| sovice | 18997 |
|
|
6.10.2023 11:47:21
Renko,
ja reagovala na Bývalou Radku, na to, co citovala Půlka. "Preventivní" jsem dala úmyslně, to tam nebylo. Ale vcelku myslím, že se chápeme. Zavírání do ghet nefunguje, děti z gymplu jistě řidiče rozvazkove služby neochrani, to musí řešit jiné složky, ale na úrovni gymplu mi ta pizza přijde jako projev sympatií s tím, že si tam teď tu pizzu prostě nemůžou objednat žádné děti. |
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
6.10.2023 11:35:12
A jo, ono se to nedá moc dohledat, k čemu to patří, já to zase psala na Sovici, ale kdoví na koho reagovala ona
![]() |
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
6.10.2023 11:34:04
Mimochodem, ta holka, co pomáhá v Africe taky nemluví o žádné preventivní přísnosti, ale o tom, že fungují jiné cesty než rozdávání potřeb zdarma, to naopak problém neřeší, jen prohlubuje.
Škoda, že nenajdu ten článek, ale mám pocit, že byl v tištěném deníku. A já jsem napsala, že s tím nesouhlasím s rozdáváním věcí zdarma, protože mi připadají její zkušenosti a názory dobré. Nicméně opakuji znovu, nemám problém s touto akcí, jako takovou, chápu, že k věku studentům takovéto projekty patří a že to mysleli dobře a třeba to svůj účel splnilo. |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
6.10.2023 11:30:02
Reguji na bývalou radku, která píše, že jim tou pizzou gymnazisté "delaji medvedi sluzbu; je treba byt nejen laskavy, ale i prisny".
Že to se to mohlo někoho dotknout, to je jistě pravda, ale na to jsem nereagovala. ![]() |
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
6.10.2023 11:17:05
Nikdo nepsal nic o preventivní přísnosti. Je to jen k zamyšlení, jestli některé z dětí třeba v pubertální věku nemůže vnímat pizzu od studentů gymnázia z Prahy jako nějaký milodar z lítosti, třeba jako když nám po revoluci přivezli z Německa balík obnošeného šatstva, což někoho potěšilo a jiného ne.
Upřímně, nevím to ani já ani ty, jak se to které dítě ve skutečnosti cítilo a není špatné podívat se na věc z různých stran. |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
6.10.2023 10:36:15
Ona navíc pizza je jídlo. I když tady jen v symbolické rovině svačiny o velké přestávce. Považovat svačinu za medvědí službu a za nedostatek přísnosti je naprosto absurdní. Sdílení stravy je taková archetypální komunitní věc už od jeskynních dob. A dávání drobného jídla cizím lidem je dodnes živé u různých lidových svátků typu Velikonoce, Mikuláš,.... Je to symbolika, že se vnímáme navzájem, patříme k sobě a myslíme to spolu dobře.
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
6.10.2023 10:32:31
"Přesně v tom, že jiný děti jim říkají, že o nich vědí, a nekašlou na ně."
ano, není za tím nic víc, ale taky nic míň místní středoškoláci si uvědomují určitou lokální bolest a snaží se (v rámci svých náctiletých možností) o nějaké zviditelnění i pomoc podobnými akcemi to začíná, pomáhá těm studentům získat i víc reálných zkušeností (i třeba metodou pokus-omyl), pokračuje to vymakanější iniciativou, a teprve potom z toho může být něco komplexního a velmi efektivního, jak po tom volala byvalaradka ![]() |
| sovice | 18997 |
|
|
6.10.2023 10:10:24
Babi,
![]() |
| sovice | 18997 |
|
|
6.10.2023 10:09:31
Jak často myslíš, že se ty děti setkávají s laskavostí okolního světa, a jak často s prisnosti? Pokud nemáš za laskavost sociální dávky (na které ty děti nemají vliv), kolikrát myslíš, že se romské dítě setká mimo svou komunitu s laskavostí a kolikrát s prisnosti? Lidé s adoptovanymi romskými dětmi by mohli vyprávět. Je řešením ještě větší "preventivní" prisnost na každé romské dítě?
|
| K_at | 121378 |
|
6.10.2023 8:54:07
Renko, taky by mě zajímalo, jak to děti vzaly. Zda to pro ně něco znamená, nebo to byla jen jiná svačinka. Zdá se třeba i tě pizzy mohly nacpat, nebo dostaly každý 1 kousek. A tak.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.