| Muumi | 41406 |
|
5.10.2023 10:55:02
Tak mně se hlavně nelíbí, že jménem studentů někdo psal na ten FB (studenti jistě nemají přístup ke školnímu profilu), ale když se to pak nehodilo, najednou škola začala dělat, že s tím vlastně nemá nic společného. Takže studenty podle všeho podrazili jejich vlastní učitelé a ředitelka (kteří jsou dospělí a měli jim poradit a pomoct, aby z toho neměli průser).
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
5.10.2023 10:44:22
"potíž je v tom, že to nepojali tak, že se složí z kapesného, ale de facto vyhlásili veřejnou sbírku. Což je poněkud problém"
To ano, v tom měli být adekvátně poučeni. To je problém v realizaci. |
| P.T. Cruiser | 139258 |
|
|
5.10.2023 10:42:19
Delete, to jsou zlatá slova... Já jsem z Duchcova a to co se stalo z mého města je naprostá katastrofa, jenže to vidíme jen my, kdo mají osobní zkušenost.
Nejsem a nebudu rasista, Romové žili v mém rodném městě už od konce čtyřicátých let po odsunu Němců, tvořících cca 50% původních obyvatel. Ale tenkrát se s nimi nebo vedle nich žít dalo, posledních víc než dvacet let to fakt nejde, strašně se změnili. Jako dítě jsem přestala chodit do hudebky, protože tenkrát byla v části města kde jich bylo víc a brali (a vzali) mi kytaru, pak už jsem se tam bála - hudebku časem přestěhovali. Desetiletému synovci v Teplicích vzali cca třeťáci z ruky hodinky a tenisovou raketu, atd. Nikdo z naší rodiny už tam nebydlí, (naštěstí jsme dům včas prodali), ale cestu na hřbitov za předky vždycky obrečím. Ale kdo to nezažil na vlastní kůži, neuvěří. Konec konců M. Kocáb blahé paměti chtěl jako ochránce lidských práv na čas bydlet v Mostě nebo Janově, ale po návštěvě lokality ho to přešlo. |
| Ina z Radešína | 148892 |
|
|
5.10.2023 10:09:13
Nemeli se skladat z kapesneho, meli si na to vydelat
. Treba vyrobou neceho, co prodaji na vanocnim jarmarku. Takto jen pouzili penize rodicu. Hlavni problem je ale ta nelegalni verejna sbirka, kterou skola s klidem vyvesila na svych strankach. |
| Muumi | 41406 |
|
5.10.2023 10:04:23
No jenže potíž je v tom, že to nepojali tak, že se složí z kapesného, ale de facto vyhlásili veřejnou sbírku. Což je poněkud problém.
|
| Půlka psa | 24064 |
|
|
5.10.2023 9:58:23
"Já se musím přiznat, že jsem to nepochopila. Buď jsem moc stará, nebo přízemní, nebo oboje."
Pokud je to opravdu studentská aktivita, tak jsi zkrátka "moc stará". Nejen v tom Mojžíři, ale i na tom gymplu jsou to děti. A páchají dobro ze svého kapesného, symbolicky, úměrně věku a je to tak v pořádku. Je to totéž jako divit se, proč někdo na gymplu potřebuje mít piercing v nose, modrý vlasy a holý břicho i v lednu, když na tom nezáleží. Jste zkrátka každý jinde a máte jiné priority a má to tak být. |
| Ina z Radešína | 148892 |
|
|
5.10.2023 9:46:32
Ano, o akci s pizzou vim. Puvodne to melo detem z fancy gymnazia prinest poznani, ze vsude ziji deti jako ony, meli k tomu prezentaci Cloveka v tisni.
Napad s pizzou je detsky naivni ale hezky a k veku akteru primereny. Skola nejdrive studenty obhajovala, po prusvihu s nelegalni sbirkou od toho zacala davat ruce pryc. Za mne jediny problem vidim v pristupu dospelych. FB skoly spravuje pedagog, kteremu vubec nedoslo, ze na oficialni profil umistuje vyzvu k nelegalni financni sbirce? V komentarich pak odpovidal opet pedagog. Teprve po 4 dnech skola otocila, vydala oficialni vyjadreni a najednou se jedna o mimoskolni akci a aktivitu studentu. Smutne ale priznacne. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
5.10.2023 9:39:41
Renko, já dodavatele pizzy naprosto chápu a nic proti jeho kroku nemám.
Podstata je jinde, podstata je v tom, že existují děti, které vyrůstají v situaci "my jsme pro ostatní fuj, my jsme z místa XY, proto s námi vnější svět nechce nic mít". A jsou v tom nevinně, nemohou s tím vlastními silami nic udělat a hrozí jim, že jim to zničí život a opravdu spadnou mezi "fuj" komunitu, s níž většinová společnost nechce nic mít. |
| Muumi | 41406 |
|
5.10.2023 9:39:07
Ve Švédsku armádu nezapojili. Jen měl před týdnem premiér takový naléhavý projev k národu, kde hezky popovídal o tom, co všechno se změní a jak odteďka budou dělat všechno dobře (kdy se to změní, to už neřekl). O armádě tam padlo pouze tolik, že měl schůzku s vrchním velitelem a zeptal se ho, jak by se armáda mohla zapojit. Tak jim teda přeju hodně štěstí... (P.S. Tím chci pouze říct, že od nich se asi inspirovat nemáme, protože to tam patrně zůstane pouze u slov, jako vždy.)
|
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
5.10.2023 9:37:30
No a soudil někdo všechny, kteří tam vyrůstají? To, že došlo k omezení služeb je logický krok, ale asi ani ta pizzere si nemyslí, že tam je 100 % lidí špatných. Vždyť i v tom jejich prohlášení to zmiňují, že se těm slušným lidem omlouvají.
Na druhou stranu ti kurýři s jídlem bývají většinou mladí lidé na brigádách, studenti, proč by je měli posílat někam, kde se cítí ohrožení? |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.