| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Zvířátka - ostatní

(?)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 7353  [Dalších 7073 >>]
neznámá 91073
19.8.2022 13:27:57
Ježci mě štvou, psi kvuli nim vyvádějí a řvou, musím vstávat a odnášet je.
A jinde už jsem popisovala, jak nám jeden obří, zmutovaný ježek vyrostlý na psích granulí likvidoval slepice.

Letos mě překvapila veverka, těch je letos také mnoho, na jaře jsme pozorovali, jak vybírá ptačí hnízda a pojídá ptáčata. Asi hrdliček, což mi úplně líto nebylo, ten pták je škodolibí a vždy se vykadí tam kam nemá, myslím, že musí hodně mířit a přemýšlet, aby se naší velké zahradě trefil třeba na la lavičku.
Senedra 14756
19.8.2022 13:25:04
Ježci jsou výživní, pravidelně si myslím, že máme za plotem divočáky ~t~ jednou nás vzbudilo jen to, že dva šlapali po silnici ( ani ne přímo pod okny) a funěli. Vrabci hnízdící v okapu taky dokážou nadělat pěkný randál ~t~ Jednou jeden vrabeček propadl komínem do krbu. nejdřív jsem se vylekala, co to bouchá. Pak jsem otevřela dveře, vrabec vyletěl, oba jsme se lekli. Naštěstí vyletěl dveřmi ven, zrovna jsem je měla otevřené.
Yuki 00,03,07 49504
19.8.2022 13:22:49
ježek nám bydlí někde na zahradě a náš pes na něho štěká a strašně se rozčiluje, že se ježek nebojí, nereaguje, neutíká před ní :)))
Senedra 14756
19.8.2022 13:21:47
Před pár dny jsem sledovala Perseidy a společnost mi u toho dělal sousedův netopýr. Žije u sousedy na půdě už několik let, ale letos jsem ho ještě neviděla.
dnes jsem sledovala črstvě vylétlého čermáčka, jak se na naší zahradě učí létat.
Loni jsme sledovali hnízdo čmeláků. Udělali si ho v opuštěné díře ve sklace, trochu se propadla hlína, tak jsme nad hnízdo dali kousek kůry a občas jsme jí opatrně nadzvedli a sledovali.
Svého času na poli za naším pozemkem sídlil bažant. Fakt blbějšího ptáka pohledat ~t~ Z naší zahrádky si udělal salátový bar ( doslova - spásl saláty ze záhonku, nepohrdl ani zralým rybízem a ze země vyhrabal zasetý hrášek). Pravidelně létal na střechu zahradního domku a tam odpočíval. MM ho pak pozoroval přímo z okna zahrady.
Mezi keři máme dvě pítka pro ptáky, pozorujeme každý rok cvrkot - vrabci, kosové ( ti se rádi koupou), sojky, ba i strakapoud. Občas nám na zahradu přijetí špačci, konipáskové, sýkorky, vrabce máme v okapu, čermáčci hnízdí pod střechou garážového stání, sýkorky u zahradního domku. Každý rok necháváme za plotem pár větví, v těch se líbí ještěrkám. Méně nadšení jsme z hrabošů a krtků. Na levanduli a komuli Davidovu létá každý rok hodně motýlků, čmeláků a včel. A kytičky pozorujeme kontinuálně.
neznámá 91073
19.8.2022 13:19:26
Luňák nad námi kroužil loni, letos jsem ho neviděla.
Také jsem zkoumala, co je to za dravce.
A loni to lítal velký dravec s bílým ocasem, hádám orel mořský, letos také nelítá. Dost impozantní pták.
*Hany 30864
19.8.2022 13:15:28
Dnes se zase po delší době uráčily sýkorky a přiletěly se vykoupat a nažrat. A večer jsem viděla ježka. Zajíce vídám u tramvaje.

Luňák je především mrchožrout, ale jak je vidět, nepohrdne ani živou slípkou.
Jerry G. 159407
19.8.2022 13:07:30
Libiku,

Tvoje dilema chapu, ale treba ti nejaky stene "cvrnke cestou o nos". My jsme letos v lete hlidali psi smecku, bylo to fakt zabavny. Hlavne jak starsi "segra" hlida mladsiho brasku, aby mu nikdo neublizoval.
Yuki 00,03,07 49504
19.8.2022 13:07:01
Kat, chlubím se - dostal se :)
slíbila jsem info, asi nejen tobě, tak oznamuju

a už nebudu plevelit :)

já jsem se letos kochala hromadami břidlice, do kterých můj muž kopal velkou jámu na zhlaví studny
zítra se budu kochat zelení, která mi vylezla i přes to sucho na zahradě a na kterou jsem už měsíc neměla čas
před pár dny jsem měla blízké setkání se sršněm, vletěl mi za jízdy do auta

a skoro každý den se bavím tím, jak obrovský hejno špačků přelétává na sousedově zahradě z bezu na ořech a pak lítají všude kolem, a když přistávají, tak se vždycky třepe celý ten strom nebo keř, protože těch potvůrek jsou snad stovky
sousedům sezobali borůvky, nám kupodivu nešli ani na jahody, ani na maliny, o muchovník a rakytník se dělíme :))
já mám ráda i ty špačky, patří sem a radši mít aspoň ty špačky než vůbec žádný ptáčky. Máme tu ctehlíky, zvonky, zvonohlíky, vrabce, pěnkavy, rehky, dlasky.... a letos i vlaštovky nebo jiřičky, tak je to super, to tu máme i hmyz a z toho mám radost
holkamodroočka 156337
19.8.2022 12:49:44
~:-D~:-D
Rodinová 140078
19.8.2022 12:44:27
Lunaka cerveneho jsem uz parkrat videla krouzit, je to impozantni ptak a nasla jsem si ho v atlase ~:-D
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 7353  [Dalších 7073 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.