| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Charitativní projekty

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 460] Názory 461470 z 5873  [Dalších 5403 >>]
Saamajna 115449
24.3.2022 10:49:57

Zalozit sbirku na dopadeni - samozrejme "živýho" 😂 Č.Č.Putina.
To je jediny "nejefektivnejsi"!

A pak je spousta jinych malych potrebnych pomoci.
Ja organizuju vecny sbirky podle pokynu jedne ukrajinske farnosti pobliz.
Ti ty veci pak odvazi ve velkym na Ukrajinu.
Pro jednu konkretni rodinu jsem zorganizovala cast dovozu (ridice na 1300km), zajistila jsem bezplatnej zarizenej byt na neomezene dlouho, vsechny potrebny veci, skolu pro dite, orientaci ve meste a okoli, doprovod na urady a okamzitou bezplatnou vyuku nemciny pro 41letou matku. Babicka tady jen preziva, ta poleti prvnim moznym letadlem zpet :-).
Pro tu mamu ted hledam moznost "zamestnani" = nemocnici, ktera by ji zaplatila intenzivni kurs jazyka s tim, ze by uz ted oficialne byla zamestnancem. Tim by i v pripade zazraku = rychlyho skonceni valky, tady mohla zustat a pracovat jako lekarska kapacita, kterou jeste pred mesicem byla v Kyjevu.

A hned jak to tady dopisu, pujdu do jednoho specialniho "sekace" se zeptat, jestli by prodavala usitou drobnost - sila jsem to pro sebe a kdo to uvidi, chce to po mne taky. Jestli ano, zaridim na vyrobu malou dilnicku, kde by tim byla prace pro 2-3 ukrajinsky babicky.

Shrnuto - pomoc a podpora konkretnim lidem okolo.
vlad. 38059
24.3.2022 10:46:51
Kazda pomoc je potrebna. Pro me momentalne prispevek tem, kteri vedi, co je treba v mistech boju a dokazi to tam rychle dopravit (zdravotnicky material, vojenske ochranne prostredky, potravinove balicky...).
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
24.3.2022 10:35:53
prostory a kapacity pro osobní pomoc nemáme, takže za mne jediná cesta je materiální/finanční... nejprve jsem zvažovala vybrat nějakou organizaci a podpořit/podporovat ji... pak se mi to rozleželo, protože každý (i organizace) se často zaměří jedním směrem a nemá možnost se starat o všechno/všechny... a tak i po troškách přispíváme na různé projekty - krabice od srdce, obchody, kde zaplatím balíček a obchod přidá něco navíc, různé sbírky, bazar od zaměstnavatele... nevím, co víc, jako jednotlivec, mohu udělat... kdybych to uměla, asi bych se modlila... (to myslím naprosto vážně; takhle na ně jen myslím a věřím, že jestli nějaký bůh existuje, pak to má stejnou hodnotu jako modlitba)
Mariana +2 135342
24.3.2022 10:11:29
S tím maloobchodem jsem smýšlela stejně. A byl i rozhovor s koordinátorem Člověk v tísni, že je lepší přispět finančně organizacím, oni to nakoupí ve velkém za velkoobchodní cenu, ještě prý dostávají slevy a něco navíc zadarmo. Tak mi přišlo že tohle je ve směru humanitárním efektivnější. Navíc tam asi odpadá ta lidská část práce s tříděním, a mohou čas využít efektivněji.

Přispěla jsem i na ty zbraně (na zbraně tedy poprvé v životě, ale je to snad poprvé kdy mi to dává smysl), na sbírku ukrajinského velvyslanectví.
Pak jsem rozdělila příspěvky mezi humanitární organice Člověk v tísni, Charitu a Červený kříž.

Chci poslat ještě na Post Bellum, ti zase dodávají helmy a neprůstřelné vesty.

Ještě byl požadavek co mi přidal smyslupný na co nejvíc těch základních lékarniček, to zachraňuje životy přímo v 1.linii. Buď nějaké nakoupím nebo najdu organizaci kdo to tam posílá.

Z té "přímé" pomoci mně zaujala výzva na nějaké potravinové balíčky, kdy to lidi rovnou sestaví a zabalí jako set pro cílovou rodinu na Ukrajině, aby si to tam mohli připravit, tj. třeba těstoviny+konzervu apod. Ale musím najít kdo to pořádá, kam by se to dalo poslat. Pokud někdo ví, ať dá odkaz.
To mi přijde rozumné, a to zas asi nedokážou takto připravit z těch velkoskladů.
To samé hygienické balíčky plus možná obvazy, desinfekci, základní léky.

Tu přímou pomoc ještě zvažuji pro ubytované rodiny tady v našem městě, už tady asi nějací jsou - tak tam asi donesu nějakou krabici něco pro děti, sunar, pleny, já myslím to se bude hodit vždycky.
Z toho co jsem zaslechla mají prý oblečení dost, ale mají zájem o hračky, tak o víkendu něco vytřídím po dětech. Napadají mně i školní potřeby, aktovky, batohy, penály, určitě něco po dětech mám. Plus nakoupím nějaké pastelky.

Napíšu ještě do naší školy, nevím zda už nějaké ukrajinské děti přijali, ten nápad zaplatit někomu konkrétnímu obědy mi přijde dobrá pomoc. Klidně i obědy ve školce. Jen zatím nevím na koho se u nás obrátit kdo by to zprostředkoval, to mám v plánu ještě zjistit.
77kraska 132593
24.3.2022 10:11:28
ano, velkoobchodne nakupuje traba Clovek v tisni

ale poskytnout byt neni kapka v mori
LadyP 42915
24.3.2022 9:56:54
Nejefektivnější je, aby Putin přestal válčit..Jinak mě dává smysl pomoc člověku, který žije blízko mě, zaplatit obědy dětem, družinu, pomoc s něčím ve škole, pomoc najít zaměstnání, zjednodušovat jim každodenní život, protože ty zdánlivé maličkosti můžou dělat rozdíl mezi životem těžkým, snesitelným a možná i šťastným.
Ropucha + 2 120300
24.3.2022 9:35:06
Stejně jako ty si myslím, že nakupovat šampony a přesnídávky po troškách v maloobchodě nedává smysl. Ať to nakupují organizace ve velkém, složme se jim na to finančně.
Ve finanční podpoře ukrajinské armády smysl také vidím, pár tisíc od jednotlivce je sice kapka v moři, ale jednotlivců jsou na světě milióny, v součtu to snad pomůže. (A vnímám to i symbolicky, jako podporu jejich boje za svobodu nás všech.)
Monika 123907
24.3.2022 9:28:17
Tak jestli nemáš živnostenský list, tak asi nenakoupíš "velkoobchodně", jenom můžeš hledat, kde nakoupíš nejlevněji.
My jsme tedy částku, kterou jsme chtěli věnovat, poslali charitativním organizacím, kterým věříme (rozdělili jsme to mezi tuším 4, posílal manžel). Samozřejmě tam část peněz padne na činnost těch organizací, ale zase to všechno zařídí a taky dopraví tam, kam je třeba.
No a nebo neřešit "pomoc Ukrajině", ale pomoct konkrétním lidem ve svém okolí tím, co budou potřebovat.
EvaMarie 44410
24.3.2022 9:28:08
Děláme tak nějak vše, co popisuješ. Není jedna nejeefektivnější pomoc, ale mix různých pomocí, které jsou společně max efektivní. A upřímně, dělám výše uvedené hlavně proto, abych se z té cituace sama nehroutila...
Jinak, já se moc nevyznám ve vojenské strategii apod, jsem ekonomka. A i na této fronrě se dá efektivně bojovat, nicméně čím déle budeme (myslím teď celou demokratickou Evropu) odebírat plyn a ropu z Ruska, tím déle se válka může prodloužovat. Okamžité zastavení dovozu surovin z RF, zejména ropy a plynu, je dle mého v této situaci to nejlepší možné řešení. V EU máme zásoby na několik měsíců, holt by se muselo jít do rizika, ale to není jen na naší straně. V kombinaci se zamrazenými devizovými rezervami RF by nejpozději 21. 5. měl přijít státní bankrot (protože v ten den končí splatnost další části ruských dluhopisů).
Zufi. 52220
24.3.2022 9:22:13
Já platím za 3 děti družinu a obědy, ale je kapka v moři.
[<<Předchozích 460] Názory 461470 z 5873  [Dalších 5403 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.