| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Charitativní projekty

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 5873  [Dalších 5653 >>]
byvala radka 154149
5.10.2023 9:08:49
to bude dalsi posileni nastvani lidi, co makaji a horko tezko se uzivi
K_at 121378
5.10.2023 9:08:18
Ropucho, kolik těch spořádaných tam je? Umíš si představit, že v něčem takovém nechá někdo růst bílý děti? Jo, jasně že leckde jsou v podobný hrůze taky. Ale v mnoha případech by byly děti již dávno odebrané. V tomhle případě by se okamžitě strhl Bengal, že je to rasismus. A kolik rodin ochotných ke změně je zrovna v tom Mojžíři? Já to netuším. ~d~ pokud tam jsou, nechť je jim pomoženo včetně přesídlení úplně jinam. A pomoci. Pokud by měli snahu o jiný život.
Já si myslím, že obrovský problém je paradoxně i to, že se rezignovalo na vymáhání povinností u romských komunit. Je to medvědí služba.
byvala radka 154149
5.10.2023 9:06:42
mas s nimi dlouholete zkusenosti? u nas vybydleli nekolik lokalit, drive upravenych a obyvanych lidmi, co jim zalezelo na prostredi, v kterem bydli
bohuzel uz ted druha az treti generace, co vubec nema souvislost mezi praci a vydelkem
pro prachy se chodi na socialku
neziskovky a cela politika uplne postavena na hlavu, bohuzel k tomu prispeli velkym dilem, dale vladou posvecene ksefty s bydlenim uz schvalenim zakonu za Drabka, tusim 2011
tyto aktivity jsou cestou do pekel
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
5.10.2023 9:05:12
renko, ale to je právě to, co říkám, jestli se to nebude řešit hned (a popravdě už včera bylo pozdě), nebude to mít řešení žádné... a ano, německo, francie a další to nechali dojít prostě příliš daleko... neřeší se příčina, neřeší se následky, jediným řešením je izolace a takhle to pak dopadá...
a fakt nevidíš rozdíl mezi "nevyplatí se mi tam jezdit" a "už i kurýr se tam bojí jezdit"?
celou dobu se tu opakuje, že problém není ta pizzerie, to je jen ukazatel, kam až to došlo... že i kurýr se tam musí bát jezdit a že život v takové lokalitě nepřinese žádnou lepší generaci, ale spíš horší...
byvala radka 154149
5.10.2023 9:02:49
reknu Ti, jak je vidi lidi z Mojzire
gadzo nam da pizzu, hej, dej jeste dalsi
absolutne nesmyslna aktivita
to gheto z nich neudelali bili, ale oni sami a taky developeri po povodnich
bohuzel na to doplatili starousedlici
Renka + 3 26652
5.10.2023 9:00:44
No jo, ale ono už to přerostlo. Neumí si s tím poradit ani v kdysi organizovaném Německu. Nedávno v Berlíně před místními utíkala zasahující policejní hlídka, zavřela se v autě, které následně místní převrátili.

Kdo tam tu hlídku půjde dělat? Poslala bys tam svého syna nebo dceru? Znovu se ptám, jak početná by ta hlídka musela být? Ono to vypadá, že nikde na světě si bohužel s takovou lokalitou poradit neumí, pokud nejde skutečně o nějaké přísné nedemokratické režimy.

Kdo ty hlídky zaplatí a kde se vezmou ti lidé do nich?

Omezení služeb je v tomto případě logický krok. Koneckonců k nám také přestala dovážet pizzerie, protože nový majitel zúžil dovoz na 10 km od pizzerie a my jsme 15 km. Ani žádný Rohlík nebo Košík k nám nejezdí. A taky u nás žijí teenageři, kteří nemohou za to, kde se narodili. Je to prostě soukromá firma a ta jedná ve svém zájmu. Vím, že o tom to není, ale soukromým firmám fakt nelze nic vyčítat.

Ropucha + 2 120300
5.10.2023 8:44:10
Ale vždyť o tom konkrétním sídlišti si lze dohledat reportáže, už i z minulosti.
Jistěže je pochopitelné, že se tam lidé bojí.
Ti, co tam pouze poskytují služby, to mají ještě dobré, mohou jednoduše přestat. Ti, co tam bydlí, jsou v pasti - byt je neprodejný, nemají jak se přesunout.
A v tom žijí děti, děti všech, spořádaných i asociálních rodičů.
5.10.2023 8:41:48
renko, tak ještě jednou, pokud budou ty hlídky soustavné a důsledné, mají šanci to umořit, nebude tam pak 70%, ale třeba jen 30%... když to izolují, bude tam za chvilku 90% a s tím už nehneš... je to jako s jakýmkoliv parazitem, pokud rezignuješ, zamoří tě, pokud s tím chceš bojovat, musíš kus po kusu, jinak to nejde...
nikdo si nemůže představovat, že se nepřizpůsobiví lidé začlení do společnosti (a tím nemám na mysli jen cikány, romy, či jiná etnika, ale i další nepřizpůsobivé - feťáci, alkoholici, "white trash"...), přesto to soužití musí být únosné pro všechny strany a pokud se budou vytvářet izolované oblasti, budou sílit a to napětí mezi nimi a zbytkem bude stoupat...
(no jak to po sobě čtu, jsem děsný rasista, co přirovnává lidi k parazitům, což je hrozné, ale sorry, ono je to nějak nejvýstižnější ~f~ no nakonec lidé jsou parazité obecně, takže se vlastně zase tak moc neomlouvám ~t~)
Renka + 3 26652
5.10.2023 8:23:30
Rose, on bude problém s tím, že s jedinci si hlídka poradí, ale se sídlištěm, kde žije 70 % drogově závislých lidí? Kolik členů má ta policejní hlídka a kolik problémových lidí žije ně tom sídlišti? Navíc, co jim ta hlídka konkrétně udělá? Síla je totiž v tom ohromném množství problémových lidí na jednom místě.

5.10.2023 8:19:18
delete, ústí znám poměrně dobře, moje rodina odtud pochází, část mé rodiny z máminy strany žila (žije?) v trmicích... tátovi rodiče z toho prostředí vytrhli mou mámu, čímž změnili směřování její a samozřejmě i naše... nikdo nepopírá, že je to tam těžké, ale ta izolace to dělá jen horším...
myslím, že cestou je spíš důsledné a opakované vymáhání pořádku... neustálé pochůzky policejní hlídky, soustavný tlak na pořádek... v mém rodném městě tak poměrně pěkně vyřešili problémy s parkem mezi vlakovým a autobusovým nádražím, stejně jako v některých koutech náměstí... ano, znamená to, že pokud si tam sednu na náměstí a začala bych se s někým hádat, během chvilky je u mne hlídka a bude se ptát co se děje, pravděpodobně po mě okamžitě bude chtít doklady a pokud se zklidním a oni odejdou a já zvýším hlas znovu, budou u mne znovu... když se tam děje nějaká akce, neustále vidíš mezi lidmi korzovat hlídky - i to samo stačí k udržení pořádku...
kdyby místo toho ten park izolovali, nic by se nezměnilo, je to určitě lacinější a jednodušší, ale problém to spíš zvětšuje než zmenšuje...
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 5873  [Dalších 5653 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.