~
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 7353  [Dalších 7193 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.