| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Charitativní projekty

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 550] Názory 551560 z 5873  [Dalších 5313 >>]
petluše 39676
7.3.2022 17:50:41
Co je špatného na použitých látkových plenách?
petluše 39676
7.3.2022 17:49:21
Do švestek...to už jsme slyšeli...
77kraska 132593
7.3.2022 17:49:15
Kosik, on ten Satnik v Holesovicke trznici vznikl puvodne pro zeny samozivitelky, ze si mohou chodit pro obleceni darovane "bohatsimi" rodinami...ale ted se jim to nejak vymklo z ruky, jak tam lidi nahrnuli pytle veci a vlastne si pro ne ani nikdo nechodi
Košík_růží 130439
7.3.2022 17:38:51
To je právě ten základní problém, kde najít tu správnou hranici. Pokud tu hračku daruje chudší rodina, ale daruje ji ze soucitu, je to jiná hračka, než může darovat rodina bohatší. Ta daruje hračku méně "jetou", než rodina chudší. Takže bych ty hračky nedávala jen dětem ukrajinským, ale měla bych ohled i na naše chudší rodiny.

To je přece přesně problém toho, proč se my v Čechách cítíme být "popelnici Evropy". Sem proudí ojetiny ze Západu, ale ty ojetiny jsou v lepším stavu, než ojetiny naše. Takže jsme šmahem zakázali dovoz ojetin. Důsledkem toho je, že tu jezdí ojetiny v šíleném stavu, ale lidi, co se potřebují dostat do práce a nejede jim autobus (typicky řada míst mimo Prahu. Protože toto Pražák nevidí. Neviním ho z toho, on prostě nemá dost informací, aby situaci mimopražských pochopil). Takže ten, kdo si nemůže dovolit auto nové nebo jeté, ale ještě rozumně provozuschopné, dojede tu ojetinu až na dřeň, kdy už je prakticky neopravitelná a kdy ji teda dá konečně sešrotovat. A my k tomu máme ještě zákon, že prodávající ručí za prodanou ojetinu ještě půl roku po prodeji a další bla, bla, jako třeba složitý převod ojetiny, eko-poplatek (který tu ojetinu zdraží tak, že si ji koncový zákazník nekoupí, protože je pro něj s nesmyslným poplatkem drahá) atd. atd. Ale jsme najedou děěěsně ekologičtí a grýndýloví, ale po silnici nám jezdí starší šunky, než před zavedením naprosto nesmyslných restrikcí.

PS: doufám, že se tu zas objeví někdo, kdo bude chtít, abych tyto informace ozdrojovala, protože to přece není pravda. To je přece fake a dezinformace. Zakažte konečně toho Košíka, protože říká něco, co je přece lež. Co na tom, že má tyto informace z mainstreamu? Kde a kdy jsi to, Košíku, četla? Nemáš zastaralé info? A hurá do Košíka, protože je to přece Košík a to je přece náš společný nepřítel. Může i Košík napsat svůj názor, aniž by byl sprostě napadán?
77kraska 132593
7.3.2022 16:48:57
byla jsem dnes v Hale 13 a v Hale 40 v holesovicke trznici

neberou vubec zadne obleceni, maji ho tuny...pytle navrsene do stropu

Hala 13 slouzi pro obleceni, Hala 40 pro hracky

hracky meli vylozene v krabicich pred Halou 13, bylo tam par ukrajinskych deti, ktere si vybiraly...vesmes byli v krabicich dost pouzivani plysaci

sla jsem do Haly 40, kde se odevzdavaji hracky, taky to na mne neudelalo valny dojem, same pytle plne plysaku nebo ceho, dve zeny je tam prenaseji z mista na misto, ani nechapu, kdo si je vyzvedava nebo kam se vozi

pro nase hracky najdu nejake jine umisteni...spis konkretni rodine
Košík_růží 130439
7.3.2022 15:49:20
Toť otázka. Byla bych ráda, kdyby skončila hned zítra a kdyby se problémy řešily v klidu. Ono i celé to napadení je dlouho neřešený problém. Otázkou pro tu křišťálovou kouli je, kdy teda válka skončí a jak. Aby pak nebyla Ukrajina rozbombardovaná a lidi chudí v zemljankách. Nezávidím, jim to, je mi jich líto. A děkuju Pánubohu, že my se tu kdysi se Slovenskem rozdělili relativně v klidu, bez války jako v Jugoslávii nebo teď na Ukrajině. Rozpory taky byly, ale hlavně se tu nestřílelo.
77kraska 132593
7.3.2022 14:59:07
Kosik, valka ma pry trvat do cervna, jsem dnes cetla
Košík_růží 130439
7.3.2022 14:54:36
Libiku, vadí ti čistá vypraná plena? Nevadí ti vypraný svetr? Nebo oblečení onosíš, zahodíš a máš každý týden nové? Pardon, dřív se taky plenky "recyklovaly" do roztrhání. Co bylo ještě dobré, donosily jiné děti. Třeba starými bavlněnými plenkami se umylo okno, utřelo nádobí... Nemusela být jednorázová utěrka. Vypralo se to a použilo opakovaně. Nakonec to použil chlap v garáži, když si do toho utřel ruce od vazelíny. Hodil to pak do kotle, kde se to konečně zlikvidovalo.
Košík_růží 130439
7.3.2022 14:50:08
Takže je lepší, když utíkajícím před válkou a zachraňujícím holý život, koupíme nové věci a ty staré si necháme doma? To už jsme udělali s Romy, které jsme za 30 let naučili, že oni mají právo a my jen povinnosti. Ano, je mi jich líto, ale i toto má své hranice. Ráda pomůžu. Mám tu třeba dětské výživy, nerozbalené, ani neprošlé, ve skle. Moje vnoučata to nejedí. Koupilo se to jako rezerva. Klidně bych to darovala, nic tomu není. Ale pokud by se obdarovaný ošklíbal, že to je fuj a že to nechce, příště to hodím do popelnice a nebudu se vzrušovat. Pokud tu teda bude Ukrajinec třeba 3 měsíce, logicky si tu nebude kupovat nové nádobí. Ale nikdo nemá křišťálovou kouli a neví, co bude za ty 3 měsíce. Jenže po bitvě tu zas bude chytrých generálů, co věděli (případně těch, co si budou drbat hlavy a nevěděli).

Analogie: jak to bylo s nelegálními migranty? Dostali NOVÉ spacáky, přespali na louce, spacáky zahodili a šli dál. Spacáky zahodili, protože je nemohli nést, byly jim přítěží. Takže každou noc nový a nový spacák, aby je měli hygienicky čisté. Chápete tu nesmyslnost a vyhazování peněz do černé díry? Na to mají sloužit vybrané peníze? Jistě ne.
sovice 18997
7.3.2022 14:22:59
libiku,
není to jen o "sběrném dvoře", teď jsem těžce klickovala, abych odmítla postel... Cca 50 let starou (můj odhad, jednu takovou jsme vyhazovaly z tetina bytu, pořídila si ji kratce po svatbě), s takovými těmi trojdilymi matracemi a čabrakou. Na svůj věk byla perfektní, vnoučata na ní ještě nedávno při návštěvách prespavala, udržovaná, na pohled čistá... Ale přesto, 50 let stará matrace je pro mě za hranou, což bylo pro paní zase nepochopitelné... Někdy je to střet světů.
[<<Předchozích 550] Názory 551560 z 5873  [Dalších 5313 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.