| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
5.10.2023 22:23:30
Čumčo, a takových podobných zkušeností bude...
Já jako dítě ležela v nemocnici na pokoji s Romkou. Výborně jsme vycházely. Vyprávěla o rodině, evidentně žili hodně jinak než my, bylo to pro mě zajímavé. Byla hodně emocionální, jinak prostě kamarádka jako jakákoliv jiná. Ale kontakt jeden na jednoho je jiný než kontakt s komunitou. |
| K_at | 121378 |
|
5.10.2023 22:23:03
Kosatko, a koupila jsi jim pizzu?
|
| K_at | 121378 |
|
5.10.2023 22:21:19
Ropucho, může. A tady to byl přímo záměr, řekla bych. Už kvůli sbírce.
Ale v tom případě to už není "jen" gesto. Ještě jinak, kdyby to bylo jenom to gesto, možná by mi to vlastně sedělo víc. |
| MaMar | 39162 |
|
|
5.10.2023 22:19:33
Mně už naopak dochází trpělivost chápat, proč v jednom kuse dochází k paušalizaci.
Dělat rovnítko mezi vyloučenou lokalitou, nepřizpůsobivými, asociály, apod. a Romy je prostě nesmyslné. Znám tolik úplně normálně žijících romských rodin, že mi to připadá strašně nespravedlivé a vůči mým romským přátelům a dětem hrozně urážlivé. Na druhou stranu si nemyslím, že by si zmíněná pizzerie zasloužila být označena za rasistickou, protože, pokud jsem dobře pochopila, co se stalo, nepřestali jezdit na sídliště Mojžíř kvůli Romům, ale kvůli většímu počtu agresivních asociálních obyvatel. Což je samozřejmě problém, který by bylo potřeba vyřešit, a to řešení není snadné, dovezená pizza tím řešením nebude, i když mě akce studentů nijak nepohoršuje. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
5.10.2023 22:18:48
Kat, web školy a FB by právě měly sloužit i studentům k jejich vlastním studentským aktivitám...
To by neměly být jen stránky k prezentaci školy a jejího managementu ![]() Přesto to stále jde chápat jako gesto těch studentů cílené k dětem z vyloučené lokality |
| kosatka2 | 89902 |
|
|
5.10.2023 22:18:19
Přesně tak, ať si to děcka vyzkoušej, od toho jsou mladý, někdy se to povede líp, někdy hůř, já takovejmle věcem fandim, i když bych osobně nepřispěla. Protože takhle se tvoří občan a zkušenost se získá (špatným) rozhodnutím, sedět doma na zadku umí každej.
(jo a mimochodem mám zkušenost, že jsem jedla někde na maloměstě pizzu, přišly romské děti a škemraly, jestli po mně můžou dojíst aspoň ty kůrky, co jsem nedojedla - nekecám!!!) |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
5.10.2023 22:13:33
Kat, no a proč by gesto dětí nemohlo zarezonovat na veřejnosti?
Hromada lidí se jim vysmála, protože to pojímají jako tady nick Byvala Radka, tu a tam někdo pochopil a podpořil. Studenti si vyzkoušeli aktivismus, spolupracovali s charitativní organizací, co je špatně? |
| Čumča. | 160024 |
|
|
5.10.2023 22:08:09
Ropucho, moje kamarádka je polocikánského původu, když byla těhotná, její partner s ní plánoval manželství, ale odmítal se setkat s kamarádčinou romskou maminkou
Ten kluk, co s ním chodila předtím, se k romskému původu její matky stavěl obdobně. Kamarádku to strašně trápilo.![]() Ta kamarádčina maminka byla zcela v pohodě, opradu dobře se o obě dcery starala. Taky u nich doma byla vždycky pohoda, taková prostě příjemná atmosféra ![]() Na druhou stranu, ano, ta maminka měla nějaké milence mimo manželský svazek No, to má spousta lidí. Nakonec se z města raději odstěhovala. Kamarádka taky. Ale martýrium s poloromským původem pokračovalo a gradovalo. |
| K_at | 121378 |
|
5.10.2023 22:03:41
Ropucho, ale tohle přece není jen gesto mezi dětmi. Ve chvíli, kdy se to stalo věcí veřejnou - web školy, socsítě, to přestalo být gestem mezi dětmi.
Navíc - s podporou velké organizace a velmi známým gymplem. Získalo to určitou váhu. A mohlo to mít váhu, zdá se, třeba větší. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
5.10.2023 21:56:58
možná to má svůj důvod a možná, že tu zkušenost byvalaradka nechce blíže říct (nedivím se jí)
nejsem tolik kritická, protože byvalaradka píše skoro vždy dost k věci ![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.