Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Gabi.Zlopocasna+3 | 149996 |
|
25.3.2022 17:12:28
![]() |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
25.3.2022 16:51:17
Ráchel, nejsem si jistá, jestli na tebe mám mail, mohla bych ti napsat? potřebuju poradit, netýká se to Ukrajiny, ale dětí ve škole
|
|
|
25.3.2022 9:29:20
Ráchel, jsou v našem bytě, ale v Ostravě
Dávala jsem jim kontakt hned při příjezdu, zdarma, online i osobně, je tam kontakt v různých krajích cpng.cz zatím to nepotřebují, ale myslím, že to dolehne na všechny |
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
25.3.2022 8:46:50
Yuki, už jsem se někam procpala. když tam pak viděli, že se dá opravdu reálně těm lidem pomoct (stačí i půl hodina), tak mě chtějí znovu, tak jsem ráda.
co se týče jazyka, tak jsem pracovala s tlumočnicí a pak jsem pracovala s Ukrajinci, co tady už dlouho žijou a umí dobře česky. Ruštinu už fakt neumím. psychické problémy se obávám čekají kde koho, ale jde jim aspoň zčásti předejít. jde o to, aby dostali pomoc včas, aby to nechronizovalo. můžeš je navést např. na terapie.cz, je tam program pomoci Ukrajincům, dostanou až 12 konzultací zdarma. pochopila jsem správně, že bydlí u vás? kdyžtak mi napiš, klidně k vám zajedu, když se mi podaří najít někoho na tlumočení. |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
25.3.2022 8:07:04
“Jak pravila nějaká židovská dáma - Osvětim neosvobodili lidé s květinami, ale vojáci s puškami a děly.”
Skvělý argument. Bohužel tak to je. |
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
25.3.2022 7:33:39
Taky jsme poslali peníze na zbraně, nějak nevím, co je na tom ke stydění, financovat obranné technologie.
Jak pravila nějaká židovská dáma - Osvětim neosvobodili lidé s květinami, ale vojáci s puškami a děly. |
|
|
25.3.2022 6:18:35
Rachel, nedávno jsi psala, že zájem není, už je?
to je asi známka toho, že se tady cítí dobře, v mezích možností zvládáš to v ruštině? myslíš že se nějaký psychický problém ukáže i u těch, kdo odešli s celou rodinou, včetně chlapa, od začátku mají bydlení, nic materiálního jim nechybí, práci sehnali, "jenom" odešli ze svých domovů, nechali tam třeba rodiče, kteří odejít odmítli, ale zatím nemají žádnou jinou ztrátu? "naše" rodina říká, že má srdce na dvě poloviny. jedna je ráda, že jsou tady, všichni, živí, zdraví, v pohodlí, ale druhá polovina pláče za Ukrajinu a opuštěný domov tak mě zajímá, jestli se dá nějak odhadnout další vývoj právě u nich ale podobné jsou na tom i rodiny u nás ve škole, některý, většinou jsou bez chlapů, 14letý kluk bez obou rodičů, zatím je úplně v pohodě,i když přišel hodně vystresovaný, ale co dál? |
|
|
24.3.2022 23:16:47
jinak já teda hlavně hledám možnosti, jak pomoci v rámci své odbornosti. tak nějak jsem si řekla, že spacáky může koupit kdekdo, ale poskytnout krizovou psychickou pomoc ne. takže se snažím tam, kde je možnost, tak dát svůj čas přímo ukrajinským ženám, co sem přijely a mají fashbacky a podobně, a taky Ukrajincům, co už tu žijí roky, ale mají tam rodiny a hroutí se.
|
|
|
24.3.2022 23:12:27
to je ale strašně důležitá kapka. mění to život konkrétním lidem. děláš to skvěle
![]() |
|
|
24.3.2022 22:37:07
ale my máme z Ruska "jenom" polovinu plynu, takže bojkot nemá smysl, ale musíme počítat se zvýšením ceny
čím dřív to začne, tím kratší dobu to potrvá |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.