Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| kosatka2 | 89902 |
|
|
4.3.2022 15:55:05
Prý je na některých přechodech i několik stánků, check-pointů, vzdálených pár set metrů od sebe, fungujících nezávisle na sobě, protože ten menší o tom druhém neví, ten větší je na logisticky výhodnějším místě třeba, a živelně vznikají i zanikají další. A ten organizovanější nemá čas řešit o, co živelně vzniká okolo. I se objevilo dost podvodníků, kteří převážejí auty rodiny za velké částky a po dorazení do cíle chtějí částku dvojnásobnou...
|
| Marika Letní | 140743 |
|
|
4.3.2022 15:45:41
Ministerstvo zdravotnictví ČR a Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) žádají v souvislosti s krizovou situací na Ukrajině občany ČR, aby neskupovali léčivé přípravky se záměrem jejich dodání na Ukrajinu. Dodávky a stav zásob léčivých přípravků v ČR nejsou na náhlé výkyvy poptávky připraveny a léky nečekaně vykoupené v lékárnách by mohly chybět tam, kde jsou obvykle potřeba ve vztahu k pacientům na území ČR, k nimž v současnosti přibývají právě osoby nucené opustit oblast válečného konfliktu. S léčivy je navíc třeba zacházet tak, aby nebyla ohrožena jejich jakost, a proto je nutné dodržet podmínky pro jejich skladování a přepravu. Toto lze nejlépe zajistit prostřednictvím subjektů, které s léčivy standardně zacházejí – tedy zejména výrobců a distributorů – nikoli osobní dopravou léků nakoupených jednotlivými osobami v lékárně.
Dodávky léků a zdravotnických prostředků by měly být koordinované a cílené na základě požadavků ukrajinské strany. https://www.mzcr.cz/spolecne-prohlaseni-mzcr-sukl-ke-zdravotnicke-pomoci-pro-ukrajinu/ |
| K_at | 121378 |
|
4.3.2022 13:38:51
Libiku, bohužel asi je. Nemám představu o všech přechodech. Ale někde to je jen o dobrovolnících....
|
| Ina z Radešína | 148892 |
|
|
4.3.2022 13:34:44
Libiku, bohužel je. Máme tam lidi a auta.
![]() |
| libik | 142094 |
|
|
4.3.2022 11:41:52
Ino, to není pravda, co píšeš.
|
| Ina z Radešína | 148892 |
|
|
4.3.2022 6:44:00
Přeji Člověku v tísni schopné manažery...snad je mají.
Nechci Vám moc brát iluze u ranní kavicky, napíšu jen tolik: ještě v sobotu mluvčí Člověka žvanil v televizi o tom, že se zatím na druhou stranu s pomocí nedostanou. Přitom tam v noci bylo pod nulou a děti mrzly venku. Pomoc se na druhou stranu dostala díky dobrovolníkům a místním lidem, kteří věděli, koho uplatit. Člověk v tísni postavil první stan teprve v úterý.... Pokud máte představu, že to u slovenských hranic snad řídí armáda, policie nebo červený kříž, tak ani náhodou. Ono tam není ani fungující samospráva, ty obce mají 300-500 obyvatel a polovina z toho je romské getto. Dobrovolníci tam padají únavou. Materiální dary proudí ale chybí lidé. |
| Muumi | 41406 |
|
4.3.2022 0:36:28
Tak já jsem dnes (teda vlastně už včera) náhodou narazila na místní FB skupině na rusky psaný příspěvek, jestli někdo nenabídne bydlení pro maminku s dítětem, na který nikdo nereagoval. S pánem jsem se spojila, přes kamarády se mi podařilo sehnat bydlení, odpoledne jsme s pánem vyrazili od nás na hlavní nádraží. Přijela maminka s dětmi 16 a 8 let, jsou v bezpečí u hodných lidí kousek od nás, mám radost. Po víkendu oběháme cizineckou policii a VZP a začneme zjišťovat, jak to bude dál (jestli děti nastoupí do školy?). Tak jsem si pořád připadala, že nemůžu nic pořádně udělat, a pak stačilo umět číst azbuku:) Nás je doma jak sardinek, tři lidi bych sem nacpala fakt jenom ve velké nouzi, tak jsem aspoň pomohla jako řidič (a tlumočník, to by člověk nevěřil, kolik ze sebe vydoluje ruštiny, kterou nemluvil 30 let). Na nádraží teda za tu dobu, co jsme tam strávili (hodina a půl zpoždění) přijely dva narvané vlaky, viděla jsem i úplně maličká miminka. Je tam spousta dobrovolníků, hlídá to policie, pomáhají hasiči. Vždycky mě potěší, že něco v tomto státě funguje.
|
| Rigel | 156451 |
|
|
3.3.2022 23:15:21
Poslala jsem peníze svým na dálku "adoptovaným" seniorům na Ukrajině. A peníze na sbírku ukrajinské ambasády na nákup zbraní.
Kdysi dávno, když můj příbuzný s člověkem v tísni vozil náklaďáky oblečení, drogerie atd. do českých vesnic v Banátu, tak jsem přispívala hodně oblečením - bylo tam vítané. Dnes myslím, že je efektivnější poslat peníze zkušené organizaci, která nakoupí potřebné a v požadovaném objemu. |
| vertigo | 92133 |
|
|
3.3.2022 20:32:59
Poslala jsem peníze přes Člověka v tísni. Taky mám pocit, že těch materiálních sbírek je nějak moc, že to se snad ani neupotřebí. Ale v blízkém okolí byla sbírka na konkrétní místo, kde jsou již ukrajinské rodiny ubytované. Odnesla jsem tam zimní bundy po dětech (slušné, nezničené, nebudu se zbavovat nějakých šuntů, to by bylo dost ponižující), zimní boty a čepice. Tyto věci vyloženě chtěli, tak věřím, že to uplatnění najde.
|
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
3.3.2022 19:38:17
centrum Locika zveřejnilo i nějaké informace o tom, jak mluvit s dětmi o válce, kromě v češtině také v ukrajinštině, kdyby se to hodilo:
https://www.facebook.com/centrumlocika |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.