| Martina Bergerová | 70170 |
|
7.1.2023 23:37:25
já to musím oživit
, dohledat Atlas, možná dát krmítko někam blíž k venkovní kameře, to bychom mohli sledovat i ze záznamu a zblízka, to by bylo super...Mě užilo spíš na budky než na krmítka, před lety jsou nakoupila několik najednou u p. Woithy z Liberce, je to vyslovený nadšenec, poslal mi k budkám nějaké dárky ze dřeva a poděkování, že myslíme na ptáčky ![]() |
| Mája+kluci 07, 11 | 95717 |
|
|
7.1.2023 23:10:45
Marťasíno, díky atlasu a dovzdělávání jsme teď táákhle chytří
Ale vážně, když jsme před lety krmítko pořizovali, tak jsme taky poznali jen ty nejznámější. Ale strašně nás to baví pozorovat, každý rok zkrmíme přes 30 kilo slunečnice a postupně jsme se opravdu s atlasem naučili poznávat nicméně třeba v letních druzích máme občas mezery, právě proto, že ti k nám na krmítko nezavítají a jak obrazí stromy a keře listím, tak už ty mršky nejsou skoro k zahlédnutí ![]() ![]() |
| Muumi | 41406 |
|
7.1.2023 23:02:11
My máme letos stehlíky hned od doby, kdy jsem začala v listopadu krmit. Nerozumím tomu, bývají až k jaru. Čížci jsou tu taky, na Štědrý den dáreček v podobě jednoho mlynaříka. A každý den v 11:30 chodí na svačinu káně, letos už 4. rok. Fascinuje mě, jak nás najde a jak dodržuje čas oběda:).
Ptáčků je teda samozřejmě míň, než když mrzlo, ale pořád hodně a hodně druhů. |
| Martina Bergerová | 70170 |
|
7.1.2023 22:53:11
"stehlíci se tuto zimu vůbec neukázali, ani čížci, dalsk tu byl jedinkrát asi před měsícem, přitom dřív to býval největší strávník
![]() Když mrzlo, zahlídla jsem párkrát zvonka, jednou jikavce a párkrát se objevili mlynaříci" Týjo, vy jste dobří, já tyhle ptáčky vůbec nepoznám, a to bych jako vesničan vědět měla, je to ostuda, asi vytáhnu Atlas ptáků ČR a dovzdělám se ![]() |
| Rodinová | 140078 |
|
|
7.1.2023 22:39:23
Ono je totiz teplo, co do vyskytu ptaku na krmitku.
Cizci a stehlici se u nas objevuji az pozdeji, zacatkem jara. |
| Mája+kluci 07, 11 | 95717 |
|
|
7.1.2023 22:20:04
My sčítáme už čtvrtým rokem, vždy jsme měli kvanta ptáků, třeba přes 20 různých druhů
ale letos je divný rok, třeba obligátní stehlíci se tuto zimu vůbec neukázali, ani čížci, dalsk tu byl jedinkrát asi před měsícem, přitom dřív to býval největší strávník ![]() Když mrzlo, zahlídla jsem párkrát zvonka, jednou jikavce a párkrát se objevili mlynaříci, ale teď od Vánoc skoro nic ani z běžných ptáků. Za dnešní sčítací hodinku mám 8 koňader, 1 modřinku, 2 pěnkavy a pár havranů, jinak nic ani mě to takhle moc nebaví, koukat do prázdného keře ![]() |
| Beat | 107867 |
|
|
7.1.2023 20:33:11
Moje nové krmitko ptáci proste ignorují. Naštvali mě..
![]() |
| ALL | 4469 |
|
|
7.1.2023 19:00:31
Tak co, počítali jste? Jak jste úspěšný? (Taky vás přitom popadá zvláštní ctižádost? 😉) Já začala sledovat kvůli strakapoudovi, který se objevil, ale jinak byla účast ptactva chabá. Až na pár sýkorek, obligátní straky a jednu hrdličku mne potěšila už jen červenka. Je teplo, tak nebyl o krmítko velký zájem... Zato lítal jakýsi hmyz, ale ten se asi nepočítá, co?
![]() |
| petluše | 39676 |
|
|
6.1.2023 21:02:31
Zítra se chystame
|
| Senedra | 14756 |
|
|
6.1.2023 18:28:04
Na poslední chvíli, ale kdyby se někdo chtěl zúčastnit, může tento víkend.
https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/ptaci-hodinka-2023-5plus2-pozorovani-ptaku.A230105_091002_hobby-mazlicci_bma |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.